Обогатяване – вдъхнете нов живот на вашия печат с технологията за дигитално обогатяване

Защо едно сетивно изживяване е наистина икономически изгодно

Създайте нови преживявания на вашите клиенти с печатните си материали. Няма да съжалявате.


Технологията за дигитално обогатяване на печата ви дава възможност да създадете необичайно преживяване, а съвременните най-успешни търговски печатници вече подобряват услугите си с помощта на технологията, за да предложат по-привлекателни и творчески крайни продукти. С революционния нов поглед на MGI към технологията за дигитално обогатяване този по-тактилен подход към потенциалните клиенти е напълно оправдан от търговска гледна точка.

Днес безброй доставчици на печатни услуги – както на офсетов, така и на дигитален печат – предлагат „просто печат“ като стандартна услуга. Но визионерите на пазара търсят да разнообразят и подобрят своя продукт, като създават нов, по-ефективен печатен процес. Винаги е било възможно да се създадат специални ефекти като частичен лак, триизмерен печат и метализиран изглед. При стандартните методи на производство обаче това често е неефективно и отнемащо време, което го изключва като услуга, особено за задания в малък тираж и с кратки срокове. Сега с ндигиталната технология за обогатяване на печата (полагане на лак и фолио) на френска компания MGI стратегически партньор на Konica Minolta революционизира отрасъла за доставчици, желаещи да предложат както директно на клиентите, така и на крайните потребители нещо, което наистина е много специално. В допълнение те могат значително да максимизират печалбите си, докато правят това.

 

Новата технология 

Новата технология ви дава възможност да полагате частично покритие върху разпечатките, да акцентирате върху определени елементи и да добавяте 3D ефекти, създавайки напълно различен, с осезаемо преживяване и ярък печат, който със сигурност ще помогне името и репутацията на вашата компания да се открояват на фона на обикновените доставчици на печатни услуги. Цифровата технология на MGI превръща заданията за печат във впечатляващи и неустоими продукти, които ще грабнат и задържат вниманието на Вашите клиенти, а впоследствие и на техните клиенти.


Технологията за дигитално лакиране е напълно подходяща за широка гама от различни приложения – от книги до изключителни визитни картички, луксозни покани, опаковки, рекламни материали и т.н. Той предлага безпрецедентен набор от функции, включително висока производителност с едно минаване на листа, лекота на използване и др., което прави цялото търговско изживяване по-приятно за вашите непосредствени клиенти. Освен това крайният резултат е с ефект, който подпомага преговорите относно по-високата цена.

 

 

примерна разкрасена разпечатка на змия

 

Пазарът на печатни материали се развива с бързи темпове. Вече не може да се извлече особена печалба от „продукти последователи“. Ето защо визионерите на пазара в момента инвестират в дигитална технология за полагане на лак и фолио, която разгръща нови нива на креативност, диференцира продуктите и дава възможност на клиентите да предложат по-привлекателен и запомнящ се продукт и да направят печатния процес печеливш за всички участници по веригата.


MGI JETVARNISH 3D TECHNOLOGY ви помага да привлечете нови перспективи и да реализирате печеливши пазарни възможности, като предоставяте на клиентите свръхпрецизни частични покрития, позволявайки ви да обработвате дигитални или офсетови оригинали в дълги или къси тиражи и дори да променяте дебелината на покритията си за атрактивни разпечатки с осезаема дълбочина, за да се засили въздействието на комуникацията. Тази нова и вълнуваща технология е интересна за всеки доставчик на печатни услуги, който работи с тонер, офсет или печатни системи, и позволява на потребителя да добавя творчески елемент в широка гама приложения. 


Какво точно представляват техниките за обогатяване на печата – и доколко носят ползи на моята компания?

Печатът може да бъде просто мастило върху хартия, продукт или етикет, но обогатяването го превръща в изживяване, което осигурява осезателно предимство пред конкуренцията. Когато клиентите „усетят“ текстурираните елементи върху опаковките, те са много по-склонни да докоснат и дори по-вероятно да купят. Разкрасяванията могат да бъдат добавени като вграждане на избрани цифрови производствени преси и извън системата с помощта на специализирани решения за подобряване на печата.


