Партньорството между Konica Minolta и GRAFISK MASKINFABRIK в името на клиентския успех

| 12 април 2022

Днес повече от всякога печатниците се нуждаят от идеи и бизнес инструменти, за да повишат рентабилността cи и дa завладеят нови пазари. Konica Minolta е ангажирана да подкрепя тези критични изисквания. В продължение на тази мисия Konica Minolta разработи цифровата си серия от ролни преси AccurioLabel, която ще продължи да надгражда и съвсем скоро клиентите могат да очакват новости. Дигиталната преса е разработена съвместно с производствения партньор на Konica Minolta - датската компания Grafisk Maskinfabrik A/S (GM), която е един от лидерите в тази сфера.  Konica Minolta продължава да работи и по други проекти, за да предостави все по-иновативни работещи решения за цялостен завършен процес в полза на клиента.  


ПЕЧАТ НА ЕТИКЕТИ С ACCURIOLABEL 230

С  AccurioLabel 230 справянето с непрекъснато намаляващите серии, започващи от 500 етикета, е лесна задача. При конвенционалния печат на етикети това е нерентабилно, тъй като допълнителните разходи са твърде високи. АccurioLabel 230 се справя чудесно с дълбоките черни зони и дребните шрифтове. Характерни за дигиталната преса са и бързата настройка на заданията, работата почти без отпадъци, разнообразието от материали, липсата на необходимост от предварителна обработка, както и устойчивостта на абразия?. В комбинация с изключително високото качество на печат AccurioLabel 230 се превръща в най-добрата алтернатива за дигитален ролен печат. В глобален мащаб до момента са извършени над 850 AccurioLabel инсталации, което доказва, че компанията се отличава с изключително превъзходство в цветовете, безопасни за хранителната промишленост тонери Simitri и водеща в класа разделителна способност, еквивалентна на 3600 x 1200 dpi.

Лесната за използване система за печат на етикети отговаря на нарастващите пазарни изисквания за по-малки серии и повече персонализация. Печатниците достигнаха до извода, че 60% от техните поръчки могат да бъдат реализирани дигитално, а конвенционалните системи за печат на задания с голям обем да се използват по много по-икономичен и рационален начин.Ключовите характеристики и предимства на системата за ролен печат AccurioLabel 230 включват:
 
  • Размери на субстрата: AccurioLabel 230 поддържа ширини на субстрата от 250 мм до 330 мм и обработва повечето хартии и лепилни материали като PP, PET, YUPO с тегло от 81 до 256 г/м2 и дебелина от 120 до 160 μm.
  • Скорост: максималната скорост на 23,4 м/мин. Повечето самозалепващи хартии и синтетични медии (включително PP, PET и YUPO) може да се отпечатат на пълна скорост.
  • Максималната разделителна способност на печат: 1200 dpi с 8-битова дълбочина на цвета.
  • Производителност: системата може реализира непрекъснат печат до 1000 метра без повторно калибриране. Няма проблем с нови задания за печат. Материалът е готов за употреба в рамките на 1 минута. Смяната на ролката се извършва бързо и лесно.
  • Сензор за надпечат: тази опция позволява AccurioLabel 230 да работи с материал, който е предварително отпечатан с помощта на конвенционален печат.
  • Без необходимост от време за загряване, по-малко отпадъци: времето между печатните задания е спомен от миналото благодарение на усъвършенстван алгоритъм за състояние на машината в изчаквателен режим. Фюзерът се поддържа топъл до 30 минути след всяко задание за печат.
  • По-точна регистрация на печат: вграденият детектор за скорост за подаване на медия също намалява разхищението на хартия. Детекторът за скорост на AccurioLabel 230 разпознава скоростта на подаване на медията, гарантирайки точна регистрация на печат.
  • AccurioPro Label Impose – интегриран софтуер, който позволява оптимизирано използване на медиите и лесен предпечат    
  • Гъвкавост при печат на няколко цвята: опционалната флексопечатна секция (Flexo Printing Unit) позволява вградената възможност за печат на бяло и други цветове, което позволява на производителите на етикети да подобрят своите дигитални решения. Флексопечатната секция е разработена с производствения партньор на Konica Minolta в Европа, датската компания Grafisk Maskinfabrik A/S (GM).
 
AccurioLabel 230 представлява добавена стойност за всяка една печатница, която иска да оптимизира производството си и да предостави възможност за печат на малки количества и за кратко време, т.к. тенденцията върви към намаляване на тиражите и се появяват все повече нови компании с бутикови производствени серии. 
 
 
 
KONICA MINOLTA И GM – ЦЯЛОСТНО ЗАВЪРШЕНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЕТИКЕТИ
Konica Minolta си партнира с Grafisk Maskinfabrik (GM), лидер на пазара на етикети, за да предложи и ултракомпактните DC350Nano и DC330Mini модули за довършване.

Двата модула допълват перфектно дигиталната преса за етикети на Konica Minolta, AccurioLabel 230, което ще позволи на компанията да предложи цялостно решение за етикети от край до край на пазара. Съвместимостта на GM финишерите с AccurioLabel 230 предлага скорост, качество, по-добра регистрация, производителност и стабилност.

Партньорството с GM означава, че клиентите вече ще имат възможността да получат цялостно решение за печат и довършителна обработка на етикети от Konica Minolta, което е подкрепено от услугата и поддръжката, която са очаквали. За печатниците достъпът до цялостно решение за печат на етикети, което да позволява както отпечатването, така и довършването, означава, че те могат много лесно да диверсифицират своите услуги и да спечелят конкурентно предимство.

DC350Nano е конвертор с ширина 350 мм, предназначен за малки пространства, с размери само 1600 мм x 1600 мм x 1700 мм. Това е решение "всичко в едно" с ламиниране, щанцоване и пренавиване като стандартни функции. В състояние е да обработва до 45 линейни метра в минута в полуротационен режим на щанцоване, с прецизно рязане за намаляване на отпадъците и прецизна обработка в широк диапазон от субстрати. Той е предназначен за производители на етикети с малка цифрова преса или като резерва на съществуваща финална линия.