Здравеопазване с безопасност

Интелигентните IP видеосистеми решават предизвикателствата в здравните заведения

Интелигентно видеонаблюдение


На някои места здравните заведения, като например болници и кабинети на общопрактикуващите лекари, поставят значителни предизвикателства пред ръководителите по сигурността. В тях често се извършват най-разнообразни дейности – включително животоспасяващи интервенции – които се налага да бъдат извършени бързо, като същевременно да бъде гарантирана защитата на пациентите, персонала и имуществото по всяко време. Прилагането на интелигентни видеорешения за сигурност означава по-добра защита на Вашите служители, помещения и на околните пространства. Опции? Системи за интелигентно видеонаблюдение, безжични охранителни камери, камери за откриване на движение и други — с Konica Minolta и MOBOTIX възможностите са безброй!

Сътрудничеството между Konica Minolta и MOBOTIX осигурява интелигентни видеорешения за сигурност, които автоматично анализират видеоизображени, записвайки ги само когато има изпълнено предварително определено условие. Възможностите за наблюдение могат да варират от просто засичане на движение и звук до по-сложни задачи, като например откриване на манипулиране на камерите, броене на хора и виртуални ограждения. ИТ видеосистемите могат дори да филтрират видео кадри и специфични потоци от данни, след което интегрират този материал, за да осигурят по-добра грижа за пациентите, да оптимизират сигурността на критичните съоръжения, да анализират процесите в спешното отделение и др.

Konica Minolta и MOBOTIX

Konica Minolta и MOBOTIX

Интелигентни видеосистеми MOBOTIX

С децентрализираната си архитектура, интелигентните видеосистеми MOBOTIX, са се доказали като особено ефективно средство за гарантиране на сигурността на оборудването и помещенията. Наред с традиционното видеонаблюдение MOBOTIX използва интелигентни сензори, които могат да откриват различни видове движение, като например човек, който напуска стаята си или легло си през нощта, както и колко често се включва осветлението, или да се контролира стайната температура и др. Информацията от биомедицинските сензори и устройства също може да бъде уловена и показана в реално време, с цел да се гарантира, че лицата предоставящи медицински грижи, ще получават постоянно актуална информация.

Хардуер
Нови перспективи в здравеопазването

Моделът c26 Indoor 360 ° е най-малката и най-леката полусферична цялостна видеосистема за монтаж на тавани на закрито. Тежащо около 200 грама, устройството е с диаметър само 12 сантиметра. c26 може да бъде монтирана бързо и лесно и включва функции, като например чувствителен на светлина 6 MP дневен или нощен сензор и инструмента за анализ на поведението MxAnalytics.

Софтуер
Софтуерни продукти на Konica Minolta

Запознайте се с безбройните различни начини, по които софтуерните продукти на Konica Minolta биха могли да подобрят Вашите операции. Konica Minolta решава проблемите на Вашата компания, съчетава различните стилове на работа и предлага софтуерни решения, отговарящи на нуждите на отрасъла Ви. Като приоритизира нуждите Ви по всяко време, Konica Minolta отговаря на софтуерните изисквания дори на най-взискателните световни организации. Като използвате системата, можете да ограничите разходите за всички отпечатани или копирани материали, да създавате усъвършенствани мерки за сигурност, за да се гарантира, че чувствителните документи не попадат в неоторизирани лица, и много други.

Услуги
Винаги на Ваше разположение

Нашият опитен и компетентен персонал от специалисти ще отговори на всички Ваши въпроси и ще Ви покаже как да работите с продукта си. Нашите услуги функционират във Ваша полза в рамките на система за поддръжка, предназначена да гарантира на Вас и на компанията Ви извличането на максимална полза от решенията. Ние предлагаме широка гама от различни услуги, включително оптимизирани услуги за печат, за да комбинираме консултиране; внедряване на хардуер и софтуер; управление на работния процес, за да намалите разходите за документи; и интелигентни услуги за защита, за да поддържате безопасността на бизнеса си.

Здравеопазване с безопасност

Здравеопазване с безопасност

Ключови функции

Интелигентните решения за сигурност на видеото от Konica Minolta и MOBOTIX предлагат непрекъснато, съвременно наблюдение за защита на вашите служители, пациенти и материални активи. MOBOTIX е пионер в областта на автономните интелигентни IP видеосистеми и е създател на първите IP камери, които не изискват централен сървър или допълнителен софтуер. Тази децентрализирана интелигентност, разположен вътре в камерата, дава възможност да изграждате икономически ефективни системи за сигурност, които улесняват автоматичното записване на видео.


Контролът на достъпа също е от решаващо значение. Можете да контролирате кой влиза и излиза от Вашите помещения, като монтирате камери близо до входа на здравното заведение. Функции, като например „опцията за алармиране при навлизане в зона с ограничен достъп“, се оказаха изключително полезни. Интелигентните мерки осигуряват високоефективен възпиращ ефект, включително двупосочно аудио, контрол на осветлението, алармирането и уведомяванията. Приложенията, оборудвани със сензорни входове, дават възможност за незабавно осведомяване за отдалечено място, което е идеално за защита на имуществото и за анализиране на поведението чрез използване на мерки, като например броене на хора и проследяване на движение. Термографията на MOBOTIX може също така да открива пожари или прегряване на устройства още в начален етап, като се задейства автоматична аларма.


Благодарение на 6-мегапикселовата moonlight технология, камерите MOBOTIX могат да заснемат бързодвижещи се обекти при условия на много слаба осветеност, като например лунна светлина. Технологията на 360° полусферична камера дава възможност да охранявате цяло помещение без мъртви точки, при това с виртуално увеличение. За да се предотврати подаването на фалшиви аларми, видеонаблюдението с MOBOTIX разполага с технология, която може да открива движение и при най-екстремните условия, а сензорът MxActivity намалява броя на фалшивите аларми с до 90 %.


Освен това MOBOTIX предлага многобройни други ползи, включително: 

  • Ефективен, защитен и оптимизиран MxPEG видеокодек на изображението 
  • Не се налага поддръжка благодарение на подсиления със стъклени влакна корпус и липсата на движещи се части 
  • Екологично IP видео – конструкцията с ниска консумация на мощност на MOBOTIX спестява енергия
Автоматично откриване на събития

Автоматично откриване на събития

Алармени съобщения

Алармени съобщения

Видеоанализ

Видеоанализ

Директно мрежово съхранение (Nas)

Директно мрежово съхранение (Nas)

Отдалечена функция

Отдалечена функция

Двупосочно аудио с VoIP съобщения

Двупосочно аудио с VoIP съобщения

Телефонна свързаност

Телефонна свързаност

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Вашата сигурност е наша грижа. Открийте широките възможности, които се предлагат от интелигентните иновации в областта на сигурността, чрез видеонаблюдение от Konica Minolta и MOBOTIX. Свържете се с нас и разберете как иновативните решения, като автоматично откриване на събития, алармени съобщения, видеоанализ и двупосочно аудио с VoIP съобщения, могат да Ви помогнат да осигурите безопасността на хората и съоръженията.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Желая да получа информация на:

Вашите данни ще бъдат обработени в съответствие с нашата политика за поверителност
Enter security code:
 Security code

Текстовите полета с * са задължителни!

Healthcare Brochure

Свали сега
Thumbnail of Healthcare Brochure