Как съвременните интелигентни видеорешения оформят бъдещето на производството

| 3 април 2023

Системите за видеонаблюдение стават активни участници в дигитализацията на производствения сектор


Видеонаблюдението е важна част от сигурността на промишлените съоръжения. Не само големите, но и по-малките пространства трябва да бъдат наблюдавани с цел управление на ефективността. Независимо дали работите 24/7 или не, видеонаблюдението на вашите помещения е ключово за предотвратяване на кражби, неоторизирани натрапници или имуществени щети.

Системите за видеонаблюдение могат да изпълняват широк спектър от различни функции в съвременните организации. Избирайки надеждно оборудване, можете да сте сигурни, че това е добра инвестиция в бъдещето. Сред основните решения в производствения сектор са:

 
Решенията за видеонаблюдение на Konica Minolta предоставят оперативна ефективност, предотвратяване на загуби и сигурност на съоръженията. Помислете къде вашата система за видеосигурност може да е недостатъчна и многото допълнителни начини, по които можете откривате проблеми, преди те да се случат.
 

Какви са ползите от интелигентно видеонаблюдение за производство?

  • Оптимален надзор

Подобрете надзора на вашето съоръжение, избегнете слепите зони и пропуски чрез използването на интелигентно видеонаблюдение. Осигурете си безпрепятствен изглед на работниците, мотокари и всякакви потенциални спорове или наранявания на работници. Изграждането на вашето решение за видео сигурност с нашите консултанти ще ви позволи да намалите пропуски в покритието и слепите петна, за да знаете как протичат вашите операции или къде може да имате затруднения.
 
  • Безопасност и проследяване на активи

Елиминирайте проблема с проследяването на активи и си осигурете безопасност. Уверете се, че вашата товарна платформа изважда всички кутии и консумативи вътре. Дръжте под око периметъра за кражби, неоторизирани нарушители, имуществени щети и потенциални сценарии за нараняване на служители.
 
  • Производителност и ефективност

Наблюдавайте производителността на вашето производство с цел откриване на неефективност: Heat-Mapping, който ви позволява да следите вашите служители, откриване на разливи с цел предотвратяване на подхлъзване и падане, откриване на дефекти на вашата конвейерна лента за гарантиране на качеството.
 
  • Несравнима яснота 

Надзорът е толкова ценен, колкото и яснотата на изображенията. В цялото производствено съоръжение, включително зоните за паркиране, нашата висока резолюция на изображенията и технологията на лунна светлина осигуряват видео с постоянно качество.
 
  • Превенция от пожари 

С термокамери MOBOTIX можете да наблюдавате „горещи зони“, където се използват процеси с висока температура. При работата с чувствителни на топлина материали, които могат да се запалят трябва да се предпазвате от потенциални инциденти, преди това да стане неизбежен проблем. Установете приемливи температурни диапазони и получавайте сигнали за активност „извън диапазон“, преди пожар да застраши операциите ви.
 
  • Съвременни технологии

Надстройте наследените системи и се предпазете от незащитени „задни вратички“ на камерата във вашите данни. Използвайте облак за съхранение на изображения и изграждане на свързана мрежа, която наблюдавате от едно табло за управление.

Брошура: Станете супергерои в интелигентното видеонаблюдение

Сигурността е един от основните приоритети за всяка компания. За да си я осигурите се нуждаете от интелигентни системи, способни да гарантират сигурността и спокойната работна среда. Изтеглете брошурата за интелигентни видеорешения, за да откриете как да защитете хората, помещенията и периметъра около тях.

Изтегли брошура

Изпратете запитване

Изпратете запитване

Изпратете запитване