Термално видеонаблюдение

Как измерването на топлинното излъчване от обекти и хора може да помогне за последващи превантивни действия?

Прецизно измерване на топлинното излъчване от обекти и хора, на което можете да се доверите


Допълнете решенията си за видеонаблюдение с подобрена технология. Термовизионните камери MOBOTIX предлагат много допълнителни варианти за приложение, когато са комбинирани с нашата видеотехнология. Възможните опции варират от засичане на обекти при пълна тъмнина, прецизно измерване на температурата на движещи се обекти и хора и ранно откриване на пожар до осигуряване на съответствие с изискванията за сигурна и безопасна работна среда.

Приложения на термално видеонаблюдение

Термовизионните камери MOBOTIX предлагат много допълнителни варианти за приложение, когато са комбинирани с нашата видеотехнология.

Термалните камери MOBOTIX измерват изключително прецизно топлинното излъчване от обекти и хора и разполагат с вградени IoT сензори, които могат да изпратят автоматични уведомления, с цел да се реализират последващи превантивни действия . По този начин се предотвратява достъпа до сградата на съответното лице, което е с повишена температура и може да представлява потенциална опасност за  работната среда. Технологията се базира на безконтактна процедура за генериране на изображения, която дава възможност да се проследи топлинното излъчване от предмет или тяло на човек в невидимия спектър за човешкото око, дори в пълна тъмнина на разстояние над 100 метра.

 

 

Решенията за видеонаблюдение на Mobotix са разработени и се изпълняват при пълно спазване на GDPR изискванията - камерата не показва разпознаваеми детайли, които могат да позволят идентифициране на лицата. Веднага след като обектът премине през зоната за наблюдение, системата за видеонаблюдение с двойна камера MOBOTIX автоматично превключва от термичен към оптичен сензор.

 

 

Изборът на прецизна система за термално видеонаблюдение показва отговорното отношение на работодателя спрямо служителите и успешно може да се приложи в компании различни по мащаб и в разнообразни индустрии като производство, логистика, транспорт, дистрибуция, ритейл, фасилити мениджмънт, телекомуникации и ютилити сектора, сгради на държавната администрация и ключови обекти от националната транспортна инфраструктура.

ПРИЛОЖЕНИЕ

ПРИЛОЖЕНИЕ

Приложение на термовизионни камери за измерване на анормална температура на движещи се обекти и хора


Термалните камери MOBOTIX измерват изключително прецизно топлинното излъчване от обекти и хора, които могат да изпратят автоматични уведомления, с цел да се реализират последващи превантивни действия. По този начин се предотвратява достъпа до сградата на съответното лице, което може да представлява потенциална опасност.

Топлинно регистриране на предмети и хора


Интелигентно засичане на движение, чрез топлинно регистриране на предмети и хора на разстояние над 100 м., при пълно защита на поверителността.
Следене на температурата на промишленото оборудване и откриване на неизправност или повреда поради прегряване - защитете инвестицията си и избягвайте допълнителни разходите
Ранна диагностика на потенциални технически дефекти

Откриване на пожар в съоръжението за изхвърляне на отпадъци

Топлинна камера открива пожар в съоръжението за изхвърляне на отпадъци. В рамките на 8 секунди след откриване на пожар, камерата автоматично задейства аларма при 81 градуса по Целзий. Съобщение отива директно в контролната зала. Високоговорител свързан с камерата, също издава сигнал за опасност, предупреждаващ всички лица в непосредствена близост.

Решения

Решения

Всичко от един доставчик

Системата за сигурност MOBOTIX не изисква допълнителна инфраструктура. Инвестирайки във видеонаблюдение с камери MOBOTIX няма да се безпокоите за отделни поддържащи системи, софтуер или централен сървър. 


MOBOTIX не само ще Ви спести времето и енергията, които бихте прекарали в търсене на подходящи модули, а също е икономически ефективен и финансово прозрачен избор, който е далеч по-надежден от системите с много модули. Всички процеси, например управление на събитията и алармите, и запис и обработка на изображенията се извършват локално, вътре в охранителната камера.

