Интервю:
Диана Георгиева, Акаунт Мениджър

| 10 ноември 2023

В настоящата серия от интервюта в чест на 150-та годишнина на Konica Minolta ви запознаваме отблизо с хората, които въплъщават нашите ценности. Това са хората, които не просто стоят зад успеха на компанията, те са неразделна част от нашата визия за бъдещето.


Представяме ви Диана Георгиева, Акаунт мениджър. Тя е част от екипа на Коника Минолта България от 8 години. Нейната страст към работата е заразяваща и вдъхновяваща - както за колегите й, така и за дългия лист от доволни клиенти, които е спечелила през годините.

Диди ни споделя интересни моменти от кариерата си, за своите (скрити) таланти, за любовта й към изкуството и танците и за това какво я прави щастлива. 

Помниш ли първия си работен ден в Коника Минолта България? Разкажи ни за началото.  

О, да, помня притеснението си! Офисът бе пълен с хора, които ме гледаха с любопитство. Тогава бях единствена жена в  търговския екип! Сега вече сме поравно разпределени.

Какво те прави щастлива на работа?

Взаимоотношенията с екипа, емоцията от спечелените сделки, особено когато дълго време съм се подготвяла и очаквала резултат, както и положителната обратна връзка от доволните ни клиенти,  с които дори ставаме приятели с времето.

Разкажи ни забавна история от Коника Минолта България, която продължава да те усмихва и до днес?

Забавни и смешни ситуации има почти всеки ден при нас. Сещам се за един наш Kick Off, на който бяха поканени трупа комедийни актьори. Имаха задача да изиграят един мой ден със съвсем малка предварителна информация. Получи се невероятно смешно и точно превъплащение.

На същото събиране всички получихме лични картички от Елена, надписани с изключително точно и лично пожелание и благодарност! Още си я пазя на видно място у дома – мотивира ме и ме кара да се усмихвам  всеки път като я чета.

Какво обикновено ти се случва в един работен ден?

Всеки ден е различен и много динамичен! Винаги идвам рано в офиса (често съм първа) и след кафето правя план на задачите си, които следва да свърша. Подготвям се за срещи и действам приоритетно по списъка с ангажиментите. Ежедневно проучвам и анализирам компаниите, които желая да привлечем като клиенти. Търся как да създам добавена стойност за тях и да открия подходящото решение как да бъдат по-успешни за своя пазар. Винаги подхождаме индивидуално и с отношение към клиента и смятам, че това ни отличава и ни прави толкова успешни като екип.  

Деня протича в много телефонни разговори с колеги и клиенти, обсъждане на проекти и провеждане на на срещи. Подготовката преди всяка една среща изисква много време и специална подготовка, за да сме сигурни, че представяме най-доброто пред клиента. Често обаче времето е ограничено и следва да съм доста добре организирана.

Какво е за теб Konica Minolta?  

Път, който продължавам да вървя в кариерното си развитие и не само.
Приятели, работа, смях, разбиране, удовлетвореност!

Кой е твоят супер талант?

Освен че цял живот танцувам, съвсем скоро разбрах, че мога и да пиша стихове в рими! Всички картички по различни поводи на колегите ги пиша аз. Получава ми се, а и остава прекрасен и много забавен спомен.

quotation marks

Страст – самата аз се характеризирам с тази кратка, но много смислена дума! Вярвам, че всяко нещо в живота си човек трябва да прави със страст. Тогава му се получава всичко – и в работата и в личен аспект.

Диана Георгиева

Акаунт мениджър, Коника Минолта България

Каква е рецептата за силния и добре работещ екип?  

Страст! Да умеем да се учим един от друг. Да сме наясно, че сме екип и зависим един от друг - моят успех е успех и на колегите.

Коя от ценностите на Konica Minolta резонира най-силно с твоята лична ценностна система? Защо?  

Страст – самата аз се характеризирам с тази кратка, но много смислена дума! Вярвам, че всяко нещо в живота, човек трябва да прави със страст.  Тогава му се получава всичко – и в работата и в личнен аспект.

По какво атмосферата в Коника Минолта България се различава от друго работно място?  

Винаги отворените врати на мениджмънта, близостта на екипа. Това за мен е изключително важна предпоставка за добро работно място, на което всеки човек се чувства спокоен.

В Konica Minolta сме водени от това да даваме форма на идеите. Коя беше идеята, на която ти вдъхна живот и беше успешно реализирана?   

Дадох предложение да правя уроци по народни танци в края на всяка седмица, което се прие изключително добре. Колегите са много усмихнати и удовлетворени на края на деня, като обратната връзка бе, че за този един час танцуване са забравили цялото напрежение натрупано през седмицата.

Друг пример, за който мога да се сетя… В търсене на решение за наш клиент, който искаше да подобри работата си с документи и архив, измислихме решение, което колегите мултиплицираха и за други наши клиенти.