Поразителен успех
за Konica Minolta с
1000-та инсталация на
AccurioLabel

| 27 април 2022

Konica Minolta, пазарен лидер в сегмента на дигиталните етикетни преси, отбелязва 1000-та инсталация на своята изключително успешна тонер-базирана цифрова печатна машина AccurioLabel по-малко от седем години след навлизането на етикетния пазар. Висококачествената платформа на технологичния пионер продължава да задава стандарти в дигиталното производство на етикети и опаковки, тъй като продажбите продължават да нарастват.


Само две години след обявяването на 500-та инсталация, дигиталните тонер-базирани преси продължават да печелят пазарни позиции и помогнаха на Konica Minolta да заеме водещо място на пазара на цифрови преси за етикети с 28% пазарен дял на марката в Европа през 2021 г. Това потвърждава успеха на компанията в мисията си чрез все по-тясно сътрудничество и съвместна работа със своите клиенти да стимулира тяхната дигиталната трансформация и откриването на нови бизнес възможности.

Днес Konica Minolta с гордост съобщава, че Etiq’Lyon, производител на самозалепващи етикети на рола, с персонал от седем служители в Калуир, близо до Лион, Франция, стана 1000-ият клиент, който инвестира в придобиването на пресата AccurioLabel 230. „Тъй като продължаваме да инвестираме в дигитални технологии, в които виждаме бъдещето, ние сме изключително горди, че станахме 1000-ият клиент на тонер-базираната преса AccurioLabel“, каза Бертран Генин, собственик на Etiq’Lyon. „Тази инвестиция ще ни позволи да предложим много нови бизнес решения за нашите клиенти -  представители на всякакви индустрии, благодарение на подкрепата, която получаваме от Konica Minolta, много добрата стабилност на цвета на машината и бързите производствени скорости.“

Той добави: „Технологията, изключително конкурентната обща цена на притежание, професионалната поддръжка и отзивчивостта на експертния екип бяха основни фактори, които помогнаха за нашето решение. Konica Minolta е компания, изключително добра в това да ни изслушва и да работи заедно с нас в партньорство, за да се удовлетворят нашите високи изисквания.”
Снимката показва (отляво надясно):
Никола Хиршвалд (Konica Minolta, търговски представител Етикетен печат) - Марион Парментие (графичен дизайнер Etiq Lyon) - Бертран Генин (собственик Etiq Lyon)

Пресите AccurioLabel предлагат достъп до висококачествен дигитален печат. Първоначално те бяха насочени към малките и средни производители на етикети, но сега са все по-добре приети и от големите компании в сектора. Изключително гъвкавите системи са разработени, за да управляват и завършват все по-голям брой малки и средни задания за печат при все по-малко време за обработка. Мониторът със сензорен панел позволява интуитивна работа и е лесен за използване от операторите, елиминирайки необходимостта от задълбочено обучение на потребителя. Задачи, които са отнемали значително време на аналоговите машини, могат да се изпълняват бързо и точно при осигуряване на стабилно качество на печат.

„Признанието за водеща на пазара марка в Европа при дигиталния печат на етикети и обявяването на 1000-та доставка на на пресите AccurioLabel са много важни моменти и показват, че продължаваме да ускоряваме развитието на бизнеса си на етикетния пазар“, каза Карстен Бамберг, Мениджър бизнес развитие в професионалния печат, Konica Minolta Business Solutions Europe. „Непрекъснато преоткриваме възможностите и имаме сериозни планове за по-нататъшно разрастване на бизнеса на Konica Minolta в този сегмент с още еднa, променяща пазарните условия, новина, която може да очаквате в близко бъдеще.“
quotation marks

Възможностите са навсякъде. Работейки в тясно партньорство, ние помагаме на клиентите да преоткрият възможностите в печата чрез стимулиране на креативността в тяхната непрекъсната дигитална трансформация.

Карстен Бамберг

Мениджър бизнес развитие в професионалния печат, Konica Minolta Business Solutions Europe