Интервю:
Александра Деликостова, Продуктов Маркетинг специалист

| 3 ноември 2023

В настоящата серия от интервюта в чест на 150-та годишнина на Konica Minolta ви запознаваме отблизо с хората, които въплъщават нашите ценности. Това са хората, които не просто стоят зад успеха на компанията, те са неразделна част от нашата визия за бъдещето.


Представяме ви Александра Деликостова, Продуктов маркетинг експерт VSS/ITS. Тя ни вдъхновява със своята енергия, креативност и целеустременост. Открийте какво мотивира Александра, кои са вълнуващите моменти, които е преживяла в компанията досега, и какво я кара да се усмихва в Коника Минолта България.

Помниш ли първия си работен ден в Коника Минолта България? Разкажи ни за началото.

На първия ми работен ден бях посрещната много топло от колегите. Имах индивидуална среща с мениджърите на всеки от екипите, което ми помогна да опозная много по-бързо установените процеси в Коника Минолта. Въпреки това, за да си подсигуря добро първо впечатление, бях донесла домашно изпечени меденки, които бяха перфектни за сутрешното кафе. Изчезнаха за 30 минути, а оттогава, всяка седмица ми се напомня, че трябва отново да направя.
 
Какво те прави щастлива на работа?

Да практикувам и да се развивам в маркетинг сферата. Да добавям стойност за компанията и да достигам с полезна информация до настоящи и потенциални клиенти. Да бъда лицето (в сянка), което е повлияло дадена компания да направи първите стъпки към дигиталната трансформация.
 
Разкажи ни забавна история с/от Коника Минолта България, която продължава да те усмихва и до днес?

В демо центъра на Коника Минолта са разположени различни видеоаналитични решения и оборудване, които представяме пред потенциални клиенти. Камерата за разпознаване на лица, пол, години и настроение е една от най-големите атракции, като за мен много често индикира няколко години по- малко от реалната ми възраст. Приемам го като комплимент, защото може би няма цял живот да е така.


Какво обикновено ти се случва в един работен ден?

Със сутрешното кафе започва планирането на деня. Преглеждам списъка със задачи, както и календара за предстоящи срещи и обучения. Няма ден, в който работата ми да е еднообразна. Обичайно имам срещи преди обяд, а през останалата част на деня се занимавам с изготвяне на маркетинг материали, анализ и проучвания за пазара, планиране на нови стратегии и други. Задължителен компонент в работата е смехът, защото ни прави по-продуктивни и сплотени на работа.
 
Какво е за теб Konica Minolta?

Коника Минолта е моята амбиция, вълнение и вдъхновение. Не е само работна среда, а огромно платно, на което мога да развихря креативността ми и развия потенциала ми.
 
Кой е твоят супер талант?

Моята суперсила е креативността. Имам страст да намирам нови и иновативни начини за решаване на проблеми и създаване на стойност във всяка ситуация. Вярвам, че креативността е от съществено значение за всяка работа, особено в бързо променящия се и конкурентен свят, в който живеем днес.
 
Каква е рецептата за силния и добре работещ екип?

Няма единна формула за функциониращ екип, но има някои общи съставки в различните рецепти. За мен, добрият екип е като семейство. Имаме обща цел, на която държим и знаем как да я измерим. Следим напредъка и представянето си и празнуваме победите си. Ние се уважаваме, вярваме и се подкрепяме. Ние сме честни, открити и желаещи да се учим от грешките си. Имаме различни умения, възгледи и роли, които ни правят по-силни заедно.
 
Коя от ценностите на Konica Minolta резонира най-силно с твоята лична ценностна система? Защо?

Една от ценностите на Коника Минолта, която най-силно резонира с мен, е страстта. Тя се свързва със силна воля и решимост в добавянето на стойност за обществото, превръщайки визията в реалност. В личен план тази дума отразява отношение към всичко, което правя. Вярвам, че страстта е горивото, което движи иновациите и високите постижения. С тази непримиримост преодолявам предизвикателствата, постигам целите си и правя всичко с удовлетворение.
 
По какво атмосферата в Коника Минолта България се различава от друго работно място? 

Атмосферата в Коника Минолта е много приятелска, динамична и мотивираща. Компанията има силна култура на прозрачност, доверие, уважение и работа в екип, където всеки е ценен и подкрепян. Също така насърчава кариерното и личностното развитие, като предоставя различни възможности за обучения и участие във вълнуващи проекти.
 
В Konica Minolta сме водени от това да даваме форма на идеите. Коя беше идеята, на която ти вдъхна живот и беше успешно реализирана?

Въпреки че съм още нова в екипа, съм изпълнена с идеи. За следващите месеци са планирани много интересни кампании, събития и публикации, за които се вълнувам да съм част от тях и да съм дала своя принос.