Konica Minolta навлиза на пазара на тонер базирания печат с високи обеми чрез глобалния старт на серията AccurioPress C14000

| 24 октомври 2019

Konica Minolta, лидер в индустриалните и производствени решения за печат, обяви пред световната публика глобалния старт на новата си серия AccurioPress C14000, първата си система в сегмента за тонер базиран печат с голям обем, по време на излъчване на живо от изложението PRINTING United в Далас, Тексас, САЩ.


Скоростта на печат на AccurioPress C14000 е 140 страници в минута във формат A4 и е с 40% по-бърза от всяка друга тонер базирана система за печат на Konica Minolta. Вторият модел от серията, AccurioPress C12000, осигурява същото качество на печат и подобна висока скорост от 120 страници в минута.


Стартът доказва, че Konica Minolta следва мисията си да подпомага процеса на трансформация на компаниите по сектори и отрасли, като прогнозира потенциални предизвикателства и заедно с тях създава решения. Печатните системи ще подпомогнат клиентите, които искат да разширят и оптимизират бизнеса си чрез усъвършенствана автоматизация, намалено влияние на човешкия фактор и по-висока производителност с очевидни резултати, водещи до увеличена, висококачествена продукция с по-малко загуби.


Този иновативен продукт от най-висок клас ще увеличи максимално стойността за клиента въз основа на възможностите за разширяване на бизнеса, ускорена оперативна ефективност и подобрени общи разходи за собственост (TCO), съответно и по-бърза възвръщаемост на инвестициите.


Досега Konica Minolta не е произвеждала продукт с висока производителност на печат (HPP). От 2015 г. мастиленоструйната система AccurioJet KM-1 е нейният водещ производствен модел със скорост от 3000 листа на час, проектиран повече за висококачествени приложения, подобно на офсетовия печат. Серията AccurioPress C6100s със средна производителност на печат (MPP), от друга страна, е проектирана да поддържа изключително подходяща среда/възможности за печат. AccurioPress C14000 запълва празнината между тези два продукта в HPP сектора, предлагайки по-голям обем на печат и по-дълъг цикъл на работа, за да достигне до нови клиенти в областта на търговския печат в HPP сегмента, изискващ висока производителност, оперативна ефективност и качество, подходящи за брошури, каталози и пряка пощенска реклама.


„Това е изключително важна глобална инициатива за Konica Minolta, особено значима, тъй като понастоящем не сме известни с високо производително тонерно базирано печатарско оборудване“ - казва Olaf Lorenz, Генерален мениджър на DX Branding Division bei Konica Minolta, Inc. “Ние влизаме в HPP сегментa с наистина висококачествена система. Приликите в качеството между традиционния офсетов печат и това, което ние можем да постигнем с тонер, са изумителни и работихме много усилено, за да стигнем дотук." 


Koji Sugie, Изпълнителен директор на Konica Minolta Inc., Президент на отдела за професионален печат, казва: „С увеличаването на ефективността на работния процес на клиентите от началото до края, ние се стремим да заемем първото място на пазара за печат с висока производителност“.


Подобрените опции за автоматична проверка на интегрирания модул за управление на цветовете и регистрацията IQ-501на Konica Minolta предлагат разширени контролни функции, потвърждавайки качеството на печат, а вече и откривайки ивици, петна и други дефекти. Висококачествените отпечатъци означават максимална стабилност дори при продължителен печат, докато по-добрата регистрация и качеството увеличават общия обем. Новите системи за печат предлагат високонадежден работен цикъл от 2,5 милиона, като удвояват капацитета на тонера на предходните модели.


„IQ-501 е това, което ни отличава“, добавя Olaf Lorenz. „Докато другите се сдобият с подобна технология, вярваме, че нашият уникален вграден модул за автоматична проверка ще ни разграничи от системите с подобни характеристики.“


Konica Minolta разпознава пускането на AccurioPress C14000 и C12000 като основен фактор за навлизане в сегмента за високопроизводително печатно оборудване. Както серията принтери AccurioPress, така и модула IQ-501 Intelligent Quality Care, са проектирани и предлагани на пазара ексклузивно от Konica Minolta.





Специфики на новата серия AccurioPress
  • Уникалните характеристики на серията AccurioPress 14000 правят тези продукти идеални за клиенти, които искат да повишат производителността си чрез ефективност и бързина, с цел разрастване на бизнеса.

  • Изходните скорости от 140 и 120 стр./мин. в допълнение към високата разделителна способност, еквивалентна на 3600x2400 dpi и подобрените възможности за тегло на медията до 450 г/м2, съчетават спиращи дъха скорости с изключително качество на изображението и несравнима гъвкавост по отношение на субстратите.

  • Новият двустранен печат на банери до 900 мм, възможността за дължина на банера при едностранен печат от 1300 мм, печатът на пликове и релефна медия дават възможност на клиентите да отпечатват нови видове продукти, като 4-панелни брошури и корици на книги за довършване офлайн.

  • За по-нататъшно подобряване на ефективността и производителността печатът на пликове може да се извършва с помощта на стандартния фюзър.

  • И накрая, новата технология, използвана в печатното тяло, значително подобрява качеството на изображението върху текстурирана хартия.

Други характеристики
  • В съчетание с подобрения модул за управление на качеството IQ-501 на Konica Minolta, новата система за печат автоматично и непрекъснато измерва и коригира цветовете, за да може първият отпечатък в тиража напълно да съответства на последния. Двуизмерната корекция на регистрацията също е подобрена чрез по-високата резолюция на изхода. 
  • Сензорът за автоматично разпознаване на медиите е стандартен за тези модели, като открива типа медия и назначава подходящата тава, премахвайки отнемащите време настройки и операторските грешки. Тези характеристики водят до спестяване на време за оператора, намаляване на отпадъчния материал и повишена производителност. 
  • Новите аксесоари за модулите включват универсален тример модул TU-510, вграден тример с четири краища, сгъвачка и перфоратор, който позволява напълно завършване на банери, книжки, директна поща, специална опция за рязане на визитни картички. 
  • Освен това LS-507 Large Stacker поддържа по-високи скорости, позволява байпас за подаване на банери и предлага на операторите предимството да  разтоварват продукцията, докато машината все още работи, още едно ново предимство добавено към разширената линия на Konica Minolta AccurioPress. 
  • Удобните помощни програми за управление на цветовете и управление на заданията са достъпни с вградения контролер на Konica Minolta.
  • Персонализираният екран за работа прави системите изключително лесни за работа. 
  • Други опции за контролер от външни разработчици включват най-новите модели Fiery и Creo.