Видеоаналитични системи за логистиката

Бъдещето на интелигентната логистика


Транспортирането от точка А до точка Б по график не е единственият аспект на успешната логистика.

Това също включва гарантиране, че правилните стоки пътуват без инциденти или закъснения до предвиденото им местоположение. Можете да защитите вашите продукти и инфраструктура с видео решенията на MOBOTIX. Нашата технология също предлага полезни бизнес анализи за проактивно управление на логистиката и повишена оперативна ефективност.

За да осигурим най-ефективното решение за наблюдение, ние от Коника Минолта предлагаме смарт технологията MOBOTIX, която е в крак с дигиталните нужди в логистичната индустрия. Интелигентните сензори на камерите имат ролята на компютри с очи, които следят цялостния логистичен процес от начало до край и подпомога за регулирането и запълването на всички налични ресурси, като хора, складове, товарни рампи и други, по най-добрия възможен начин.

 

Висококачествено немско производство с гаранция до 8 години

 • Отлично качество на изображението дори ако обектите се движат бързо или при слабо осветление.
 • Ефективна защита срещу хакерски атаки както от хардуер, така и от софтуер.
 • Благодарение на децентрализираната архитектура, всяка камера работи отделно, елиминирайки необходимостта да зависи от друго устройство.
 • Отвореността към други системи ще гарантира, че ще работи удобно в хармония с вашите настоящи системи.
 

Решения

Решения

Резервиране на времеви интервал

Модулът за резервиране на слотове рационализира процеса на планиране, позволявайки на клиентите ефективно да планират времето за влизане на превозни средства в складовете. Като предлагат множество налични времеви интервали през целия работен ден, спедиторските компании — и дори шофьорите — могат без усилие да предават подробности за превозни средства, шофьори, пратки и други подходящи данни. Тази информация може да бъде предадена чрез удобни за потребителя канали като имейл или SMS. Те имат гъвкавостта да резервират конкретен времеви интервал, който е в съответствие с предпочитания от тях график за товарене или разтоварване на техните стоки.

Автоматичен допуск

Системата разполага с интуитивен дигитален дисплей на входната бариера, който представя текущия времеви интервал и регистрационните номера на превозните средства, планирани за този период. Тази иновация значително намалява задръстванията на входа и увеличава удобството на водача. Шофьорите имат възможност удобно да изчакат реда си в определена зона в близост до логистичния център.

При достигане на логистичния център процесът на приемане на автомобила е забележително рационализиран. Посрещачите очакват пристигането на превозното средство, позволявайки бързо влизане. Бариерата се вдига автоматично и служителите могат да извършат лична проверка на шофьора, както е посочено в протокола. Тази ефективна процедура е в сила, когато превозното средство пристигне в рамките на резервирания период от време или ако товарен пункт стане преждевременно достъпен за неговото използване.

Оптимизация на товарния процес

Системата може да се похвали с визуализация в реално време на активността на товарните рампи директно в потребителския панел, предоставяйки на операторите гъвкавостта да автоматично или ръчно потвърждават наличието на рампа. За логистични бази, приоритизиращи максимална автоматизация, системата може да интегрира софтуерна проверка, която задейства известие в потребителския панел при освобождаване на товарна рампа.

За по-нататъшно рационализиране на операциите системата може да бъде конфигурирана да изпраща автоматични известия до следващото превозно средство в опашката веднага щом опашката бъде изчистена или ако времеви интервал стане неочаквано свободен. Тази функция осигурява безпроблемен преход и минимизира времето за престой между зарежданията.

Статистически данни

Иновативното решение се простира отвъд обикновените оперативни модули, обхващайки цялостни възможности за наблюдение и документиране на дейностите в рамките на всяко предприятие или логистичен център. Той предлага набор от аналитични инструменти, които предоставят прозрения с различни нива на детайлност, като статистика за проследяване на времето на автомобила на място.

Например в буферните зони е от съществено значение по-детайлен доклад. Той включва не само общата продължителност, прекарана в рамките на логистичното съоръжение, но и конкретното време, през което всяко превозно средство заема товарна рампа. Тази функция предоставя на логистичните мениджъри рационализиран метод за извличане както на средното, така и на точното време, прекарано на превозните средства в буферния паркинг и по време на фазата на товарене.

Този мощен инструмент не само улеснява отчетността за работата на екипа на логистичния център, но също така помага при щателното планиране на работни графици, разпределение на машини и други логистични нужди.

