Ексклузивно събитие на Konica Minolta събра водещите компании от полиграфическия бранш

| 8 февруари 2022

Oфициално представяне на първата в Европа комбинирана инсталация на AccurioJet KM-1e и Motioncutter 23

Събитието се проведе в АРТ ЕТЪРНАЛ ПРИНТ - клиент и доверен партньор на Коника Минолта България.


На 3 февруари 2022 г. се проведе специално събитие на живо по повод първата инсталация на най-високия клас професионална машина в портфолиото на Konica Minolta – AccurioJet КМ-1е, заедно с инсталацията на Motioncutter 23. Арт Етърнал Принт e първата печатница в Европа, разполагаща с тази комбинация от индустриални машини. 

Присъстваха над 50 представители на полиграфическатата индустрия в България - собственици на печатници, рекламни агенции и специализирани медии. 

Специални гости на събитието бяха Хидетоши Омо, Ръководител на компетентностния център, отговарящ за KM-1 в Коника Минолта Европа и Лукаш Вахала, отговарящ за KM-1 в Източна Европа. 

Събитието бе открито от домакините - Арт Етърнал Принт. Ангел Христанов, управител на печатницата, разказа повече за дейността на печатницата и за очакванията, които компанията има по отношение на новите инвестиции. Ангел Христанов получи и специален плакет от Хидетоши Омо, която се връчва на първата компания в дадена страна, собственик на AccurioJet KM-1e. 
Ангел Христанов получава плакет от Хидетоши Омо

По време на официалната част бяха представени актуалните тенденции в дигиталния печат, бъдещето на мастиленоструйната технология и нарастващата роля на довършителните операции, които добавят стойност към печата. Елена Дречева, изпълнителен директор на Коника Минолта Бизнес Солюшънс България, представи стратегията на Коника Минолта България, благодарение на която клиентите на компанията се чувстват уверени дори в несигурните времена през последните години. Хидетоши Омо разказа повече за индустриалния печат и стратегията на Konica Minolta да продължи да полага нови стандарти в професионалния печат. Драгомир Милушев, ръководител на отдел "Продажби," вникна по-дълбоко в техническите спецификации на AccurioJet KM-1e и Motioncutter, което породи силен интерес у аудиторията.
Елена Дречева, изпълнителен директор на Коника Минолта България
Драгомир Милушев, ръководител на отдел "Продажби" в Коника Минолта България


Осъществи се връзка на живо с eдна от най-големите печатници в Полша Colours Factory, която от март 2021 е собственик на AccurioJet KM-1. Марек Крушка, директор производство и развитие в компанията, разказа как UV B2+ мастиленоструйната преса е променила производствния цикъл и е допринесла за все по-големите амбиции на Colours Factory. 

Освен това Йорг Шефлер, създателят на Motioncutter, който бе възпрепятстван да дойде на живо в България поради спешни ангажименти, в специално записано по повод събитието видео показа всички впечатляващи функционалности на машината.

След презентационната част гостите имаха възможността да поговорят и да се видят на живо, докато тестваха специална селекция вина и се наслаждаваха на изкушаващи сетивата вкусни коктейлни хапки. Мострите от КМ-1е, Motioncutter и други индустриални решения на Konica Minolta бяха достъпни и всеки гост отблизо можеше да се увери в качеството на крайните продукти. 


Основната част бе посещението на производствената база на Арт Етърнал Принт, където всички можеха да погледнат отблизо сърцевината на AccurioJet KM-1e и да видят машините в работен режим. 


За нас, екипа на Коника Минолта България, беше чест и огромно удоволствие да успеем да проведем тази среща на живо. Надяваме да имаме хубави поводи да се видим отново.

До нови срещи!

Ексклузивно събитие на Коника Минолта и Арт Етърнал Принт

Потопете се в атмосферата на събитието, проведено в Арт Етърнал Принт - наш доверен партньор и собственик на първите в България AccurioJet KM-1e и Motioncutter 23

AccurioJet KM-1e - БЪДЕЩЕТО В ДЕЙСТВИЕ

Присъстващите на събитието имаха възможност да видят КМ-1е в работен режим и да зададат своите въпроси