Партньорството между Konica Minolta и GRAFISK MASKINFABRIK в името на клиентския успех

| 12 април 2022

Днес повече от всякога печатниците се нуждаят от идеи и бизнес инструменти, за да повишат рентабилността cи и дa завладеят нови пазари. Konica Minolta е ангажирана да подкрепя тези критични изисквания. В продължение на тази мисия Konica Minolta разработи цифровата си серия от ролни преси AccurioLabel, която ще продължи да надгражда и съвсем скоро клиентите могат да очакват новости. Дигиталната преса е разработена съвместно с производствения партньор на Konica Minolta - датската компания Grafisk Maskinfabrik A/S (GM), която е един от лидерите в тази сфера.  Konica Minolta продължава да работи и по други проекти, за да предостави все по-иновативни работещи решения за цялостен завършен процес в полза на клиента.  


ПЕЧАТ НА ЕТИКЕТИ С ACCURIOLABEL 230

С  AccurioLabel 230 справянето с непрекъснато намаляващите серии, започващи от 500 етикета, е лесна задача. При конвенционалния печат на етикети това е нерентабилно, тъй като допълнителните разходи са твърде високи. АccurioLabel 230 се справя чудесно с дълбоките черни зони и дребните шрифтове. Характерни за дигиталната преса са и бързата настройка на заданията, работата почти без отпадъци, разнообразието от материали, липсата на необходимост от предварителна обработка, както и устойчивостта на абразия?. В комбинация с изключително високото качество на печат AccurioLabel 230 се превръща в най-добрата алтернатива за дигитален ролен печат. В глобален мащаб до момента са извършени над 850 AccurioLabel инсталации, което доказва, че компанията се отличава с изключително превъзходство в цветовете, безопасни за хранителната промишленост тонери Simitri и водеща в класа разделителна способност, еквивалентна на 3600 x 1200 dpi.

Лесната за използване система за печат на етикети отговаря на нарастващите пазарни изисквания за по-малки серии и повече персонализация. Печатниците достигнаха до извода, че 60% от техните поръчки могат да бъдат реализирани дигитално, а конвенционалните системи за печат на задания с голям обем да се използват по много по-икономичен и рационален начин.



Ключовите характеристики и предимства на системата за ролен печат AccurioLabel 230 включват:
 
  • Размери на субстрата: AccurioLabel 230 поддържа ширини на субстрата от 250 мм до 330 мм и обработва повечето хартии и лепилни материали като PP, PET, YUPO с тегло от 81 до 256 г/м2 и дебелина от 120 до 160 μm.
  • Скорост: максималната скорост на 23,4 м/мин. Повечето самозалепващи хартии и синтетични медии (включително PP, PET и YUPO) може да се отпечатат на пълна скорост.
  • Максималната разделителна способност на печат: 1200 dpi с 8-битова дълбочина на цвета.
  • Производителност: системата може реализира непрекъснат печат до 1000 метра без повторно калибриране. Няма проблем с нови задания за печат. Материалът е готов за употреба в рамките на 1 минута. Смяната на ролката се извършва бързо и лесно.
  • Сензор за надпечат: тази опция позволява AccurioLabel 230 да работи с материал, който е предварително отпечатан с помощта на конвенционален печат.
  • Без необходимост от време за загряване, по-малко отпадъци: времето между печатните задания е спомен от миналото благодарение на усъвършенстван алгоритъм за състояние на машината в изчаквателен режим. Фюзерът се поддържа топъл до 30 минути след всяко задание за печат.
  • По-точна регистрация на печат: вграденият детектор за скорост за подаване на медия също намалява разхищението на хартия. Детекторът за скорост на AccurioLabel 230 разпознава скоростта на подаване на медията, гарантирайки точна регистрация на печат.
  • AccurioPro Label Impose – интегриран софтуер, който позволява оптимизирано използване на медиите и лесен предпечат    
  • Гъвкавост при печат на няколко цвята: опционалната флексопечатна секция (Flexo Printing Unit) позволява вградената възможност за печат на бяло и други цветове, което позволява на производителите на етикети да подобрят своите дигитални решения. Флексопечатната секция е разработена с производствения партньор на Konica Minolta в Европа, датската компания Grafisk Maskinfabrik A/S (GM).
 
AccurioLabel 230 представлява добавена стойност за всяка една печатница, която иска да оптимизира производството си и да предостави възможност за печат на малки количества и за кратко време, т.к. тенденцията върви към намаляване на тиражите и се появяват все повече нови компании с бутикови производствени серии. 
 
 
 
KONICA MINOLTA И GM – ЦЯЛОСТНО ЗАВЪРШЕНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ЕТИКЕТИ
Konica Minolta си партнира с Grafisk Maskinfabrik (GM), лидер на пазара на етикети, за да предложи и ултракомпактните DC350Nano и DC330Mini модули за довършване.

