AccurioLabel 230 – новата звезда в етикетния печат

| 13 април 2020

В кризисни условия секторите в печата, които остават значително стабилни са производството на етикети и на опаковки. В портфолиото на Konica Minolta едно от най-успешните индустриални решения е дигиталната преса AccurioLabel 230.


Какво представлява AccurioLabel 230?

AccurioLabel 230 е наследник на система AccurioLabel 190, с над 500 инсталации AccurioLabel по целия свят.

AccurioLabel 230  е идеален за професионални производители на етикети, които са изправени пред ограниченията, свързани с по-нисък тираж. Системата на Konica Minolta би допълнилa съществуващите им конвенционални машини, като им позволи да са гъвкави и да изпълняват краткосрочни поръчки, които са по-печеливши. AccurioLabel 230 се справя с почти всички типове субстрати, които са общи за индустрията на етикетите. Той предлага добавена стойност, лесна настройка и оптимизиран печат. Пресата е идеален вариант и за търговски, и за дигитални печатници, които да разширят възможностите на съществуващия си бизнес, за да завладеят нов пазарен сегмент и да прехвърлят обемите от конвенционални преси към дигитални или да балансират задания от други дигитални преси.  AccurioLabel 230 намалява продължителността на изпълнение и сроковете за доставка, позволява персонализиране и производство на печатни тиражи при поискване.

AccurioLabel 230 предлага голяма производителност, качество на изображението и лесна употреба, помагайки Ви да се отличите и да навлезете на нови пазари.

 


Кога беше представен и към кой пазар е насочен?

AccurioLabel 230 е представен на Label Expo през септември 2019 г. Дигиталната преса на Konica Minolta е от полза за клиентите по отношение на производителността, гъвкавостта и стабилността, тъй като продължава да увеличава присъствието си на пазара на дигитални етикети. 

Докато моделът отвън изглежда идентичен с предшественика си AccurioLabel 190, новият 4-цветен AccurioLabel 230 има важни подобрения, включително значително увеличение на скоростта, по-висока производителност, опция за надпечат, без да се изисква загряване, по-малко отпадъци и по-прецизна регистрация на печата, както и възможност за довършителни процеси непосредствено след печата. 

AccurioLabel 230  е създаден според изключително утвърдената технология на AccurioPress на Konica Minolta, добре известна с изключително качество на печат и съвместимост със субстрата. Той е насочен към късите и средните тиражи и е подходящ за производители на етикети, търговски печатници, опаковъчни фирми и други.

 


Как работи?

Базиран на AccurioLabel 190, AccurioLabel 230  е проектиран по електрофотографска технология, използвайки CMYK цветовата гама. Тъй като за цифровия печат не е необходима печатна форма, данните се прехвърлят дигитално и няма аналогов процес като изработка на форми, ръчно регулиране на цветовете и т.н., и се осъществява ефективен работен процес от получаване на файловете до печата.

Освен това с по-голяма гъвкавост при дизайна и улеснен контрол на цветовете, може да се извърши бързо препечатване на етикета, отпечатан в минал период. Контролът на сканиране с 3600dpi (основно сканиране), комбиниран с гладки криви на текстове / тънки линии, осигурява качество на текста, близко до това на офсета. Номиналната разделителна способност е 1200x1200dpi.

Контролът на сканирането обаче в основната посока на сканиране се извършва чрез разделяне на всяка точка на три сегмента, което води до 3600dpi еквивалент. Високата разделителна способност, 8-битовата градация на цветовете в комбинация с разработената от Konica Minolta технологията за откриване на ръбовете на шрифта и технологията за изглаждане на ръба, осигуряват най-високо качество в своя клас за възпроизвеждане на текст / тънка линия. Изглаждането на ръбовете може да бъде зададено на едно от пет различни нива, което спомага да се улесни настройката на ширината на малкия текст и четливостта на очертани текстове с полутонов фон. Тъй като изглаждането на ръбовете е включено в конфигурацията, то не предизвиква отрицателни ефекти върху скоростта на RIP за разлика от конкурентите, които извършват изглаждане на ръба по време на RIP обработка. 

 

Какви са предимствата на AccurioLabel 230 пред AccurioLabel 190?

Скорост: скоростта от 23.4 м./мин. представлява увеличение със 73%, тъй като по-голяма част от самозалепващата хартия и филмите (включително PP и PET) вече могат да бъдат отпечатвани на пълна скорост. 

Производителност: AccurioLabel 230 може да печата до 1000 м. непрекъснато, без да изисква повторно калибриране, както клиентът може да избира между две ширини на хартията (от 250 до 330 мм.).

Надпечат: добавянето на тази опция позволява на AccurioLabel 230 да печата безпроблемно върху носители, предварително отпечатани чрез конвенционален печат. Например - печат върху бял фон.

Без загряване / по-малко отпадъци: времето, отделено между задачите, е елиминирано, благодарение на усъвършенстван алгоритъм за състояние на машината в изчаквателен режим.

Подобрена регистрация на печат: вграденият детектор за скорост за подаване на медия също намалява разхищението на хартия. Детекторът за скорост на AccurioLabel 230 разпознава скоростта на подаване на медията, гарантирайки точна регистрация на печат.

Лесно подравняване на хартията: има уеб водачи на медията както за развиване, така и за навиване, за оптимално и точно подаване на носителя.

 


Колко лесно се използва?

Задачите за поддръжка на AccurioLabel 230 не са сложни и могат да се изпълняват за кратко време. На тази дигитална преса задачите, които отнемат време на аналогови машини, като настройките на цвета например, се изпълняват бързо и лесно. Работата е интуитивна, като следвате инструкциите на екрана; няма нужда от задълбочено и дълго обучение на операторите. Освобождава време и им позволява да изпълняват други задачи.

 

Какво обучение се предлага?

Konica Minolta предлага пълно техническо обслужване, първоначално обучение и консултации.


Спецификации:

  • Технология - Електрофотография на сух тонер
  • Разделителна способност 1200 x 1200 dpi x 8 bit 1,200 x 3,600 dpi еквивалент
  • Ширина на хартията 250 мм до 330 мм
  • Макс. размер на отпечатаното изображение 1,195 x 320 мм
  • Макс. разпечатано изображение с ширина 320 мм
  • Грамаж / дебелина на субстрата 81 до 256 гр/м²
  • Възможни субстрати: хартия, YUPO, PP, PET
  • Скорост на печат 23.4 м./мин. на повечето субстрати
  • Размери на пресата (Ш х Г х В) 3,869 х 1,141 х 1,478 мм
  • Тегло на системата 942 кг.
  • Уеб контролирана интегрирана система за ръководство (BST) при размотаване и навиване
  • Възможност за свързване с  избрани довършителни устройства
  • Вътрешен контролер Konica Minolta Controller IC-605B
  • Решение за дигитален монтаж на файловете също се предлага при поискване

AccurioLabel 230

В Konica Minolta се опитваме да отчетем всички съществуващи нужди и да предвидим бъдещи такива - от бързата обратна връзка с клиентите, до пазарните изисквания и следпродажбеното обслужване. Запознайте се с еволюционния AccurioLabel 230.