Ревматологична оценка

Решения на Konica Minolta за ранна диагностика и по-голяма прецизност на диагностиката

Ревматология


Ревматоидният артрит е хронично възпалително ставно заболяване, което може да причини увреждане на хрущялите и костите, както и инвалидност. Ранната диагностика е решаваща за постигане на оптимален успех в лечението на заболяването, особено при пациенти с рискови фактори, сочещи лош изход, като например високи нива на активност на заболяването, наличие на автоантитела и ранно увреждане на ставите. Увреждането на ставите може да бъде диагностицирано с помощта на нашата гама рентгенови системи AeroDR.

Един от методите за оценяване на хода на заболяването е да се направи оценка на активността на заболяването (DAS), известна още като „Протокол DAS28“. Този протокол вече се прилага и в ехографията: Konica Minolta разработи работен процес за ревматоиден артрит (RA) – уникален инструмент, който се предлага единствено с нашата система Sonimage и е проектиран специално, за да подпомага работата на ревматолозите. Основаният на протокол DAS28 инструмент насочва ревматолозите в процедурата за оценка на ставите на пациенти, страдащи от артрит. Този инструмент дава възможност на потребителите да предоставят специализирани грижи на тази група пациенти.

Ревматологична оценка

Ревматологична оценка

Решения

  • Фабрично зареден шаблон на протокол DAS28
  • Дава възможност за бързо и лесно сравняване на изображения на ставите
  • Клинични указания за лекари
  • Неинвазивна диагностика за удобство на пациентите
  • Бързо и лесно отчитане
  • Подобрена визуализация на иглата за инжекции
hardware icon

software icon

service icon

[CMSAbstractTransformation.DataBind]: Object reference not set to an instance of an object.

Ревматологична оценка

Ревматологична оценка

Ключови функции

Системата Sonimage може да се използва в най-различни клинични среди. Тъй като е ултрапреносима и лесна за използване, Sonimage е идеалният инструмент за ревматолозите, които извършват ежедневни прегледи. Ултразвуковият инструмент е с интуитивен потребителски интерфейс, който съчетава предимствата на технологията за сензорен екран с опростена конзола с изцяло сензорен 15-инчов екран. 


Инструментът използва само осем физически бутона и интегриран трекбол. Sonimage също така предлага уникална добавена стойност под формата на удивителна образна диагностика на опорно-двигателния апарат, която е особено полезна за ортопеди, ревматолози, рехабилитатори и физиотерапевти. 


Благодарение на функцията за опростена визуализация на иглата (SNV) Sonimage HS1 може да усили иглата в ултразвуковото изображение при подход както в равнината, така и извън нея. Системата също така дава възможност за показване на изображения при 18 MHz, мащабирани до 1 cm дълбочина, като осигурява удобна визуализация на детайлите на екрана. 


Работният процес за ревматоиден артрит насочва ревматолозите през специализирания протокол за ревматоиден артрит, като осигурява ясен общ преглед на разглежданите стави и подобрява прецизността на диагностичния процес като цяло. Освен това страдащите от артрит далеч не са единствените потребители, които се възползват от тази съвременна технология: Sonimage HS1 може да се използва и от кардиолози, които ще намерят функции, като режимите TDI и CW на системата, много полезни. Функцията за автоматично измерване на IMT (интима-медия дебелина) дава възможност за подобрена оценка на здравословното състояние на артериите.

   

   

Technology feature icon

3THI, тройна хармонична образна диагностика на тъкани

Speed feature icon

Зарежда от състояние на готовност за по-малко от 15 секунди

Productivity feature icon

Трансдюсери с висока чувствителност и широк обхват

Mobility feature icon

Мобилно решение на количка с до три конектора за сонди

Икона за функцията за качество

Преносимо решение с вградена батерия

Икона за функцията за копиране

Работен процес за ревматоиден артрит, включен в Sonimage HS1

Икона за функцията за използваемост

Технология за опростена визуализация на иглата (SNV)

Икона за функцията за печат

Метод за образна диагностика чрез компресионна еластография

Свържете се с нас

Свържете се с нас
Предпочитана форма на комуникация:*

за актуалните продукти и услуги от Коника Минолта Бизнес Солюшънс България ЕООД и други компании , което съответства на моите лични интереси. Вашите данни ще бъдат обработени в съответствие с нашата Политика за поверителност.

Текстовите полета с * са задължителни!

Note - your current cookie settings will exclude you from receiving promotional updates via email! To allow those updates, update your cookie settings  

Improving Healthcare Workflows - download the brochure here:

Download now
download icon test 2