Konica Minolta and MOBOTIX

| 21 февруари 2019

Откакто Konica Minolta пое управлението над мажоритарен дял от немския производител на интелигентни видео решения MOBOTIX през 2016 г., компаниите продължават да увеличат значително своя бизнес и клиентска база. Целите през финансовата 2019 година са пазарно присъствие в 21 страни в цяла Европа с посветен търговски екип. Заедно двете компании се стремят към по-нататъшно увеличаване на движещата сила в бизнеса с решения за сигурност, както и в разработването и предлагането на нови интелигентни видео решения, които съчетават опита на двете компании в полза на клиентите.


Коника Минолта България пусна на пазара у нас интелигентните IP видео решения базирани на камерите MOBOTIX в края на 2017 г., а година по-късно дружеството бе избрано и за Компетентностен Център за цяла Източна Европа. 

 

През месец март тази година компанията ще вземе участие на Security Expo 2019 в Интер Експо Център София. Там ще бъдат демонстрирани на живо по-голяма част от портфолиото на компанията в тази област, което включва множество цялостни решения, изградени на базата, както на хардуерни, така и на софтуерни продукти, като например лицево разпознаване, горещи карти, броене на хора, защита на лични данни, решение за сигурност в трудно-достъпни зони и много други. Заповядайте между 6 и 9 март на щанда на Konica Minolta /B4, зала 5/, за да видите отблизо иновативните IP видео решения и как те биха били полезни на вашия бизнес!

 

Интелигентните видео камери имат множество приложения в различни индустрии далеч не само като средство за сигурност. „Освен осигуряването на най-високи нива на сигурност, нашите интелигентни видео решения помагат на клиентите ни значително да подобрят своите процеси, чрез наблюдение и оптимизиране на работните им процеси и производство, гарантирайки най-високо качество“, обяснява Shintaro Inoue, мениджър MOBOTIX Business, Konica Minolta Business Solutions Europe, който дава следния пример: “За един от нашите клиенти използваме видео решение за документиране на проверката на крайния продукт. Чрез камери за наблюдение на доставките, компанията може да провери и документира, че стоките са правилно опаковани и изпратени без грешни или липсващи части. Възникнат ли оплаквания, целия процес се проверява изключително лесно, спестявайки време и излишни разходи.”

 

С такива решения Konica Minolta и MOBOTIX увеличават портфолиото си. Проектите се изпълняват след задълбочен анализ и консултация с клиента за задоволяване на неговите специфични нужди. Решенията са създадени според изискванията за защита на данните, особено по отношение на GDPR, като запазват и презаписват съхранената информация в съответствие с тази наредба. Интелигентната видеокамера Mx edge computing също е сертифицирана от Syss. С нарастващата нужда от киберсигурност и двете компании гарантират, че техните решения отговарят на най-високите изисквания, като ги обединяват в цялостен подход за сигурност, ако е необходимо. Това може да обхване работата на цялата система, включително камери, защитни стени, суичове и хранилища за съхранение на данни, например, използвайки опита и решенията на Konica Minolta в областта на ИТ услугите и сигурността.

 

„MOBOTIX е стратегически партньор на Konica Minolta и през последната година наблюдаваме много висок напредък в съвместното развитие. Партньорството ще продължи да разширява своя обхват, за да развива иновативните видео технологии още по-бързо“, казва Yuji Ichimura, старши изпълнителен директор на Konica Minolta. Финансирани от Konica Minolta, компаниите разширяват своите дейности за съвместно развитие, като се съсредоточават върху нова видео / IoT платформа. Konica Minolta разширява своите пазарни дейности, за да отговори на нарастващото търсене на клиентите, идващо от широк спектър от индустрии като производство, логистика, транспорт, здравеопазване, търговия на дребно и развлекателна индустрия.