Интелигентно видеонаблюдение за соларни паркове

Безкомпромисна защита на периметъра

Цялостни решения за интелигентно наблюдение на периметъра и управление на събитията


С интелигентна система за видеонаблюдение от Konica Minolta можете да следите всичко, което се случва във вашите соларни паркове. Можете също така да поддържа оптимизирано производството, чрез осигуряване на безопасен периметър. Това означава, че можете да управлявате бизнеса си гладко и печелившо. Отдалеченото наблюдение е надеждна система, която ви помага да следите терените, които често са изолирани и без персонал. Интелигентното решение на Konica Minolta ви позволява да видите както голямата картина, така и конкретните детайли на вашия соларен парк, независимо от условията и терена. Намалявайки риска за вашата ефективност и доходност, вие защитавате инвестицията си.

Отдалеченото наблюдение е надеждна система, която ви помага да следите терените, които често са изолирани и без персонал. Интелигентното решение на Konica Minolta ви позволява да видите както голямата картина, така и конкретните детайли на вашия соларен парк, независимо от условията и терена. Намалявайки риска за вашата ефективност и доходност, вие защитавате инвестицията си.
 

Открийте нови хоризонти с интелигентното видеонаблюдение

  • Ниско енергийно потребление на инсталацията
  • Оптимизиране на броя хардуерното оборудване
  • Мобилно наблюдение
  • Цялостен изглед както на соларния парк, така и на ключови позиции
  • Известяване при откриване на нередности

Решения

Решения

Периметрова охрана

MOBOTIX ви предоставя интелигентно IP видео решение за периметрова охрана, което позволява да автоматизирате реакцията на системата при засичане на движение. Технологията успешно открива всяка потенциална заплаха, прави разлика между крадец и случайно преминаващо животно при всякакви метеорологични условия и денонощно, като намалява фалшивите сигнали с до 90%.

Термално обследване

Термално обследване за повреди на соларни панели следва строги стандарти на качество, като може да идентифицира отклонения и да алармира навременно преди да се произведат дефектни крайни изделия, както и да събира статистическа информация за произведеното до момента.

Контрол на достъпа

Системата за  контрол на достъп на лица автоматично отваря врати при регистриране на служител и записва часа на пристигане и заминаване. При необходимост могат да бъдат включени и други анализи, като честота на посещения, заснемане на преминалото лице и други

Разпознаване на регистрационни номера

Системата за LPR и контрол на достъп автоматично улавя регистрационните номера, часа на пристигане и заминаване. При необходимост могат да бъдат включени и други анализи, като честота на посещения, контрол на достъпа, измерване на скоростта, разпознаване на цвят и модел на МПС и други.

Измерване на критични амплитуди

Идентифициране на прегряващо оборудване следва строги стандарти на качество, като може да идентифицира отклонения и да алармира навременно преди да дефектират панели. Също така, при откриване на аномалния, известява за съответната повреда техническите екипи.

Цялостно решение по вашите индвидуални нужди

Чрез внедряването на интелигентни системи за видеонаблюдение, ние помагаме на нашите клиенти да подобрят сигурността, да оптимизират оперативните си процеси и да повишат ефективността на своите съоръжения. Нещо повече, ние им предоставяме инструмент, с който да защитят тези критични енергийни активи от заплахи за сигурността като пожари и вандализъм, особено предвид отдалечените им местоположения.
 

ТЕХНОЛОГИИ

ТЕХНОЛОГИИ

MOBOTIX

Независимо от времето, термометричните камери на Mobotix допълват възможностите на стандартните визуални камери, повишавайки цялостната осведоменост на терена. За целите на сигурността, те разполагат с детекция на движение, осигуряваща прецизна защита на периметъра над 500м. Оперативно те помагат при идентифицирането на прегрявания на панели и потенциални пожари, предпазвайки инфраструктурата, персонала и околната среда.

LUXRIOT EVO

LUXRIOT EVO е софтуер за управление на видео (VMS), предназначен за системи за наблюдение с един сървър с до неограничен лиценз за канали. Също така осигурява изключителна гъвкавост, тъй като може да управлява неограничен брой камери дистанционно, бързо и ефективно. Архитектурата клиент-сървър ви позволява да изграждате хибридни мащабируеми решения от един Network Video Recorder (NVR) или Digital Video Recorder (DVR) до множество сървъри, обработващи хиляди камери.
 

VAXTOR

VAXTOR е допълнение на софтуера на камерите MOBOTIX, което предоставя анализи на видео съдържание с изкуствен интелект (AI), специализира в технологията за автоматично разпознаване на регистрационни номера (ALPR) и оптично разпознаване на знаци (OCR) и класифицирането на МПС по марка, модел и цвят. Технологията OCR улавя автоматизирано на машинно четими данни като букви, цифри, баркодове и други от камерите MOBOTIX, анализира събраните данни ефективно и бързо, а при нужда активира предупреждения и аларми.

Запознайте се отблизо с възможностите на видеоаналитичните системи

Заявете посещение в нашия VSS Demo Center

УСПЕШНИТЕ ИСТОРИИ НА КЛИЕНТИТЕ НИ:

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС