Интервю с Дарина Георгиева, Акаунт Мениджър

| 8 декември 2023

В настоящата серия от интервюта в чест на 150-та годишнина на Konica Minolta ви запознаваме отблизо с хората, които въплъщават нашите ценности. Това са хората, които не просто стоят зад успеха на компанията, те са неразделна част от нашата визия за бъдещето.


Представяме ви Дарина Георгиева, Акаунт мениджър, Централна и Южна България. Дарина е известна със своята силна воля, адаптивност и таланта си винаги да трансформира нуждите и предизвикателствата на клиентите си в решения.

Научете повече за това какво води Дарина в Коника Минолта България, кои са най-хубавите ѝ моменти в компанията и какво я вдъхновява в ежедневната работа с клиенти.
 

Помниш ли първия си работен ден в Коника Минолта България? Разкажи ни за началото.
 

Много ярък спомен за мен беше първият ми работен ден в Коника Минолта, тъй като бях одобрена за позицията точно на рождения ми ден и започнах седмица по-късно. За мен постъпването в компанията беше ново начало, защото изцяло промених сферата на дейност и всичко, което ми предстоеше напред, за мен бяха нови хоризонти. Съдейки по това, че новината за новата ми работа пристигна на рождения ми ден, я възприех като подарък за бъдещи необятни професионални възможности и личностно израстване. Така помня и първи ден в Коника Минолта – с първата ми стъпка от вратата се срещнах с много усмихнати лица, слънце и позитивизъм!
 

Какво те прави щастливa на работа?
 

Много важно за мен е да обичам и да горя ежедневно в това, което правя! Благодарна и щастлива съм, че се чувствам по този начин тук, защото изключително много вярвам в решенията и добавената стойност, която предоставяме на партньорите си. Щастлива съм при всеки реализиран нов проект, който помага на клиентите ми да бъдат по-успешни, да се справят бързо с предизвикателствата и да оптимизират процеси, които до вчера са им носили загуби. Истински щастлива съм, когато постигам целите си, и още повече че тези цели кореспондират изцяло с тези на партньорите ми.
 

Разкажи ни забавна история от Коника Минолта България, която продължава да те усмихва и до днес?

Много хора казват, че чувстват екипа си като „семейство“, защото на работа прекарват много повече време отколкото вкъщи. Аз не съм на този принцип, защото според мен човек трябва да умее да разграничава личното си време от професионалното. Но така се случи, че като на шега в началото на април миналата година на един тийм билдинг в Боровец посрещнах втората си братовчедка, която се оказа, че е новата колежка в Търговския ни екип, за която слушам от няколко седмици. Всички бяхме много учудени от съвпадението, което пък стана причини за много смях и весели закачки.
 


Какво обикновено ти се случва в един работен ден?
 

Работните ми дни са много динамични и именно това най-много ми харесва в работата ми. Срещите с нови хора, нови проекти, нови предизвикателства. Това е  един непрекъснат процес на учене и израстване, който носи много вътрешно задоволство. Ще се опитам да опиша накратко някои от дейностите от един работен ден на Търговски мениджър в Пловдив – планиране на седмични срещи с клиенти и очертаване на текущи приоритети, срещи с екипи за обсъждане на текущи проекти, участие в маркетингови дейности и кампании, срещи с нови потенциални клиенти.
 

Какво е за теб Коника Минолта?
 

Хоризонт, вдъхновение, страст, вяра, покорени върхове!
 

Кой е твоят супер талант?
 

Най – силната ми страна е способността ми да бъда адаптивна във  всяка една ситуация и  ясно да разбирам нуждите и предизвикателствата на клиентите ми, които в кратки срокове трансформирам в съответстващо технологично решение.
 

Каква е рецептата за силния и добре работещ екип?
 

Най – важно за един добре работещ екип е да знаят, че имат обща цел, която трябва да ги води и да осъзнават, че индивидуално не биха могли да я постигнат. Уважението към труда и личността на другия е в основата на успеха.
 

Коя от ценностите на Konica Minolta резонира най-силно с твоята лична ценностна система? Защо?
 

“Open and honest”, “Accountable”, “Customer-centric”. 

За мен най-важното нещо в професионалните, а и в личните отношения е - честността и способността да бъдеш директен, дори и в моментите, когато няма да е в твоя ползва. Това е единствения начин да спечелиш доверието за себе си и да изградиш дългосрочни партньорства. Така работя с клиентите си и това всъщност е в основата и на другите две ценности, които са много кореспондиращи с личността ми.

 

По какво атмосферата в Коника Минолта България се различава от друго работно място?
 

Компанията е ориентирана към хората си – да се чувстват добре, да разполагат с всички инструменти, които са им необходими както, за да постигат всичко, което са си поставили като цел, но и да се чувстват комфортно в спокойна среда. Това, което на мен най-много ми харесва е, че трансформацията е водеща посока, което ни дава възможност да се развиваме и да растем, стига да искаме.

 

В Konica Minolta сме водени от това да даваме форма на идеите. Коя беше идеята, на която ти вдъхна живот и беше успешно реализирана? 
 

Проектът, който е най-голямата ми гордост и постижение в компанията, е изграждането на високонадеждна система за видеонаблюдение по периметъра на най – големия соларен парк в България, а и един от най-големите в Европа със смарт камерите Mobotix. Отне ми около година и половина, но в нито един момент не се отказах и благодарение на целия екип, който стои зад мен, успяхме да постигнем целта.

Но още по-удовлетворяващото тук е, че това беше само първата стъпка по пътя на изграждането на дългосрочно партньорство с клиента и от тогава развиваме нови проекти от различен тип и с разнообразна бизнес насоченост. Това е доказателство за добре свършена работа и доверие, което вече сме спечелили.