9 ПРИЧИНИ ДА ПРЕМИНЕТЕ КЪМ ОБЛАЧНИ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕЧАТ

| 16 юни 2023

Знаете за облачния печат, но може би не знаете защо е толкова важен за вашия бизнес. Тук обясняваме защо това е не само добро, но и единственото решение, което стои пред вас.


Spotify, Google Drive, LinkedIn, Instagram; облачните решения вече са неизменна част от вашето ежедневие. И сега тенденцията е подсилена от наложената от Covid-19 отдалечена работа. Облачните услуги със сигурност превзеха и вашия професионален живот.

 

От сървъри до финанси, осем от десет компании сега очакват повече от половината от тяхната ИТ инфраструктура да бъде базирана в облак до края на 2021 г., а 43% очакват цялата им ИТ инфраструктура да бъде базирана в облак. И защо не? Това е бързо, безопасно, рентабилно и ефективно.

Но въпреки тези обявени ползи, голяма част от бизнеса все още пропуска критичната последна част от пъзела за облачните решения, а именно облачния печат. Ние сме тук, за да обясним защо това се случва и защо не трябва да се случва с вас.

Най-основното е да се разясни изначално какво точно представлява облачният печат. Това е решение, което ще позволи на всеки служител да печата всичко, навсякъде, от всяко устройство (стига да има интернет връзка), без да изисква различни драйвери за печат или да бъде свързан към сървъри за печат, които са специфични за различни принтери. Най-очевидното предимство на подобно решение е неговата генерална мобилност. То може да предложи гъвкавостта на независимия от местоположението печат, като същевременно разтоварва ИТ от необходимостта от управление на безброй печатни драйвери и сървъри. По принцип предлага повече свобода срещу по-малко работа.

Това само по себе си би трябвало да изглежда достатъчна обосновка и със сигурност някои изследвания казват, че 39% от организациите вече са внедрили някаква форма на платформа за управление на печат в облак. И все пак някои все още изостават. Може би изглежда твърде архаично да се принтира в дигиталната ера, а мисълта за специално решение за печат изглежда неуместна и следователно е забравена. Или може би изглежда твърде сложно, твърде скъпо, твърде обгърнато в логистични препятствия решение. Знаем колко пренатоварени са повечето ИТ отдели и мисълта за предизвикване на нова промяна може просто да изглежда много съществена.

Но също така знаем, че това е противно на интуицията. Защото първо, насърчаването на услуги за облачен печат е по-лесен вариант, отколкото си мислите, и второ, това ще направи живота ви по-лесен, отколкото можете да си представите. Ето девет причини да преминете към облачни решения за печат.
 

  1. Печатът  има  значение - въпреки че работата вече се извършва предимно върху екрани, това не означава, че отпечатаните документи са излишни. Това твърдение е далеч от реалността. Хартиени отпечатъци са абсолютно необходими в дадени случаи - от поддържане на основни правни и финансови записи във физическа форма, до малкия бизнес, който изпраща различни отпечатани документи с всяка поръчка или от правителството, което изпраща критична документация на гражданите, до отпечатване на съответните данни за всеки присъстващ на важна среща. Има безкрайни причини, поради които служителите все още използват принтер при различни задания за печат – това е една добра причина да разполагате с правилната система за печат, за да поддържате това изискване.     
                                   

  2. Хората, които печатат, също имат значение - технологията непрекъснато се променя и от техническите екипи се очаква постоянно да са в крак с новите версии, тенденции, продукти. Това само по себе си е много, но има допълнителни опасения за сигурността на данните поради повишено прилагане на принципа за отдалечена работа и непрекъсната нужда от поддръжка за крайни потребители, които не са в офиса. Със сигурност не може да се отрече, че ИТ отделите са претоварени, но облачният печат може да ви помогне. Уеб-базираната платформа за управление ви дава общ преглед на локалната мрежа, като незабавно опростява администрирането на актуализации, когато има промени в платформата (например промяна на свойствата на дадено устройство за печат или актуализиране и надграждане на сървъри всеки път, когато се пусне промяна на параметрите за сигурност).
     

  3. И спестяването на пари за печат също има значение - без нужда от инвестиции в печатни сървъри и обща печатна инфраструктура, платформата за облачен печат може да генерира огромни спестявания за бизнеса. Предимствата не спират и с по-бързото и по-лесно изпълнение; с модел, базиран на абонамент, облачният печат може да позволи на организациите да поддържат по-добър преглед на това колко печат се използва и с това да управляват по-добре ресурсите, както и по-точно да прогнозират разходите си за печат.
     

  4. Печатът в облак е сигурен - изследванията показват, че 73% от организациите са обезпокоени по отношение на евентуални нарушения на сигурността, свързани с печата. Но направено правилно, печатането от облака не може да бъде по-безопасно. С правилния партньор ще имате увереността на два центъра за данни: един основен център за данни и един резервен център за данни в случай на (надяваме се малко вероятно) бедствие във вашия основен център за данни.
     

  5. … и легален - С правилното решение за облачен печат вие също ще знаете, че центърът за данни е сертифициран по ISO 27001  – отговарящ на редица високи изисквания, свързани със спазването на GDPR – и че имате криптиране от край до край на вашите данни (което означава както данни в облака, така и при транзит).
     

  6. Ще се развивате по-добре - никой не знае какво точно крие бъдещето за бизнеса – със сигурност последната година на Covid-19 ни напомни за това. Но с решенията за облачен печат можете да променяте ресурсите си за печат нагоре или надолу при промяна на изискванията, без да е необходимо да надграждате печатните сървъри. По същия начин вашият договор може да бъде достатъчно гъвкав, за да се промени в синхрон с променящите се нужди; имате ли нужда от повече или по-малко място за съхранение? Имате ли нужда от нови потребителски лицензи? И много други.
     

  7. И винаги сте в крак с новостите - печатът от облака означава автоматични актуализации на софтуер и сървъри, без да се налага ИТ екипите да ги извършват. Това не само освобождава време, но също така гарантира спокойствие, че винаги ще се възползвате от най-новите технологии без място за човешка грешка.
     

  8. По-просто е, отколкото си мислите - с истинско решение за облачен печат компаниите могат да се насладят на всички предимства на преминаването към облачно решение без никакви недостатъци. Като отделите време за търсене на подходящия доставчик, вашият бизнес може да направи скок без загуба на работно време или прекъсване на вашите служители. Тъй като облакът не изисква никаква инфраструктурна инсталация, вие просто инсталирате софтуер, а не хардуер, което означава, че преходът е плавен, лесен и безпроблемен.
     

  9. Лесно е и за вашите потребители - въпреки че тежестта на смяната на системите за печат очевидно ще падне върху ИТ екипите, не можете да забравите и крайния потребител (дори ако сега те работят дистанционно). В повечето организации има хора, които са устойчиви на технически промени и успешната миграция ще зависи от успешното включване на всички. Отново, като изберете правилния доставчик, можете да управлявате голяма промяна във вашия печат, без реална промяна да усетят хората, които действително използват печата. 

    Вече знаете очевидните предимства на облачния печат, така че е време да предприемете следващите стъпки.


Свържете се с нас, за да научите как облачните решения за печат могат да подпомогнат вашия бизнес