Преглед на KONICA MINOLTA

 

Нашите ценности


 

Шестте ценности, които изповядваме, представляват същността на нашите най-съкровени вярвания, наследената ни ДНК, определят отношението ни към бизнеса си и установяването на стабилни взаимоотношения с нашите партньори. Те предопределят нашите стремежи и решения.

Нашата история


 

140-годишният Start-Up

Трансформацията е всичко, което правим - запознайте се отблизо с нашата история.

Запознайте се с всички бизнес технологии на Konica Minolta

 

Офисни услуги

Бизнесът се изправя пред трудни предизвикателства, като необходимостта от понижаване на оперативните и управленските разходи, а същевременно се налага да се справя с процеси, изискващи значителен разход на хартия, като например ефективното събиране, споделяне и архивиране на информация. 

Konica Minolta, като водещ доставчик на услуги, предлага висококачествени ИТ решения на корпоративно ниво, които помагат на бизнеса да трансформира успешно работните си процеси. Нашето професионално портфолио обхваща всичко – от оптимизация на бизнес процесите и услуги за управление на документацията до многофункционални печатни устройства.
 

Производствен и индустриален печат

Търговските и вътрешно фирмения печат, професионалните услуги за печат и промишленият мастиленоструен печат претърпяха значително развитие, особено по отношение на системите за цифров печат с възможности за печат в малки обеми и печата на променливи данни.
Konica Minolta предлага най-актуалните решения за печат, като ви дава възможност да избирате от богатата гама на нашите печатащи системи, услуги и свързаните с тях консумативи, за да можете да управлявате нуждите на бизнеса си по-добре.

Що се отнася до професионалния мастиленоструен печат, ние ви предоставяме богата гама от промишлени мастиленоструйни продукти, като мастиленоструйни печатащи глави, мастиленоструйни принтери за печат върху текстил и мастиленоструйни принтери за печат върху етикети. 
 

Оптични системи за промишлена употреба

Когато става дума за оптични технологии, Konica Minolta е известна с разработката и производството на камери и лещи, като например за цифрови кинопрожектори или лещи за Blu-ray дискове.

Също така предлагаме оптични измервателни уреди, използвани за измерване на светлина (LED, OLED) и за контрол на качеството на осветителни тела за вътрешно осветление, както и измерване на цвета и яркостта на дисплеите на смартфоните, телевизионните екрани и цветовете на автомобилните части.

Едно от най-забележителните ни постижения в сектора на здравеопазването е разработването на пулсов оксиметър, който измерва наситеността с кислород на артериална кръв, както и честотата на пулса, като по този начин се премахва необходимостта от вземане на кръв от пациентите. 

 

Функционални материали

Konica Minolta произвежда разнообразни фолиа за различни сектори, като автомобилната промишленост, строителството и архитектурата, технологиите и киното. Нашите висококачествени фолиа осигуряват защита, топлоизолация, хидроизолация, поляризация, луминесценция и други функции, специфични за всеки сектор. Например разработваме силно отразяващи огледални фолиа за огледала, използвани в областта на възобновяемите източници на енергия, а функционалните фолиа за строителството и за автомобилни стъкла осигуряват енергийна ефективност. 

Допълнително Konica Minolta разработи най-ефективния бял светодиоден панел (OLED) в света (139 lm/W) и стана първият в света производител, който започна масово производство на гъвкави OLED осветителни панели на базата на пластмасов субстрат – в бяло и с възможност за настройване на цвета. 

 

Дейности в областта на здравеопазването

Konica Minolta Healthcare Business предлага решения за дигитална рентгенография и ултразвук, интегрирано управление на диагностична информация, както и решения за медицински ИТ системи за болници и клиники. В сравнение със сканирането на филм, цифровата радиография (DR) не само понижава излагането на пациентите на облъчване с рентгенови лъчи, но също така може да извежда изображения с висока разделителна способност веднага след сканирането. 

Също така Konica Minolta осигури първите в света цифрови рентгенови системи за мамография с прилагане на фазово-контрастна технология, осигуряващи съвършено качество на изображението, чрез съчетаване на висока рязкост и грануларност с използването на подпомагано от компютър откриване на сенки, индикиращи за съмнителни лезии на рак на гърдата. 

 

Други дейности

Konica Minolta разработва решения и свързаните с тях технологии за планетариуми в Япония от 1958 г. След като възприе и усъвършенства множество технологии в тази област през годините, Konica Minolta откликва на нуждите на операторите на планетариуми в цяла Япония, които се интересуват от използването на филми прожектирани на целия купол, компютърна графика, видеопрожекции и мултимедийни стратегии. 

В допълнение към дейността си в Япония Konica Minolta започна да разширява пазарната си дейност в останалата част от Азия.