5 златни правила за успешна автоматизация на бизнес процеси

| 15 декември 2022

Знаете ли, че 7 от 10 служители посочват, че автоматизацията на работното им място им помага да са по-ефективни (ServiceNow).


Степента на автоматизация може да варира от една индустрия до друга, както и подхода, но основен въпрос си остава за много бизнеси - кои процеси трябва да бъдат автоматизирани първо?

Кои са тези 5 златни правила за успешна автоматизация на бизнес решенията и задачите според нашия експертен екип?

 
  • Поддържайте плановете си реалистични

Поддържайте плановете си реалистични и се фокусирайте върху постигането на вашите бизнес резултати, а не върху 100% автоматизация. Планирайте вашата автоматизация и започнете с процесите, които отнемат най-много време, пари и ресурси на бизнеса Ви.

 
  • Трансформацията не е само нов софтуер

Всеки проект за трансформация, независимо дали е автоматизация на процеси, управление на процеси или хибридна автоматизация, е за трансформиране и подобряване на вашите операции между хора, процеси и технологии – и не се отнася само до най-новото SaaS предложение.

 
  • Опитайте първо да подобрите процеса

Приложете стандартизация и опитайте използването на добри практики в управлението на бизнес процеси. Автоматизирането на повредени процеси може да доведе до пропуснати възможности и по-лоша вътрешна организация.

 
  • Потърсете помощ от доверен партньор

Ако не разполагате с необходимите умения, потърсете партньор, който ще ви подкрепи и напътства по пътя Ви на трансформация с цялостни възможности от създаване на първоначалния план и анализ на нуждите до управлявано изпълнение на проекта и преход към поддръжка.
 
  • Включете всички в процеса на автоматизация

Промяната може да бъде обезпокоителна за служителите Ви, но е необходима за развитието на бизнеса. Дори и най-добрите идеи могат да се провалят. Превърнете трансформацията си в истински кръстоносен поход, в който всеки може да участва. Получете вътрешна подкрепа на управленско и оперативно ниво, за да избегнете вътрешна съпротива. Не забравяйте, че вашият мениджърски екип всъщност няма да разбере как работят процесите и вашите операции ще бъдат част от вашето трансформирано бъдеще.

 
Всяка трансформация или оперативна промяна не е лесна, но може да бъде по-лесна с помощта на структуриран подход към трансформацията и промяната, подкрепена от експерти. Научете повече за автоматизацията на процеси или се свържете с нас относно вашата идея или предизвикателства за автоматизация на процесите.

 

Стандартни бизнес решения

Стандартни бизнес решения

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Изпратете запитване