Булгед и Коника Минолта България - успешно партньорство, което задава стандарти

Булгед и Коника Минолта България - успешно партньорство, което задава стандарти

Булгед и Коника Минолта България - успешно партньорство, което задава стандарти

БУЛГЕД ООД

Фирма Булгед е основана през 1998 г. и дейността ѝ стартира с услуги в сферата на полиграфията, като днес, след години развитие и усъвършенстване, предлага производство на форми за офсетов и флексографски печат, експонация на филми, сканиране, изготвяне на цифрови цветни проби. От 2000 г. компанията обогатява портфолиото си от услуги, ориентирани към крайни клиенти – цифров офсетов печат и широкоформатен печат.

Успешната дейност на Булгед се дължи на иновативен подход, професионализъм, високо качество на предлаганите услуги и коректност. Мотото на печатницата „НЕОГРАНИЧЕНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЛИЧНО ОТНОШЕНИЕ“ се следва от всички служители в екипа, които влагат ентусизаъм и желание в ежедневната си работа в името на удовлетвореността на клиентите.

Портфолиото на печатницата е изключително богато и разнообразно, като включва както стандартни печатни продукти (визитки, листовки, дипляни), така и многокомпонентни сложни изделия. Печатницата предлага висококачествени услуги в областта на дигиталния печат, всевъзможни довършителни дейности, производство на дигитални фотополимерни форми, СtP експонация на печатни форми, експонация на филми за печат, широкоформатен печат, дигитални цветни проби, гаранции за качеството на продукцията и защита на информацията.

Булгед се стреми да предоставя не просто продукти и услуги, а цялостни решения, които да са съобразени със специфичните изисквания и нужди на всеки отделен клиент. Персоналният и консултантски подход водят до съвместен избор на най-подходящото решение, печелят лоялност и доверие.
 
Булгед предлага изключително разнообразно портфолио от продуктии и услуги, съобразени изцяло с изискванията на клиентитеБУЛГЕД И КОНИКА МИНОЛТА БЪЛГАРИЯ

"По време на пандемията, ние, както по-голямата част от индустрията бяхме изправени пред предизвикателството за оптимизацията на производствения процес. Към този момент разчитахме на 4 различни печатни технологии, като някои от тях вече изискваха смяна." - обяснява стъпката към търсене на варианти за нови технологии Йоан Георгиев, Мениджър “Дигитален печат“ в Булгед ООД.

По този повод мениджърският състав на Булгед започва да търси високоскоростно дигитално решение, което да отговори и на променящите се пазарни нужди. Коника Минолта България е един от доставчиците, с които се водят разговори. След посещение на демонстрационния център в Братислава, където представителите на Булгед виждат на живо по-голяма част от предлаганите технологии на Konica Minolta, се стига до решение за комбинирана инсталация –  AccurioPress C14000 за висококачествен бърз печат и MGI JETVARNISH 3D One - технология за обогатяване на печата с 2D и 3D ефекти чрез полагане на лак, които добавят стойност за клиентите.
 

ИНТЕГРАЦИЯ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ НА KONICA MINOLTA  В  БУЛГЕД

Булгед търси решение, което да надгради производствените мощности, да очертае конкурентни предимства и да предложи по-добро качество, по-голяма добавена стойност и по-добра себестойност на продуктите. Поради натоварения производствен цикъл и преследване на възможно най-високо качество за осигуряване на максимална удовлетвореност на клиентите, AccurioPress C14000 се явява подходящото печатно решение. Дигиталната технология за обогатяване на печата MGI позволява на Булгед да създава още по-креативни изделия за своите клиенти и да поддържа ниво, което ѝ отрежда място сред най-добрите компании в този сегмент. 
 
 
AccurioPress C14000 осигурява скорост на печат от 140 А4 страници в минута или 80 A3 страници в минута, което се вписва в необходимостта от добра производителност за печатница от ранга на Булгед.  Машината е снабдена с модула за контрол на качеството Intelligent Quality Care IQ-501, който осигурява автоматизация и корекции на отклонения в реално време без нужда от разходване на времеви ресурси за допълнителни настройки на машината. С максимален размер и тегло дори при автоматичен двустранен печат скоростта се запазва, което означава, че с пиково натоварване машината може да покрие и по-кратките производствени срокове. Резолюцията на печат на 2400 x 3600 dpi позволява качествен и детайлен отпечатък върху различни материали, включително релефни и синтетични медии. Това е от голямо значение за Булгед поради факта, че част от портфолиото са и по-бутикови печатни продукти, които изискват перфектен печат върху по-специални основи. Работата с медии с размер до 330x900 мм и с тегло до 450 гр/м2 също се явяват определящи за Булгед, защото това предлага разгръщане на потенциала чрез производство на специфични изделия, което осигурява конкурентно предимство. Машината работи с ново поколение тонер за матиран отпечатък, който доближава качеството на печат още по-близо до офсета. Булгед избира контролер Creo за отлична интеграция в производствения процес, т.к. позволява гладка свързаност с решенията за работен поток, използвани в Булгед. 
 
AccurioPress C14000 в производственото помещение на Булгед

Като допълнение към печатната преса технологията за обогатяване на печата  MGI JETVARNISH 3D One последващо излиза като предмет на разговор, след започване на процеса по преговори за листово решение. MGI JETVARNISH 3D One е с висока производителност, ниски разходи за копие, възможност за 2D и 3D лаково покритие между 21 и 116 микрона с едно преминаване на медията. Това позволява значително ускорение на довършителните процеси в Булгед. Вграденият модул с изкуствен интелект MGI AIS Scanner в реално време сканира всеки лист, анализира го и прави необходимите корекции, така че слоят с лак да бъде нанесен на точното място, както е предвидено в файла, който се подава на машината. Това гарантира спестяване на ресурси и безкомпромисност в качеството на крайното изделие.
 
 
MGI JETVARNISH 3D One осигурява добавена стойност на клиентите на Булгед

Комбинираната инсталация на AccurioPress C14000 и MGI JETVARNISH 3D One поставя началото на взаимоотношения, които се развиват и прерастват в истинско ползотворно и за двете страни партньорство. Булгед получава гарантирано качествено сервизно обслужване, бързина на реакция, консултации при нестандартни казуси, а Коника Минолта България имат насреща коректен, честен, отворен към иновациите партньор.Булгед ООД беше част от програмата по време на европейската търговска среща на Konica Minolta, проведена през април 2023 г. в София (вж. снимките в галерията)  

🔝 БУЛГЕД И КОНИКА МИНОЛТА - партньорство, което задава стандарти

Булгед и Коника Минолта България влизат в партньорство по повод търсене на решение, което да надгради в труден момент за бранша производствените мощности на печатницата. Комбинираното решение от AccurioPress C14000 и MGI JETVARNISH 3D One се оказва печеливш ход, който отваря нови възможности пред една от най-големите печатници в България. Вижте на какво се крепят взаимоотношенията между двете компании и какво Konica Minolta прави, за да подпомага клиентите си от полиграфическия бранш и в бъдеще.

Изпратете запитване