Новата AccurioJet KM-1e B2+ UV мастиленоструйна преса

| 25 юни 2020

На 25 юни в Лангенхаген, Германия, Konica Minolta представи AccurioJet KM-1e, надградена версия на КМ-1, като с това продължава да увеличава дяла си в индустриалния печатен пазар. AccurioJet KM-1e („е“ означава еволюция) е дигитална пълноцветна B2 + UV мастиленоструйна преса, която предлага безкраен набор от възможности. Разширени са бизнес приложенията, намалено е времето за поддръжка, осигурени са по-голяма стабилност (повторяемост на цветовете) при продължителна работа и подобрен работен процес, предлагайки по-висока производителност и съответно увеличени приходи.


От представянето му по време на Drupa 2016 г. досега,  AccurioJet KM-1 се превърна в пазарен лидер по отношение на избора на B2 + дигитална преса. Много печатници, директни търговци, издателства и компании в областта на книгопечатането са се възползвали от инсталираните AccurioJet KM-1 преси поради възможността за работа с широка гама от медии, произтичаща от оригиналната UV мастиленоструйна технология на Konica Minolta.



Като наследник на AccurioJet KM-1 основното предимство на AccurioJet KM-1e е разкриването на голям потенциал за разширяване на бизнеса - от текущите бизнес сфери до по-печеливши приложения. Konica Minolta разшири предимствата на UV мастиленоструйната технология, за да се постигане максимално качество на печат върху различни видове носители, включително пластмасови субстрати, прозрачни филми, фолиа, метализирани медии, канава и синтетични субстрати.


Konica Minolta AccurioJet KM-1e ще продължи да помага на клиентите да търсят и намират продукти с висока добавена стойност, при които се изисква висококачествено производство, съвместимост с различни медии и персонализация. Като пример, Konica Minolta работи с партньора MGI, предлагащ решения за полагане на лак и с партньор, предлагащ цифрова лазерна технология за фино декоративно рязане, което ще отвори още повече врати за клиентите за директна работа с агенциите.



AccurioJet KM-1 на Konica Minolta - „швейцарският нож“ в печата благодарение на своята универсалност по отношение на поддържаните субстрати и бизнес приложения, както и неговият наследник, печелят популярност и с уникалната Dot Freeze технология на Konica Minolta . Патентованият процес, известен като DFT, е преодолял едно от основните предизвикателства на мастиленоструйния печат, а именно трудно контролираното падане на мастилените капки и тяхното прецизно позициониране върху медията, което намалява качеството на печат и обработваните материали. Технологията успява да фиксира мастилените капки при контакт със субстрата, което гарантира невероятна стабилност и консистенция на цветовете и моментално изсъхване, което води до забележителен краен резултат.


Вече са направени първите AccurioJet КМ-1е  инсталции в Европа и в САЩ. 


Основните подобрения при AccurioJet КМ-1е в сравнение с AccurioJet КМ-1  са следните:


  • Подобрение в печатащите глави, което значително намалява разпрашаването на капките
  • По-кратко време за поддръжка и смяна на печатащите глави
  • По-малко време между печатните задания и възможност за дистанционен сервиз и обслужване (CSRC)
  • Вградени решения за довършителни работи на партньори, нов RIP, който поддържа VDP PPML формати и нов разделител за приложения при листов печат
  • Разширяване на поддържаните субстрати – метализирани, PET, PP, цветни хартии и прозрачни медии

AccurioJet KM-1e

ЕВОЛЮЦИЯ В ИНДУСТРИАЛНИЯ ПЕЧАТ