Konica Minolta спечели Good Design Award 2019 за четири продукта от своето портфолио

| 2 декември 2019

Konica Minolta, Inc. има удоволствието да съобщи, че компанията е удостоена с Good Design Award 2019 от Японския институт за насърчаване на дизайна (JDP) за следните четири продукта:


bizhub C360i/C300i/C250i, A3 цветни МФУ серии

• bizhub C4050i/C3350i/C3320i/C4000i/C3300i, A4 цветни МФУ серии


• CM-26dG, Спектрофотометър


• Konica Minolta Planetaria Токио


bizhub C360i/C300i/C250i, A3 цветни МФУ серии


Характеристика на дизайна: Тази серия МФУ разполага с усъвършенстван дизайн, който съчетава разширена функционалност и оперативност, за да задоволи нуждите от следващо поколение.


Коментари на комисията на JDP: При обновяването на цялата гама от своите МФУ, Konica Minolta се придържа към своята дизайнерска идентичност INFO-Palette и успява да доусъвършенства своята концепция. Операционният панел с минимален набор от клавиши прави серията по-близка до работата с мобилните устройства, като същевременно подобрява оперативността чрез потребителското изживяване, потребителския интерфейс и универсалния дизайн. В резултат на това, компанията направи тази серия по-ефективна и лесна за използване, като същевременно затвърди своята дизайнерска идентичност. В допълнение, чистото подреждане на LED индикаторната лампа , интерфейса за автентикация и подобренията, направени във всеки детайл от външния вид, също спечелиха високи оценки от журито.


bizhub C4050i/C3350i/C3320i/C4000i/C3300i, A4 цветни МФУ серии


Характеристика на дизайна: За да лансира тази МФУ серия от ново поколение, Konica Minolta преработи функционалността и други детайли от предходните си серии, включвайки същата оперативност като по-високия клас A3 МФУ серия в компактен корпус


Коментари на комисията на JDP: Характерно е, че тази серия надгражда и доусъвършенства дизайнерската идентичност INFO-Palette, която е в основата на цялата гама от МФУ на Konica Minolta. Докато всеки модел от серията разполага с голям работен панел със същия размер като този на A3 МФУ, красивият му тънък корпус позволява инсталиране в ограничени пространства, което печели високи оценки от журито. Подобно на версията A3, операционният панел с минимален набор от клавиши прави серията по-съвместима с мобилните устройства, като същевременно подобрява оперативността чрез потребителското изживяване, потребителския интерфейс и универсалния дизайн, като по този начин увеличава надеждността на тази серия.


CM-26dG, Спектрофотометър


Характеристика на дизайна: Продуктът е проектиран да улесни потребителя и да увеличи максимално оперативността и лекотата на работа.


Коментари на комисията на JDP: CM-26dG може едновременно да измерва цвета и гланц/огледалността на повърхността. Хоризонтално разположената интегрираща сфера с диаметър 54 мм и визьор, който позволява точно да се позиционира уреда върху пробата, както и наклонената напред форма позволяват на потребителите да измерват в пространства, недостъпни за конвенционални инструменти, като пространството между предния прозорец и таблото на автомобил. Разположението на центъра на тежестта и формата на захват позволяват на потребителите, както мъже, така и жени, да държат безпроблемно продукта, което в съчетание с елегантния дизайн на потребителския интерфейс получи висока оценка от журито. 


Konica Minolta Planetaria Токио


Характеристика на дизайна: Planetaria е проектиран да разчупи стереотипния образ на планетариум, като предлага ново, ориентирано към бъдещето изживяване.


Коментари на комисията на JDP: Ако се използват само за проектиране на звездното небе, планетариумите няма да бъдат устойчиви във времето. За да разчупи стереотипния образ на планетариума, Konica Minolta откри Planetaria, който предлага по-ангажиращо изживяване на посетителите чрез събития като концерти на живо и интерактивни шоу програми, които насърчават участието на посетителите. Докато първият Planetaria беше открит в Юракучо (Токио), програмата може да се прилага и за планетариуми в селските райони, които са изложени на риск от затваряне. Ако планетариуми от този тип бъдат реновирани като съоръжения от типа Planetaria, със своите отличителни местни характеристики, ще бъдат в състояние да помогнат за решаването на местните проблеми.



Повече за Good Design Award 


Good Design е цялостна програма за награждаване на дизайн, ръководена от JDP, която има за цел да подчертае и похвали изключителните дизайни около нас в стремежa към проспериращ живот и индустриално и социално развитие. Програмата е с повече от 60 години история - от създаването ѝ през 1957 г. от Министерството на международната търговия и промишленост (днешно Министерство на икономиката, търговията и промишлеността) под името Good Design Selection System, по-широко известна като G Mark System. От всички победители на наградата Good Design се избират най-добрите 100 продукта, от които журито избира победителите в Good Design Gold Award, финалистите (кандидатите за Grand Award) и победителите в категорията Good Focus. Носителят на наградата за добър дизайн е избран измежду кандидатите за Голямата награда от журито и носителите на наградата за добър дизайн на годината.