Интервю с Евелин Илиева, Старши консултант ITS

| 5 януари 2024

В настоящата серия от интервюта в чест на 150-та годишнина на Konica Minolta ви запознаваме отблизо с хората, които въплъщават нашите ценности. Това са хората, които не просто стоят зад успеха на компанията, те са неразделна част от нашата визия за бъдещето.


Срещаме ви с Евелин Илиева, Старши консултант ITS. Евелин ни разказва какво е това, което я мотивира в усърдната ѝ работа, как успява да намери общ език с всеки и какво най-много ѝ харесва от ежедневието в Коника Минолта.

Помниш ли първия си работен ден в Коника Минолта България? Разкажи ни за началото.

Много добре си спомням първия работен ден! Спомням си очакването, нетърпението и любопитството спрямо това в каква среда попадам. Процесът по onboarding беше много добре организиран – имах лични срещи с всеки от мениджмънта и се запознах с екипа ми, след което продължих с обучения.

Всички колеги бяха много позитивни и винаги насреща при нужда от съдействие. Много добро впечатление ми направи и обядът с прекия ми ръководител, който беше организиран в първия ден.

Отначало ми беше трудно да запомня всички абревиатури, свързани с работните процеси, но с времето и с помощта на добрите ми колеги успях да вляза в крак с всичко.

Какво те прави щастлива на работа?

Това, което ме прави най-щастлива, са доволните клиенти! Несравнимо е усещането в края на работния ден, когато си успял да помогнеш на поне един клиент! Ето това ме зарежда и ми дава сили за нови, все по-предизвикателни проекти.

Заслуга за това да се чувствам щастлива на работното ми място, имат и страхотните колеги, с които е удоволствие да работя!

Разкажи ни забавна история с/от Коника Минолта България, която продължава да те усмихва и до днес?

Забавните ситуации в Коника Минолта са безброй. Буквално няма ден, в който да липсва повод за усмивка.

И все пак, запознаването ми с колегата Евелин Мойсов е един доста запомнящ се момент. Когато Дарина Тодорова, HR Business Partner, дойде и каза, че идва нов колега, със същото като моето име, но с различно ударение, знаех, че ще е забавно, когато се запознаваме. Така и стана. По няколко пъти си казахме името с различно ударение, докато той се усети, че е еднакво!

Какво обикновено ти се случва в един работен ден?

Една от основните причини да обичам работата си е, че тя е изключително динамична. Всеки ден е различен и изпълнен с нови предизвикателства. Затова и планирам задачите си от предния ден, за да съм сигурна, че най-важното е на фокус!

Всеки мой работен ден започва в залата по Crossfit. Заредена с много положителна енергия след тренировка, пристигам в офиса, готова за срещи с клиенти, нови казуси и победи!

Всеки ден имам поне по една среща с клиент, както и вътрешни срещи, чрез които изготвям и съгласувам задания с ITS Delivery екипа спрямо нуждите и изискванията на клиента. Работя над офертите с акаунт мениджърите, следя текущите проекти и тяхното развитие. Грижа се документацията, свързана с проектите да е изрядно представена и изпипана до последния детайл.

Кафето и разговорите с колегите на терасата също са част от деня, и носят доста положителни емоции и хубави моменти. Все пак всички знаем, че един от основните фактори, за да се чувстваме щастливи на работното място, е именно добрата връзка с хората, с които работиш!

Какво е за теб Коника Минолта България?

Коника Минолта България е място, което ми дава възможност да уча нови неща, да се развивам, да се доказвам и предизвиквам постоянно.

Освен в професионален план, тук срещнах уникални хора, с които съм сигурна, че ще запазя връзка без значение къде ни отведе професионалния път. Това само по себе си говори какви личности работят в компанията!
 
Кой е твоят супер талант?
 
Често сами не осъзнаваме личните си супер таланти. Това, което смятам, че е моя най-силна страна е способността ми лесно да се сработвам и сприятелявам както с колегите, така и с клиентите. 
 
Каква е рецептата за силния и добре работещ екип?
 
На първо място според мен – комуникация с разбиране!  Вярвам, че когато всички сме наясно с целите, начина за постигането им и предстоящите задачи, нещата се случват, и то с положителен резултат.
 
Коя от ценностите на Коника Минолта България резонира най-силно с твоята лична ценностна система? Защо?
 
Спрямо ролята, която заемам, бих казала, че най-силно се припознавам в Customer Centricity. За мен това се корени в изкуството да погледнеш проблема през очите на клиента, и да го разрешиш по най-добрия за него начин. Успехът от реализиран проект е това, което ме прави най-щастлива и ме зарежда с вдъхновение.
 
По какво атмосферата в Коника Минолта България се различава от друго работно място?
 
Тук всичко което кажеш ще бъде чуто! Липсва притеснение за споделяне на позиция, мнението на всеки е важно и прието. В екипът ни се обръща внимание на всички идеи, дискутираме ги заедно и винаги, без значение от взетото решение, всеки излиза с усмивка от разговора.
 
В Коника Минолта България сме водени от това да даваме форма на идеите. Коя беше идеята, на която ти вдъхна живот и беше успешно реализирана?   

Както вече споменах – в екипа ни всички идеи се изслушват и дискутират с интерес. Бих казала, че съм допринесла за подобренията в различни процеси и решения свързани с естеството на работа. Това включва решения, свързани с подобрения във вътрешните и организационни процеси, както и най-различни решения за бизнесите на нашите клиенти.