Как M-Files помага на HR мениджърите в ерата на работата от разстояние?

| 27 септември 2021

Работата от разстояние се оказа предизвикателна за всички нас, но малцина знаят това по-добре от HR мениджърите, които трябваше да разберат как най-ефективно могат да се справят с наложената тенденция. За щастие, многофункционалният инструмент M-Files се оказва повече от полезен за тази цел като предоставя различни ползи за HR екипите.


Отдалечен достъп на най-високо ниво

Днес всеки се нуждае от достъп до ключова информация „навсякъде и по всяко време“, докато работи отдалечено, а благодарение на M-Files това е по-лесно от всякога. С M-Files всичко, което ви трябва е на едно място, като по този начин имате непрекъснат достъп до важни документи. Освен това можете да търсите документи според информацията, която се намира вътре в тях (не само по тяхното име) и да запазвате информацията си сигурно и безопасно.

Автоматизация, автоматизация, автоматизация

Събирането на саморъчни подписи при актуализиране на политиките и процедурите по човешки ресурси отнема много време, а във времена на отдалечена работа е почти невъзможно.    
За щастие, M-Files улеснява този процес, като ви позволява да изпратите копие от новите политики директно до всички членове на персонала, те да потвърдят през уеб браузър, а след това незабавно да го запазят в съответната папка – всичко това чрез автоматизирани работни процеси, които не изискват от HR експертите повече от изпращането на един имейл.

Нова ера в управлението на отсъствията от работа
Разбираемо, в „новото нормално“ компаниите отбелязват ръст в исканията за отсъствия от работа. За щастие, с помощта на M-Files вече е възможно да създавате персонализирани работни потоци, чрез които лесно да проследите целия процес по одобрение.

По-добри възможности за сътрудничество

Въпреки че физически хората вече не работят от едно и също място, необходимостта от сътрудничество все още е от първостепенно значение. И все пак изпращането на документи по имейл може не само да създаде объркващ процес с предпоставки към грешки, но  и най-ясните задачи да отнемат твърде много време.

С M-Files служителите могат без усилия да споделят информация един с друг от устройствата, които им е удобно да използват или да създават персонализирани работни потоци, така че да се  гарантира само оторизиран достъп до конфиденциалната информация.

Правилно управление на документите

Въвеждането на дистанционен онбординг процес е належаща необходимост за повечето организации. С M-Files този процес е повече от достъпен, а служителите могат да попълнят всички формуляри от вкъщи, чрез опростен и удобен за използване уеб базиран интерфейс.
Веднъж попълнени, формулярите автоматично биват насочени към отговорния HR специалист, който ще има достъп до тях винаги, когато му потрябват. Същият процес може да бъде използван, когато служител напусне компанията.

Възвращаемост на инвестициите

Разбира се, най-важният аспект за бизнеса е възвращаемостта на инвестициите. Преминаването към дигитални процеси ще донесе значителни икономии на разходи не само по отношение на разходите за печат, но и ще спести ценното време на служителите.





 

Вижте нашите решения