Интелигентните видеорешения на Konica Minolta и термалните камери Мobotix М16 получават одобрение от VDS за ранно алармиране и превенция на пожари

| 22 август 2022

Услугите за интелигентни видеорешения на Konica Minolta и мощните камери MOBOTIX M16 TR (термична радиометрия) са одобрени от VdS Института за противопожарна защита. Следователно, нашите клиенти ще имат възможността да бъдат ранно алармирани за пожари или за повишен риск, от разстояние до 5 км, което прави видеорешенията на Konica Minolta перфектното визуално допълнение към всяко интегрирано решение за откриване на пожари и осигуряване на безопасност.


Базирана в Германия, VdS Schadenverhütung GmbH е най-голямата в Европа и една от най-известните и престижни институции в света за корпоративна сигурност и безопасност, специализирана в противопожарна защита, сигурност и предотвратяване на природни бедствия. Одобрението на VdS се радва на отлична репутация в професионалните кръгове и сред вземащите решения като знак за високи постижения.

Термалните камери, предлагани от Konica Minolta осигуряват впечатляващо бърза инсталация, като много по-лесно е пускането им в експлоатация от линейните топлинни детектори, например. Освен това системата реагира доста по-бързо на топлина. В допълнение към това, за разлика от аспирационните детектори за дим, MOBOTIX M16 TR позволяват идентифицирането на потенциално развиващо се събитие значително по-рано.

Интелигентните видеорешения на Konica Minolta и MOBOTIX - M16 TR имат широк спектър от приложения в различни среди. Идеални са за наблюдение на външни зони (включително големи зони с натрупани материали, складове за суровини и насипни стоки, труднодостъпни зони с ниска осветеност или видимост) и вътрешни зони (например, големи стаи и сгради, обществени зони като училища, летища и работни места). Решението е идеално и за наблюдение на чувствителни към захранването зони като сървърни стаи, зарядни станции за електрически превозни средства, където прегряването може да бъде особено опасно.
 

Tермални видеорешения

Допълнете решенията си за видеонаблюдение с подобрена технология, която прецизно измерва топлинното излъчване от обекти и хора.

Свържете се с нас

Свържете се с нас