Хардуер
hardware icon
Повече от стандартно решение

Камерите MOBOTIX могат да се изпозлват в различни области на приложение и са известни по цял свят със своята изключителна надеждност. Те предлагат максимална енергийна ефективност и най-висока степен на точност. Една камера може да наблюдава дискретно цяла зона без мъртви точки.

Софтуер
software icon
Система за управление на видеонаблюдението MOBOTIX – всичко от един източник

Вградената система за управление на видеонаблюдението (VMS) на MOBOTIX е интуитивно и гъвкаво софтуерно решение за управление на видеонаблюдението, видеоанализ и контрол на устройствата. Системата не изисква сървър за управление и всичко необходимо е интегрирано в нея, без да се налага инсталирането на нови решения.

Услуги
service icon
Цялостна услуга, подходяща за всеки

MOBOTIX е неотклонно до Вас през всеки етап от процеса, като Ви предоставя концепцията за перфектно и всеобхватно решение в сферата на сигурността. Започвайки с подробна консултация, включваща проучване и анализ на обекта, MOBOTIX определя решение, което е идеално съобразено с нуждите на Вашата компания и е предназначено да оптимизира и подобри цялата Ви инфраструктура за видеонаблюдение. Проектът включва професионален монтаж, последван от услуги за отдалечено наблюдение, контролиращи ИТ инфраструктурата и състоянието на мрежата, както и поддръжка, гарантираща безпроблемната работа на Вашата видеосистема за сигурност по всяко време.

MOBOTIX произвежда интелигентни, надеждни и висококачествени IP видеосистеми от 2000 г. Охранителните камери на компанията са повече от подготвени да посрещнат нуждите на съвременния бизнес. Проектираните да работят на открито устройства се подлагат на изпитания за температурна устойчивост между –30°C и +60°C, така че можете да сте сигурни, че помещенията ви са защитени през цялото време, независимо от времето. Охранителните камери MOBOTIX не изискват охлаждане или отопление и не използват движещи се части, което на практика премахва нуждата от обслужване и ги прави автономни. И тъй като камерите MOBOTIX съхраняват всички необходими данни в себе си, могат сами да управляват разделителната способност и да задействат автоматично аларми, без за това да се налага използването на допълнителни сървъри или компютри. 


Можете също така да сте сигурни, че камерите ни ще ви гарантират висококачествени, ясни изображения – независимо от метеорологичните условия. Благодарение на използваните от компанията 6 MP Moonlight сензорна технология за термично изобразяване, камерите MOBOTIX регистрират далеч повече неща от човешкото око, като безпроблемно откриват движещи се обекти в условия на слаба осветеност и на далечни разстояния, както и измерват изключително прецизно топлинното излъчване от обекти и хора и изпраща автоматични уведомления, с цел да се реализират последващи превантивни действия.


Термалните камери MOBOTIX за наблюдение на периметъра предлагат множество ползи. Системите гарантират, че не съществува опасност от фалшиви аларми, като здравата им конструкция означава, че са идеални за употреба на открито. Решението предоставя отчетливи, ясни изображения и се произвежда в Германия – за гарантиране на високо качество и техническа надеждност.

   

   

Икона за функцията за устойчивост

Енергийно ефективна

Mobility feature icon

Не се изисква допълнителна инфраструктура

Productivity feature icon

Практически без нужда от обслужване

Technology feature icon

Надеждна при всякакви метеорологични условия

Икона за функцията за качество

Автономна система

Икона за функцията за докосване

Автоматично задействаща се аларма

ИЗТЕГЛИ

ИЗТЕГЛИ

Термовизионни камери за измерване на температура на движещи се обекти и хора

Термовизионните камери MOBOTIX предлагат много допълнителни варианти за приложение, когато са комбинирани с нашата видеотехнология. Възможните опции варират от засичане на обекти при пълна тъмнина, прецизно измерване на температурата на движещи се обекти и хора, ранно откриване на пожар до осигуряване на съотвествие с изискванията за сигурна и безопасна работна среда.

Свали сега
Mx Product Brochure BG general_Page_01

УСПЕШНИТЕ ИСТОРИИ НА КЛИЕНТИТЕ НИ: