Коника Минолта България с отличие за ТОП работодател за 2023 г.

| 17 януари 2023

Коника Минолта България получи сертификат за най-добър работодател в България за 2023 г. в класацията на Top Employers Institute.


Сертификатът се връчва за въведени стратегии и политики на организацията за развитие на работното място и хората в компанията, както и доказани отлични резултати и добри практики по отношение на човешките ресурси.
 
Програмата на Top Employers Institute сертифицира организациите след провеждане на комплексна оценка от независими одитори за най-добри практики в областта на човешките ресурси. Проучването обхваща шест области на HR, състоящи се от 20 теми, включително стратегията на компанията за управление на хора, работна среда, привличане на таланти, учене и развитие, разнообразие, равнопоставеност и приобщаване, благосъстояние и др.
 
„Изключителните времена изваждат най-доброто от хората и организациите. За това свидетелства и тазгодишната ни програма за сертифициране на топ работодателите, които показаха изключителни резултати в своето представяне. Тези работодатели винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на своите хора като по този начин колективно обогатяват света на труда. Горди сме да обявим и отпразнуваме тазгодишната група от водещи работодатели, ориентирани към хората: Най-добрите работодатели за 2023 година“ - сподели Дейвид Плинк, изпълнителен директор на Top Employers Institute.
 
“Сертификацията Top Employer е признание за нашата компания от най-висок ранг. Ние в Коника Минолта България винаги сме работели за хората и в посока да бъдем един от най- добрите работодатели в България. Този сертификат не само го доказва, но и затвърждава позицията ни на изключителен работодател с високо ниво на ангажираност към служителите ни и топ стратегия за тях, които са в баланс с изпълнението на нашите бизнес цели.“  коментира Елена Дречева-Владимирова, Изпълнителен директор в Коника Минолта България
 
„Да бъдем включени в клуба на най-добрите работодатели глобално е много голямо признание за нашата организация. За нас това е огромна чест и стимул да продължаваме да работим за създаването на работна среда, в която хората постоянно се развиват, ангажирани са и се чувстват свързани с бизнес целите на компанията. Хората винаги са били на фокус в Konica Minolta и ние вярваме, че този сертификат го отразява. Това е награда за усилията на целия екип в посока да създаваме все повече стойност за клиентите си чрез едни изключителни професионалисти, които постоянно надграждат себе си и компетенциите си.” – Дарина Тодорова, HR Business Partner в Коника Минолта България
 
Коника Минолта България е сред дванадесетте компании, отличени като топ работодатели в България за 2023г. До момента програмата е сертифицирала 2 053 топ работодатели в 121 държави на пет континента.
 
 

 
За Top Employers Institute:
Top Employers Institute е световно признат авторитет в отличаването на високите постижения и практиките, ориентирани към човешкия капитал. Организацията спомага за ускоряването на процесите и обогатяването на трудовите практики. Чрез програмата за сертифициране на Top Employers Institute, участващите компании могат да бъдат валидирани, сертифицирани и признати за предпочитан работодател. Основан преди повече от 30 години, Top Employers Institute е отличил 2 053 организации в 121 държави. Сертифицираните като най-добри работодатели оказват положително влияние върху живота на над 9,5 милиона служители по света.