Как съвременните интелигентни видеорешения оптимизират работата на логистиката

| 12 май 2023

Логистичната индустрия продължава да се развива. Всеки иска да получава услуги със скоростта на светлината, но в условията на постоянно претоварване на персонала и динамиката на логистичните центрове се увеличават грешките и закъсненията.


Интелигентните видеорешения могат да помогнат на бизнеса за ранно индентифициране на инциденти и ускоряване на процесите. Най-често камерите се използват за следене на физически парични разплащания, периметрова охрана, разпознаване на номера на автомобили, броене на човекопоток, разпознаване на лица. Всяко едно от тези събития, може да бъде установено от камерата и да се и активира превантивна аларма, без да е необходимо трудоемкото разглеждане на записи постфактум.

Системите за видеонаблюдение са ключови за дигитализацията на процесите. Бъдещето е в безпроблемната интеграция на всички съществуващи бизнес системи и приложения в компаниите. Съвременните системи за видеонаблюдение трябва да бъдат интегрирани със CRM, ERP, като 1C или SAP, WMS, системи за контрол на достъпа и аларми за крадци, както и системи за измерване на тегло.


Системите за видеонаблюдение могат да изпълняват широк спектър от различни функции в съвременните организации. Избирайки надеждно оборудване, можете да сте сигурни, че това е добра инвестиция в бъдещето. Сред основните решения в производствения сектор са:

Съвременните логистични центрове се нуждаят от строги политики за сигурност и оптимизирани процеси, за да се избегне повреда или загуба на стоки, системи и данни. С нашите решения за видеонаблюдение ние:

  • Конфигурираме автоматична проверка на номера на колата и ремаркето, пристигащи на територията, посочени в товарителницата
  • Управляваме електронна опашка от превозвачи за влизане на територията и паркиране
  • Осигуряваме контрол върху продължителността на всеки етап от бизнес процеса
  • Интегрираме камери за видеонаблюдение със системи за сканиране на пратки
  • Бързо търсене и прозрачност с видео архив за проследяване на пратки
  • Въвеждаме автоматичен рейтинг на превозвача въз основа на минали данни
  • Осигуряваме контрол при отчитане на работното време и ефективността на дейностите в склада
  • Предлагаме защита за работниците, дори когато са сами, и при липса на предпазно облекло, посредством аларми при нетипичен шум или падане
  • Предлагаме мобилно видеонаблюдение
  • Разпознаване и класификация на контейнери

Прилагането на такива решения ви позволява да спестите пари, a автоматизацията и контролът от край до край на работните процеси правят управлението на логистиката по-ефективно и прозрачно.

 

Как система за контрол на допуска и управление на товаро-разтоварните дейности може да подобри ефективността на логистичните бази?

За да бъде управлението на логистичните центрове и складови бази ефективно, важно значение има създаването на добре функционираща и автоматизирана отчетно-информационна система. Наличието на това условие позволява оптимизиране на процесите по управление на товаро-разтоварните дейности и контрол на допуска, включително значително намаляване на времето за обслужване и изчакване. 
 

Научи повече

Изпратете запитване

Изпратете запитване

Изпратете запитване