Обогатяването на печата – заключителен щрих, от който вие, вашите клиенти и техните клиенти ще се почувстват добре

На този фон доставчиците на печатни услуги и маркетолозите все повече се стремят да добавят тези впечатляващи ефекти, за да разграничават продуктите си от други марки и да добавят полезното свойство „докосваемост“ към печатния материал. Процесите на комерсиализация също така засягат много продукти и обогатяванията помагат на всеки продукт не само да изпъкне и да се разграничи, но и да се бори със спада на цените. В миналото имаше тенденция обогатяването да се използва само в продукти от висок клас, докато днес ефектите се появяват все по-често в продукти за лична хигиена и поддържане на косата, хранителни продукти и сладкарски изделия, козметични продукти, както и продукти от множество други отрасли. 

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Дигиталните решения за обогатяване на печата на Konica Minolta и MGI Ви дават възможност да предлагате на своите клиенти рентабилни нови продукти и услуги, да разширявате ежедневните си задачи за печат и да увеличавате маржовете на печалба. Този процес на печат ви дава възможност да персонализирате и да привличате нови клиенти, добавя стойност към съществуващи услуги, предлага далеч по-широк спектър от субстрати – включително матови или бляскави ламинирани повърхности, хартия на слоеве, пластмаса, PVC и други материали с покритие – което опростява вашия работен поток, съкращава сроковете за реализация, намалява разходите, както и много други неща! 

 

И така какви са основните ползи от новата технология за цифрово лакиране, предлагана от системите JETVARNISH 3DS, JETvarnish 3D и JETvarnish 3D Evolution?

   

   

Technology feature icon

Обогатява цифрови и офсетови разпечатки

Икона за функцията за сканиране

Функция AIS SmartScanner

Productivity feature icon

Висока производителност

Икона за функцията за качество

Красиви 3D релефни ефекти, създаващи изображения от висок клас и луксозно сензитивно покритие

Speed feature icon

Покритие

Икона за функцията за качество

Печатащи глави на Konica Minolta

Productivity feature icon

Анализатор на производствените разходи, софтуерен пакет и HubManager

Икона за функцията за персонализиране

Работа с променливи данни

Manage all your campaigns in one portal

The 10.1 inch screen offers vibration feedback and a 90° tilt angle. Users can flick, scroll and enlarge just like a smartphone or tablet.

Икона за функцията за работа с носители

Дигитализация на поставянето на частично UV покритие

icon security

A full set of security features provided by bizhub SECURE services, including Bitdefender anti-virus engine, protects your organisation against malware infection.

Заявете демострация

Един от нашите технически експерти ще демонстрира всички предимства на технологията за дигитално полагане на лак

Поискайте демо

БУЛГЕД И КОНИКА МИНОЛТА БЪЛГАРИЯ - УСПЕШНО ПАРТНЬОРСТВО, КОЕТО ЗАДАВА СТАНДАРТИ

Комбинирана инсталация в името на удовлетвореността на клиентите –  AccurioPress C14000 за висококачествен бърз печат и MGI JETVARNISH 3D One - технология за обогатяване на печата с 2D и 3D ефекти чрез полагане на лак, които добавят стойност за клиентите.

Вижте повече

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАГЛАСИТЕ НА КРАЙНИЯ ПОТРЕБИТЕЛ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ОБОГАТЯВАНЕТО НА ПЕЧАТА

В собственото проучване на Коника Минолта България ще откриете интересни изводи и факти за налгасите на представителите на рекламните агенции и маркетинговите специалисти в големи корпорации по отношение на технологиите за облагородяването на печата - добавяне на лак, фолио, използване на специални щанци и др.

ИЗТЕГЛЕТЕ ПРОУЧВАНЕТО

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС