Възможностите на вашите офис устройства

| 10 септември 2020

5 полезни функции на Вашия офис принтер, за които не знаете

Във всеки офис има поне един принтер или мултифункционално устройство. Освен за отпечатването на документи, възползвате ли се от пълния потенциал на Вашия принтер?


Споделяме 5 полезни функции на Вашия офис принтер, за които вероятно не знаете:

 

1. Мобилен печат: Печатайте от всяко устройство, където и да се намирате

 

Мобилният печат вече не е фантазия, а абсолютна реалност. С развитието на технологиите и преносимите устройства, отдалеченият печат се е превърнал в необходимост за повечето хора, която улеснява ежедневния им работен процес.

Притесненията около въпроса „Къде да отпечатам“ вече не са основателни – със съвременните мултифункционални устройства можете да печатате дистанционно на избраното от вас устройство чрез функцията за мобилен печат. Чрез нея лесно можете да свържете мобилния си телефон към печатащото устройство и безпроблемно да отпечатвате и сканирате документите си по всяко време.

Вече няма причина да пропускате важни срокове заради проблеми, свързани с печата. Всички тези възможности увеличават Вашата производителност и ви помагат да спестите време, за да се фокусирате върху по-важните неща.

 

2. Съхраняване на информация

 

Повечето принтери могат да съхраняват хиляди страници във вградената си памет, но освен нея притежават и USB порт, в който можете да поставите флаш памет като допълнително външно устройство. Нужно е само да запазите файловете във флаш устройството, за да ги отпечатате директно.

 

3. Сканирайте документи на хартиен носител в редактируем формат за по-лесно търсене

 

Изпитвате ли затруднения в ръчното набиране на информацията от хартиени документи като фактури, формуляри и договори? Ръчният процес може да отнеме много време и е предпоставка към човешки грешки. Използвайки технологията за оптично разпознаване на символи (OCR), можете да дигитализирате хартиени документи с помощта на мултифункционалното си устройство.

 

OCR Технологията позволява да сканирате хартиени документи и ги превръща в текстови в PDF или DOC формат. Така документите могат да бъдат редактирани допълнително и са достъпни за търсене.

 

4. Печатайте персонализирани етикети и стикери

 

С помощта на Вашето мултифункционално устройство можете да отпечатвате цветни, привличащи вниманието материали като етикети и стикери, което ще придаде по-голям професионализъм на корпоративните Ви подаръци, изложения или конференции. Всичко, от което се нуждаете е качествен мастилено-струен принтер, който поддържа различни видове медии за печат, включително етикетна и стикерна хартия. Нужно е само да направите няколко корекции на настройката по подразбиране, за да отпечатате своите етикети, стикери и персонални табелки с имена за най-добрите резултати, които търсите.

 

5. Бъдете еко и помогнете за опазването на околната среда

 

Повече от всякога фирмите по целия свят работят усилено, за да намалят своя отпечатък върху околната среда и да създадат устойчиво бъдеще за планетата. Избирайки правилния принтер, можете автоматично да намалите използването на хартия и да сведете до минимум въздействието върху околната среда без никакви съзнателни усилия.

 

Ние в Konica Minolta насърчаваме устойчивото развитие и интегрираме екологичните и социалните перспективи в нашите бизнес стратегии. Можете да разчитате на продуктите на Konica Minolta, за да подкрепите вашата зелена стратегия за изграждане на бизнес:

 

За да не оказват влияние върху екологични проблеми като глобалното затопляне, нашите продукти са проектирани и произведени в съответствие с глобалните екологични стандарти, включително Международната програма Energy Star, която има за цел да разработи и въведе висок клас енергийно ефективно офис оборудване.

 

След края на неговия живот, материалът, от който е създаден вашият принтер също може да окаже значително влияние върху климата. Пластмасите, използвани при производството на повечето принтери са вредни за околната среда, затова Konica Minolta разработи и патентова рециклирана полимерна сплав на база PET, която се счита за обещаваща и устойчива пластмаса.  

 

След като вече сте напълно наясно с всички невероятни неща, които съвременният принтер може да прави, защо не видите най-новата серия печатащи устройства на Konica Minolta, които ще помогнат на Вашия бизнес?