Двата модула допълват перфектно дигиталната преса за етикети на Konica Minolta, AccurioLabel 230, което ще позволи на компанията да предложи цялостно решение за етикети от край до край на пазара. Съвместимостта на GM финишерите с AccurioLabel 230 предлага скорост, качество, по-добра регистрация, производителност и стабилност.

Партньорството с GM означава, че клиентите вече ще имат възможността да получат цялостно решение за печат и довършителна обработка на етикети от Konica Minolta, което е подкрепено от услугата и поддръжката, която са очаквали. За печатниците достъпът до цялостно решение за печат на етикети, което да позволява както отпечатването, така и довършването, означава, че те могат много лесно да диверсифицират своите услуги и да спечелят конкурентно предимство.

DC350Nano е конвертор с ширина 350 мм, предназначен за малки пространства, с размери само 1600 мм x 1600 мм x 1700 мм. Това е решение "всичко в едно" с ламиниране, щанцоване и пренавиване като стандартни функции. В състояние е да обработва до 45 линейни метра в минута в полуротационен режим на щанцоване, с прецизно рязане за намаляване на отпадъците и прецизна обработка в широк диапазон от субстрати. Той е предназначен за производители на етикети с малка цифрова преса или като резерва на съществуваща финална линия.

 
DC330Mini е една стъпка нагоре, с ширина от 330 мм. Това е последното поколение за довършителни работи с цифрови етикети, преработено, за да включва нова електроника, наскоро проектиран контролен панел и актуализиран потребителски интерфейс. Работи при 80 линейни метра в минута в полуротационен режим. Mini е дълъг 2700 мм, което означава, че е с малък размер в сравнение с други решения.

Наличните опции включват супер гланц, частично UV лакиране, горещо или студено фолиране, ламиниране, полуротационно щанцоване, рязане и навиване. Mini е модулна система, което я прави разширяема до мащабиране според нуждите, като нови модули могат да се добавят в рамките на часове.

DC330Mini може да работи офлайн или инлайн с AccurioLabel 230, с добавяне на буферно устройство за подобряване на времето за настройка и намаляване на отпадъчния материал. И двата модула са изградени по високи стандарти и осигуряват работа без вибрации, което ги прави идеалното допълнение към AccurioLabel 230.

След като оцени наличните опции на пазара, беше лесно решение за Konica Minolta да си партнира с GM. DC350Nano и DC330Mini предлагат силни технически възможности и са водещите решения в този сегмент.
Предимствата на GM довършителните модули в сравнение с конкурентните такива са:
 
  • При комбинирано използване на AccurioLabel 230 и GM машините са независими, така че клиентът може да отпечата и вземе заданията за по-нататъшно довършване. При вградените конфигурации процесът на конвертиране винаги зависи от печатното тяло. В случай на повреда на конвертора, цялостният процес спира и печатащото тяло не може да работи самостоятелно.
  • Скоростта на модулите GM е впечатляваща. Акумулирането на отпечатаните задания за довършване на DC330Mini напр. се извършва със скорост до 72 м/мин. За сравнение при някои инлайн конфигурации печатът и конвертирането вървят с 20-30 м/мин.
  • В сравнение с други довършителни системи GM предоставят много по-голямо удобство при използване и обслужване на отделните секции поради добре проектираното позициониране на всеки един от тях. Въпреки компактните си размери GM модулите са достатъчно комфортни за работа на операторите.
  • AccurioLabel 230 и GM предлагат много повече възможности при производството на по-дълги етикети поради възможностите на щанцоване, които предоставят модулите на GM. Например при използване на DC330Mini може да се произведат етикети с дължина от 558 мм, което е едно от най-добрите предложения на пазара.
  • Възможност за третиране с корона модул, което представлява опционална функционалност. Понякога е трудно да се лакират и ламинират тонер-отпечатани, поради проблеми с повърхностното напрежение. В случай на опция за корона повърхността може да се третира и благодарение на това се откриват много повече пазарни възможности.
  • Енергоспестяване – GM модулът консумира много по-малко електроенергия в сравнение с конкурентните предложения.
  • Ниво на обслужване – дългогодишният опит на Konica Minolta и GM гарантират бързо, качествено и изключително професионално обслужване, което гарантира непрекъсваемост на производствения процес.

Дигиталното производство на етикети се издига на нови нива с решенията на Konica Minolta и GM. Решението за инвестиция в направлението, което бележи рекордни ръстове, е все по-належащо. Отличителните конкурентни предимства на ролния дигитален печат като гъвкавост и бързина, ефективност при изпълнението на къси серии етикети и огромните му възможности за персонализация, комбинирани с довършителни, които дават завършен краен продукт, чертаят пътя на успеха не само за Konica Minolta и GM, но най-вече за техните клиенти.

AccurioLabel 230 - бъдещето на етикетния печат

В Konica Minolta се опитваме да отчетем всички съществуващи нужди и да предвидим бъдещи такива - от бързата обратна връзка с клиентите, до пазарните изисквания и следпродажбеното обслужване. Запознайте се с еволюционния AccurioLabel 230.

Свържете се с нас