Първата инсталация на MGI JETVARNISH 3D EVOLUTION в България

| 5 юли 2022

Печатница „Райт Пак“ ЕООД е първата печатница в България, която вече може да предложи на своите клиенти добавена стойност, благодарение на новото си попълнениe в завидния си машинен парк, а именно - MGI JETVARNISH 3D EVOLUTION.



„Райт Пак“ ЕООД е създадена през 2006 г. съвместно с австрийската печатна група „RATT” GmbH. Споделянето на компетентност, знания и добри практики в рамките на групата помагат на българската печатница бързо да успее да се наложи на пазара и да започне да предлага иновативни продукти и услуги в сферата на графиката, предпечата, различните видове печат, довършителни операции и др. Закономерно през 2013 г. Райт Пак става самостоятелно дружество и продължава да се развива, за да може да предложи на своите клиенти полиграфически услуги на най-високо ниво. Собствена производствена и складова база в Асеновград, три производствени линии, широк набор от довършителни операции, високоефективна ERP система, спечелени и реализирани европроекти за повишаване на конкурентноспособността и ефективността на работа, сертификация по стандарт ISO9001:2015, ISO14001:2015 и стандарт FSC CoC, професионален и мотивиран екип от служители са само част от постигнатите от „Райт Пак” ЕООД резултати през последните години.

Според г-н Димитров, управител на печатницата: "Бизнесът прилича на спорта: той комбинира ясна стратегия, добре дефинирано позициониране, перфектно взаимодействие между участниците и технически перфекционизъм. Ние в “Райт Пак“ ЕООД гледаме към бъдещето и се стремим да предвидим развитието на пазара, потребностите на клиентите, нуждата от развитие на технологичната база и повишаване на квалификацията на екипа ни от специалисти." 

Подчинена на мисията да предлага нови възможности на клиентите си, компанията решава да инвестира в решение, което добавя стойност към печатните продукти, и става първата печатница в България, която се сдобива с MGI JETvarnish 3D Evolution. Машината се реализира по проект “Road to Ecopacks”, с финансовата подкрепа на Норвежкия Финансов Механизъм 2014-2021 в рамките на Приоритетна област “Иновации за зелена индустрия” (Малка грантова схема) на Програма “Развитие на бизнеса, иновациите и МСП”. Инсталацията приключи благополучно. Проведено е обучение и на предпечатния, и на търговския отдел от професионално подготвени специалисти и пред Райт Пак вече сe отварят нови хоризонти в сферата на персонализирани къси, средни и дълги тиражи за опаковъчни приложения.



Току-що инсталираната дигитална система за обогатяване на печата MGI JETvarnish 3D Evolution в Райт Пак


MGI JETvarnish 3D Evolution е първата в света мащабируема листова машина за дигитално обогатяване на печата. Проектирана е с цел дигитално обогатяване на изображения, текст и други елементи от дизайна с помощта на полагане на 2D частичен лак, 3D релефен лак, текстури с различна дебелина на лака, както и на релефно фолио само с едно минаване на субстрата. Системата елиминира нуждата от филми, клишета, сита и може да лакира и фолира от няколко на брой до хиляди готови отпечатъка.

JETvarnish 3D Evolution (Evo) предлага на дигиталните и офсетовите печатници решение с възможност за надграждане за осигуряване на пълен набор от производствени среди и следпечатни приложения. Системата осигурява висока производителност с до 4065 листа B2 на час (52 x 74 см).  При MGI JetVarnish Evo съществува опцията да се надгради до формат 70 х 100 см., ако в даден момент производството достигне до подобна нужда и тази гъвкавост осигурява динамична производителност за най-взискателните печатници на най-бързо развиващите се пазари. JETvarnish 3D Evo предлага допълнителна добавена стойност и сетивно потребителско преживяване. 100% дигиталната технология осигурява бързо създаване на мостри, гъвкавост при персонализиране в кратки срокове и възможност за използване на променливи данни за персонализиране на текст и графики на всеки краен продукт. Отговорността за прецизното лаково покритие на MGI JetVarnish Evo 52 във впечатляващия диапазон между 7 и 232 микрона е поверена на доказалите се печатни глави Konica Minolta, а за безупречния регистър операторите могат да се доверят напълно на AIS Scanner. И поради факта, че това е един от най-предпочитаните формати, има вариант за окомплектоване с палетни фийдъри и стакери на медията за още по-удобна и ефективна работа с индустриален клас машина.

Всички тези предимства на технологията ще поднесат на Райт Пак възможността от разгръщане на потенциала в нови посоки. Печатницата с доказано име ще може да предложи на своите клиенти още по-голяма добавена стойност, която представлява безспорно конкурентно предимство.


РайтПак - първата инсталация на MGI JETVARNISH 3D EVOLUTION в България

Вижте едно от първите задания, с които се справи MGI JETVARNISH 3D EVOLUTION в производствената база на Райт Пак.