Konica Minolta представи системата Mobotix Move

| 22 февруари 2021

Новата продуктова гама MOBOTIX MOVE разполага с вградени функции за видеоанализ и висока сигурност срещу кибератаки

Коника Минолта България разширява портфолиото си от системи за видеонаблюдение с лансирането на нови модели от серията MOBOTIX MOVE. Те са 100% съвместими с NDAA и разполагат с разширени функции за видеоанализ като откриване на изгубени вещи, преброяване на хората, влизащи и излизащи от обект или следене на градския трафик.


Немският бранд MOBOTIX, който е част от групата на Konica Minolta от 2016 г., е международно признат на пазара за решения за видеонаблюдение и анализ като един от най-важните производители на професионални IP видео системи, a през 2020 г. e регулиран съгласно Закона за разрешение за национална отбрана на САЩ (NDAA). Те са 100% NDAA съвместими, както по отношение на качеството и автентичността на компонентите, така и по отношение на уязвимостта срещу кибератаки, сигурността на данните и нивото на сигурност на камерите.

С разделителна способност на изображението от 2 или 5 мегапиксела, варифокални обективи с авто ирис и здрав IK10 корпус, новата гама MOBOTIX MOVE вече включва и разширени функции за видеоанализ вградени в камерите, които могат да бъдат инсталирани без допълнителни разходи за лицензиране: Изоставени вещи, Саботаж на камера, Засичане на грешна посока на движение, Засичане на подозрителен престой в зона, Преброяване на обекти, Премахване на обект, Изоставена вещ, Засичане на спряло превозно средство.

Предлагани в два варианта - Bullet и Dome, новите системи MOBOTIX MOVE позволяват едновременното използване на две от тези функции, като по този начин предлагат на потребителите възможността да създадат персонализиран продукт, в съответствие с техните собствени изисквания.

С усъвършенстваните си функции за видеоанализ, новото поколение MOBOTIX MOVE има приложение в различни области на дейност: енергетика и производствена индустрия, строителство, търговия, медицински услуги, образование, транспорт, хотелиерство или логистични паркове. В същото време новата серия MOVE е предназначена и за наблюдение на обществени пространства, инфраструктура и публични или частни институции.

Функцията „Изоставена вещ“ може да се използва за откриване на багаж или забравени предмети по летищата, а „Грешна посока на движение“ автоматично генерира аларми в зони с голям трафик, когато човек се движи в грешна посока или в зона, до която няма достъп. Функцията е предназначена и за наблюдение на входовете или изходите на институции или сгради.

Необичайно поведение на хора, които остават на място по-дълго, например около банкомати, стълбища или училищни периметри, могат да бъдат открити с помощта на функцията за засичане на подозрителен престой в зона.

Функцията за преброяване на обекти може да се използва за идентифициране на броя на хората, влизащи или напускащи сгради или за наблюдение на трафик и паркинги. Неправилно паркираните превозни средства или неспазването на определеното време за паркиране на паркинги могат да бъдат идентифицирани чрез функцията „Засичане на спряло превозно средство“.

Функцията „Саботаж“ автоматично открива всеки опит за саботаж или неразрешено преместване на камерите, а „премахване на обекти“ е предназначена както за търговската индустрия, така и за културни институции, музеи или изложби за наблюдение на предмети на изкуството.

Съществена характеристика на новите модели MOBOTIX MOVE е, че алгоритмите за обработка на изображения за видеоанализ вече са налични директно във фърмуера на камерата.

Техническите характеристики на новите модели MOBOTIX MOVE включват:

  • Стандартен ONVIF S, G, Q и кодиране T и H.264 / H.265 M-JPEG
  • Заснемане до 60 кадъра в секунда в линеен режим и 30 кадъра в секунда в режим WDR
  • Зрителен ъгъл от 102,1° до 31,5°, хоризонтално и от 70,3° до 22,7°, вертикално
  • IR осветител с дължина на вълната 850nm, на разстояние 40m
  • Функция за широк динамичен обхват до 1/17550 секунди
  • Пълна интеграция с MOBOTIX MOVE NVR
  • IP66, устойчив на екстремни температури между -55° C и 60° C и влажност от 10 до 90%
  • Двоен WDR и HDR (130 db)
  • Четири индивидуално регулируеми видео потока
  • Моторизиран варифокален обектив с автофокус с едно докосване (F1.6, 2.7 до 12 mm)
  • Интегрирана двупосочна аудиофункция
  • Захранване от PoE или захранващ блок (12V DC или 24V AC)
  • Мобилно приложение MOBOTIX MOVE NVR, достъпно за iOS и Android

MOBOTIX MOVE - Camera Portfolio

Свържете се с нас