Labelexpo Europe 2023 | KONICA MINOLTA С ЦЯЛОСТНИ РЕШЕНИЯ ЗА ЗАТВОРЕН ПРОИЗВОДСТВЕН ЦИКЪЛ

| 22 август 2020

Labelexpo ще се проведе в Брюксел, Белгия, от 11 до 14 септември 2023 г. На престижното изложение Konica Minolta ще представи иновативни технологии, които ще разкрият нови възможности за пазарите на етикети и опаковки, два от най-бързо развиващите се сектори в печата.


На своя щанд (C21/22, зала 8) Konica Minolta ще представи най-новите си хардуерни решения, както и най-съвременните софтуерни разработки, които обогатяват гамата от предлагани услуги от страна на производителите на етикети и значително автоматизират вътрешните процеси. На щанда на Konica Minolta посетителите ще могат да видят затворен производствен цикъл, разработен съвместно с базираната в Дания компания Grafisk Maskinfabrik (GM),

На Labelexpo всъщност ще бъде официално представена пред широка аудитория дигиталната ролна печатна машина AccurioLabel 400, която е на пазара само от девет месеца. Новият представител на серията AccurioLabel предоставя безкомпромисно качество на печат, както и предимства като намаляване на текущите разходи и разширяване на приложенията с добавяне на бял тонер. Пресата предлага подобрена производителност със скорост на печат до почти 40 метра в минута. Предлага се в 4- и 5-цветни конфигурации.

На щанда на Konica Minolta и MGI Digital Technology ще се демонстрират екосистеми "от край до край" в контекста на Индустрия 5.0 с партньори като ePS, OneVision, IIJ, GM и други. За да се предостави възможност на клиентите за печат на променливи данни и на етикети със силно визуално въздействие, Konica Minolta комбинира решения за пред- и следпечат, които може да предостави като готови предложения. AccurioLabel 400 ще бъде сред петте работещи системи за Konica Minolta, лидер на европейския пазар и носител на множество награди в системите за печат на цифрови етикети. Освен това посетителите може да видят базовия модел от серията AccurioLabel 230, конфигуриран с DC330Mini на GM, което представлява решение "всичко в едно". Ще бъде представен и иновативен проект за персонализиране на мастиленоструйни машини в партньорство с Industrial Inkjet Ltd (IIJ).

Машините JETvarnish 3D Web Compact и Octopus Web на MGI, заедно с PKG-1300 на Konica Minolta – предназначени за производители на велпапе, печатници и собственици на марки, които търсят цифрово мастиленоструйно отпечатване на къси тиражи, ще допълнят хардуерната гама.

Като част от завършен цялостен производствен цикъл ще се представят и софтуерните пакети на Konica Minolta с приложение в опаковъчния и етикетния сектор, включително AccurioPro Flux и AccurioPro Dashboard, които отварят по-широки хоризонти пред производителите.

Според Драгомир Милушев, ръководител на отдел "Директни продажби" в Коника Минолта България, Labelexpo е форум, позволяващ на Konica Minolta да изрази ангажираността си към клиентите и да покаже иновативни цялостни решения, които им позволяват да разгърнат пълния си потенциал.

Драгомир Милушев,  ръководител на отдел "Директни продажби", Коника Минолта България

По отношение на технологиите, които ще бъдат представени на Labelexpo 2023, и тяхното място на българския пазар, Драгомир Милушев добавя: "Етикетните решения на компанията са повод да създадем стабилни дългосрочни взаимоотношения с печатници, с които работим съвместно за разширяване на техния производствен мащаб. Етикетните преси AccurioLabel 400 (CMYK+White) и AccurioLable 230, от които към момента има инсталирани над 1200 машини в световен мащаб, ни отвори врати към нови партньорства благодарение на отличното качество и скорост на печата, разширената интеграция към съществуващи работни потоци и повишаването на производствената ефективност. Безспорно най-доброто допълнение към AccurioLabel, както и всякакви други R2R решения е доказалото се решение MGI JetVarnish 3D Web. Тази технология позволява дигиталното обогатяване с частичен релефен лак и фолио, което се радва на голям успех, както в ролния, така и в листовия печат. В резултат на комбинирано използване на тези дигитални технологии се произвеждат бързо и без процес на подготовка крайни продукти с висока добавена стойност, обещаващи изключително потребителско изживяване. След реализираните инсталации на MGI машини в България може да заключим, че всички ползи на дигиталното обогатяване на печата са много добре оценени и на нашия пазар. Важно е да се подчертае, че миналия месец успешно завърши първата инсталация именно на ролното решение на MGI - JetVarnish 3D Web в България. Това е значима стъпка, която потвърждава новите стандарти, към които се стремят българските производители на етикети и опаковки."