Интеграция с кантари

Използвайки най-съвременно оборудване, системата не само улавя подробни статистически данни за движението на превозните средства и логистичните операции, но също така улеснява включването на спомагателни устройства, като индустриални везни. Тази безпроблемна интеграция повишава възможностите на решението, предлагайки на клиентите бързи и ясни процеси за проверка на автомобила. Освен това той предоставя изчерпателни отчети за натоварването и сигнали за несъответствия в теглото на товара. Такива характеристики са инструмент за защита на логистичния център срещу потенциални загуби поради кражба и избягване на санкции при неспазване на нормативните изисквания.

Навигация

Предвид сложните работни процеси и огромните пространства на някои логистични центрове, навигацията може да представлява значително предизвикателство за шофьорите. Навигационният модул се справя с това чрез интегриране на дигитални информационни табла, които показват персонализирани указания за всяко превозно средство. Това персонализирано насочване може ефективно да насочи шофьорите към техните определени зони за товарене или разтоварване или да ги насочи към изхода на логистичния център, като гарантира плавен и ефективен поток в съоръжението.

ТЕХНОЛОГИИ

ТЕХНОЛОГИИ

MOBOTIX

MOBOTIX не са просто камери за наблюдение, а цялостни решения съобразени със специфичните изисквания на вашето производство. Опитът и технологията от висок клас е напълно конфигурируем спрямо вашия начин на процеси, среда и цели. Интелигентните сензори, които са отвъд човешкото зрение могат да предоставят:

 • 85% подобрение на точността на прогнозиране
 • 30-50% намаляване на прекъсването на работата на машините
 • 15-30% увеличение на продуктивността на работниците
 • 15-20% намаляване на разходите поради минимизиране съхранението в инвентара
 • 10-20% подобрение на качеството на продукцията

METRICI

Metrici е компания, известна със своя усъвършенстван софтуер за видео анализ и разпознаване на регистрационни номера. Техните решения са лидери на пазара в логистиката, като включват данни за трафика, управление на автопарк и др. Технология се основава на оптично разпознаване на символи и откриване на регистрационни табели, целящи да предоставят точни и ефективни данни за различни приложения.

FORXAI

FORXAI съчетава технологии, които се основават на четирите основни технологии за: изображения, оптика, материали и микрообработка. В производството, системата постига високоскоростна AI обработка в реално време чрез използване на технология за разпознаване на изображения в производството и има за цел да осигури проверка на състоянието на пратките, спрямо най-високи стандарти на качество. FORXAI предлага решенията Video Analytic Solution и Visual Quality Inspection, като те могат да бъдат приложими в:

 • Детекция на дефекти.
 • Преброяване и категоризиране на обекти.

LUXRIOT EVO

LUXRIOT EVO е софтуер за управление на видео (VMS), предназначен за системи за наблюдение с един сървър с до неограничен лиценз за канали. Също така осигурява изключителна гъвкавост, тъй като може да управлява неограничен брой камери дистанционно, бързо и ефективно. Архитектурата клиент-сървър ви позволява да изграждате хибридни мащабируеми решения от един Network Video Recorder (NVR) или Digital Video Recorder (DVR) до множество сървъри, обработващи хиляди камери.
 

VAXTOR

VAXTOR е допълнение на софтуера на камерите MOBOTIX, което предоставя анализи на видео съдържание с изкуствен интелект (AI), специализира в технологията за автоматично разпознаване на регистрационни номера (ALPR) и оптично разпознаване на знаци (OCR) и класифицирането на МПС по марка, модел и цвят. Технологията OCR улавя автоматизирано на машинно четими данни като букви, цифри, баркодове и други от камерите MOBOTIX, анализира събраните данни ефективно и бързо, а при нужда активира предупреждения и аларми.

Запознайте се отблизо с възможностите на видеоаналитичните системи

Заявете посещение в нашия VSS Demo Center

Как изглежда бъдещето на логистиката?

Изтеглете нашата специално създадена книжка, която има за цел да открие и разясни тенденициите и бъдещите технологии пред логистичния бизнес.

Изтеглете сега

Дори невидимите неща са откриваеми

Хладилните складове се нуждаят от постоянно поддържане на точни температури, за да се запази свежестта и годността на продуктите. При тези условия дори лека промяна на влажност или градуси може да причини загуби за хиляди.

За да осигурите точно измерване на температурните нива и превенция от заплахи, може да се доверите на термално видеонаблюдение от Mobotix. Открийте всички възможности на системата, която прелага методи от ново поколение за навремено известяване и откриване на потенциални заплахи 24/7.

 

Научете повече

УСПЕШНИТЕ ИСТОРИИ НА КЛИЕНТИТЕ НИ:

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС