Високоскоростен мастиленоструен печат

| 24 юни 2020

9 приложения, които предлагат множество възможности за бизнес развитие


Когато хората мислят за високоскоростен мастиленоструен печат, те мислят по-скоро за скорост на производство, много подходяща за директна поща и транзакционни документи. Но днешната високоскоростна мастиленоструйна технология е способна на много повече от това.

Плакати и календари: Качеството на цветовете, гъвкавостта на субстратите и по-големият размер на листа на дигиталните мастиленоструйни преси B2 + правят плакатите и календарите идеални продукти за тази технология.

Книги и корици за книги: Мастиленоструйните преси с широки размери на листа и автоматични функции за двустранен печат гарантират, че книгите и кориците за книги, дори и фото книгите, могат да бъдат произведени бързо, лесно и професионално.


Променливи данни за печат на пощенски картички / директна поща: С помощта на цифровата технология можете да създавате персонализирани печатни издания, подходящи за всякакви транзакционни документи, промоционални игри и други.


Листовки, менюта, поздравителни картички: Печат върху тънки или дебели хартии, с покритие и без покритие, за уникални и трайни листовки, менюта и поздравителни картички.


Приложения в хранителната промишленост: Широки опции от носители, включително синтетични субстрати, отварят вратата за голямо разнообразие от опаковки. Някои мастиленоструйни преси, като AccurioJet KM-1  с размер на листа 585 x 750 мм на Konica Minolta, също са одобрени от FDA за недиректен контакт с храни.

Търговски маркетинг: Мастиленoструйните преси с размер на листа B2 + могат да отворят нови възможности - брошури с три и четири сгъвки, папки, плакати, материали за мястото на продажба, рекламни табели и други. Широката гама от субстрати, като напр. текстурирани и художествени хартии, предоставя изключителна творческа гъвкавост.


Презентации и опаковки: Завладейте нови пазари с възможност за печат върху голямо разнообразие от субстрати - до 0,6 мм едностранно и 0,45 мм в двустранен режим на печат.


Етикети: Печатайте върху самозалепващи се медии и се докоснете до голямото разнообразие в етикетния пазар.


Синтетика: Използвайте UV технологията и печатайте върху непорьозни основи като PVC, Teslin, Tyvek, PET и друга синтетика, както и други нетрадиционни субстрати като фолио, лен, платно и каменна хартия.

С AccurioJet KM-1 на Konica Minolta може да се възползвате от всички тези приложения, но не само. Той е проектиран да предлага функции, които извеждат целевите приложения извън това, което обикновено очакваме за високоскоростна мастиленоструйна система.

Специално разработените UV мастила позволяват печат върху непорьозни и синтетични субстрати.

  • Реалната резолюция от 1200 x 1200 dpi  и размер на капката от 3,5 до 7 пиколитра води до невероятно прецизни изображения, които не бихте очаквали от мастиленоструйна преса.
  • Цветовата гама е с 68% по-широка от офсетовата, което позволява да печатате дори трудно съпоставими PMS (Pantone Matching System) цветове с четирицветен процес.
  • Използването на B2 + субстрат дава възможност за проекти с по-голям формат, като гарантира 20% повече производителност от конкурентните преси.
  • Системата поддържа субстрати с дебелина до 0.6 мм, като това разширява обхвата на потенциални приложения в (опаковки, табели и др.).

Ако мислите, че познавате мастиленоструйните приложения, KM-1 трябва да ви накара да помислите отново. Ако можете да го сънувате, KM-1 вероятно може да го отпечата – икономично и ефективно.


*Bill Troxil, Senior Vice President, Strategic Business Development USA