Ползите на дигиталния етикетен печат

| 26 май 2020

Персонализирането е ключовo конкурентно предимство за много индустрии в наши дни. Производителите се възползват от новите технологии, за да доставят на клиентите печатни продукти в малък тираж и дори при масово произвежданите артикули, правилният етикет може да разкаже цяла история за даден продукт.


Етикетите са физическото представяне на дадена марка. Tе казват на потребителите всичко, което трябва да знаят за продукта, и успяват да разграничат продукта дори на пазар, предлагащ много брандове. Някои от най-успешните световни марки са разпознаваеми само по етикетите. Това подчертава решаващото значение на дизайна и производството на правилните етикети.

Някои етикети трябва да носят основното послание на марката или да диференцират продукт. Други трябва да предадат голямо количество информация в сравнително малко пространство. Всички етикети трябва да бъдат висококачествени и надеждни. Най-важното е, че трябва да откроят продукта на рафта и да създадат връзка с потребителя. Това може да бъде постигнато с декоративни ефекти като частично полагане на UV и фолио с помощта на дигитални технологии.

Освен дизайнът, който играе основна роля в открояването на бранда, етикетите трябва да се характерирзират и с висококачествен печат. Баркодовете трябва да са ясни, текстът трябва да остане четлив, а изображенията и цветовете трябва да бъдат възпроизведени точно.

Независимо дали печатате етикети за традиционни изделия на занаятчийството или за световен производител на химикали, изискванията остават същите.

label printing - applications


Дигиталният печат на етикети расте

Подобно на почти всичко останало в света, печатането на етикети стана дигитално. Голямото и все по-нарастващото им търсене означава, че традиционните методи за печат просто не могат да се справят с пазарните нужди.


Дигиталният печат на етикети предлага ясни предимства

Дигиталните преси за етикети предлагат девет основни предимства пред аналоговите методи за печат:

 1. Безпроблемен работен процес, който минимизира грешките и ускорява времето за обработка
 2. По-ниски разходи чрез елиминиране на необходимостта от печатни форми, химикали и свързани с тях процеси
 3. Подобрена ефективност на веригата за доставки и намалена необходимост от съхраняване на етикети поради точното и навременно производство
 4. Гъвкавост при производство на персонализирани и промоционални етикети.
 5. Подобрена грижа за околната среда поради по-малко отпадъци и липса на химикали.
 6. Възможност за включване на функции за защита като микротекст, функции за копиране и др.
 7. Проследяване и откриване на възможностите чрез създаване на последователно номерирани или кодирани етикети.
 8. Възможност за предлагане на по-кратки тиражи и гъвкави срокове за доставка.
 9. Възможност за привличане на нови клиенти и навлизане на нови пазари.


Какво да търсите при избор на печатна система за дигитални етикети

Важно е да изберете система за дигитални етикети, която отговаря напълно на изискванията за качество на вашия бизнес. Ако вашите дигитално отпечатани етикети изглеждат с по-ниско качество или не могат да се сравняват с яркостта на цветовете на аналогово отпечатаните етикети, клиентите ви скоро ще отидат на друго място.

Оборудването, което използвате, може да направи разликата видима. За да може да предложите дигитален печат на етикети, ще трябва да разполагате, както с нужния хардуер, така и с подходящите софтуерни продукти. Ето осем неща, които трябва да търсите, когато избирате правилното решение за Вашия бизнес:

 1. Променливи скорости, за да съответстват на използваните субстрати
 2.  Бързи, точни корекции на цвета
 3. Висока производителност за всички видове медии
 4. Интуитивна работа с помощта на инструкции на екрана
 5. Универсалност като способност за надпечат върху предварително отпечатани носители и тонер съвместим с индиректна употреба върху опаковки на храни.
 6. Бърза работа за по-бързо приключване на задачите
 7. Непрекъснати, висококачествени тиражи, без да е необходимо повторно калибриране.
 8. Точна регистрация на печат

Как дигиталните решения могат да ви помогнат да се възползвате от съществуващите инвестиции

Инвестирането в дигитален етикетен печат изисква внимателно обмисляне, за да можете да постигнете голяма възвръщаемост на инвестицията. Не е задължително да се заменят аналоговите печатни преси с дигитални. Добавянето на дигитално решение към печатната ви инфраструктура може да ви помогне да активирате отново конвенционалните си преси, като ги държите заети с по-дългосрочни задачи, докато цифровите ви преси произвеждат персонализирани етикети и са натоварени с краткосрочни проекти.

Дигиталният печат на етикети предоставя на търговските печатници възможности за навлизане на нови пазари и привличане на нови клиенти. Гъвкавостта и качеството на дигиталния печат, както и новата технология, която може да бъде интегрирана в дигиталното отпечатване на етикети, отваря изцяло нови възможности за приходи.

Дигиталното решение за печат на етикети на Konica Minolta включва водещ на пазара хардуер и софтуер, както и изключително обслужване от опитен специализиран персонал. За да разберете как можете да добавите дигитален печат на етикети към портфолиото си и да засилите бизнеса си, свържете се с нас днес.


ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАЙ-ВАЖНИТЕ ФАКТИ И ЦИФРИ, СВЪРЗАНИ С ГЛОБАЛНИЯ ПАЗАР НА ЕТИКЕТИ

ИЗТЕГЛЕТЕ ИНФОРГРАФИКАТА
примери на отпечатани етикети

Свържете се с нас още днес

Ние ще ви помогнем да намерите най-подходящото решение