Здравеопазване и безопасност

Интелигентните IP видеосистеми решават предизвикателствата в здравните заведения

Интелигентно видеонаблюдение


Здравните заведения, например болници и кабинети на общопрактикуващи лекари, поставят значителни предизвикателства пред ръководителите по сигурността. В тях често се извършват най-разнообразни дейности, включително животоспасяващи интервенции, които се налага да бъдат извършени бързо, като същевременно бъде гарантирана защитата на пациентите, персонала и имуществото по всяко време. Използването на интелигентни видеорешения осигурява по-добра защита на Вашите служители, помещения и околни пространства.

Какви са опциите?


Системи за интелигентно видеонаблюдение,  безжични охранителни камери, камери за откриване на движение и други — с Konica Minolta и MOBOTIX възможностите са безброй! 

 

Сътрудничеството между Konica Minolta и MOBOTIX осигурява интелигентни видеорешения за сигурност, които автоматично анализират видеоизображения, записвайки ги само когато има изпълнено предварително определено условие. Възможностите за наблюдение могат да варират от обикновено засичане на движение и звук до по-сложни задачи, като например откриване на манипулиране на камерите, броене на хора и виртуални ограждения. ИТ видеосистемите могат дори да филтрират видео кадри и специфични потоци от данни, след което интегрират този материал, за да осигурят по-добра грижа за пациентите, да оптимизират сигурността на критичните съоръжения, да анализират процесите в спешното отделение и др.

Konica Minolta и MOBOTIX

Konica Minolta и MOBOTIX

Интелигентни видеосистеми MOBOTIX

Със своята децентрализирана архитектура, интелигентните видеосистеми MOBOTIX са се доказали като особено ефективно средство за гарантиране на сигурността на оборудването и помещенията. Наред с традиционното видеонаблюдение, MOBOTIX използва интелигентни сензори, които могат да откриват различни видове движение, например човек, който напуска стаята или леглото си през нощта, колко често се включва осветлението, да се контролира стайната температура и др. Информацията от биомедицинските сензори и устройства също може да бъде уловена и показана в реално време, с цел да се гарантира, че лицата, предоставящи медицински грижи, ще получават постоянно актуална информация.

Хардуер
hardware icon
Нови перспективи в здравеопазването

Моделът C26 Indoor 360° е най-малката и най-леката полусферична цялостна видеосистема за монтаж на тавани на закрито. Тежащо около 200 грама, устройството е с диаметър само 12 сантиметра. C26 може да бъде монтирана бързо и лесно и включва функции, като например чувствителен на светлина 6 MP дневен или нощен сензор и инструментa за анализ на поведението MxAnalytics.

Софтуер
software icon
Софтуерни продукти на Konica Minolta

Запознайте се с многобройните начини, по които софтуерните продукти на Konica Minolta могат да подобрят Вашите операции. Ние можем да разрешим проблемите на Вашата компания, съчетавайки различните стилове на работа и предлагайки софтуерни решения, отговарящи на нуждите на отрасъла Ви. Преоритизирайки нуждите Ви по всяко време, Konica Minolta отговаря на софтуерните изисквания дори на най-взискателните световни организации. Използвайки системата можете да ограничите разходите за всички отпечатани или копирани материали и да създадете усъвършенствани мерки за сигурност, гарантирайки, че чувствителните документи не попадат в неоторизирани лица и много други.

Услуги
service icon
Винаги на Ваше разположение

Нашите опитни и компетентни специалисти ще отговорят на всички Ваши въпроси и ще Ви покажат как да използвате продуктите ни. Ние предлагаме широка гама от различни услуги, включително оптимизирани услуги за печат, съчетавайки консултиране, внедряване на хардуер и софтуер, управление на работния процес и разходите за документи, интелигентни услуги за защита, за да поддържате безопасността на бизнеса си и други.

Ключови функции

Интелигентните решения за сигурност от Konica Minolta и MOBOTIX предлагат непрекъснато и съвременно наблюдение за защита на служители, пациенти и материални активи. MOBOTIX е пионер в областта на автономните интелигентни IP видеосистеми и е създател на първите IP камери, които не изискват централен сървър или допълнителен софтуер. Тази децентрализирана интелигентност, разположена вътре в камерата, дава възможност да изграждате икономически ефективни системи за сигурност, които улесняват автоматичното записване на видео.


Контролът на достъпа също е от решаващо значение. Можете да контролирате кой влиза и излиза от Вашите помещения, като монтирате камери близо до входа на здравното заведение. Функции, като например „опцията за алармиране при навлизане в зона с ограничен достъп“, се оказват изключително полезни. Интелигентните мерки осигуряват високоефективен възпиращ ефект, включително двупосочно аудио, контрол на осветлението, алармиране и уведомяванe. Приложенията, оборудвани със сензорни входове, дават възможност за незабавно осведомяване за отдалечено място, което е идеално за защита на имуществото и за анализиране на поведението чрез използване на мерки, като например броене на хора и проследяване на движение. Термографията на MOBOTIX може също така да открива пожари или прегряване на устройства още в начален етап, като се задейства автоматична аларма.


Благодарение на 6-мегапикселовата moonlight технология, камерите MOBOTIX могат да заснемат бързодвижещи се обекти при условия на много слаба осветеност, като например лунна светлина. Технологията на 360° полусферична камера дава възможност да охранявате цяло помещение без мъртви точки, при това с виртуално увеличение. За да се предотврати подаването на фалшиви аларми, видеонаблюдението MOBOTIX разполага с технология, която може да открива движение и при най-екстремните условия, а сензорът MxActivity намалява броя на фалшивите аларми с до 90%.


Освен това MOBOTIX предлага множество други ползи, включително: 

  • Ефективен, защитен и оптимизиран MxPEG видеокодек на изображението 
  • Подсилен със стъклени влакна корпус и липса на движещи се части, които не налагат поддръжка 
  • Екологична IP видео конструкция с ниска консумация на мощност MOBOTIX, спестяваща енергия

   

   

Икона за функцията за докосване

Алармени съобщения

Икона за функцията за използваемост

Автоматично откриване на събития

Икона за функцията за копиране

Директно мрежово съхранение (Nas)

Technology feature icon

Телефонна свързаност

Икона за функцията за персонализиране

Отдалечена функция

Mobility feature icon

Двупосочно аудио с VoIP съобщения

Technology feature icon

Видеоанализ

Healthcare Brochure

Свали сега

УСПЕШНИТЕ ИСТОРИИ НА КЛИЕНТИТЕ НИ:

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС