Идеал Стандарт - Видима АД се довери на измервателните уреди за прецизна оценка на цвят от Konica Minolta

Идеал Стандарт - Видима АД се довери на измервателните уреди за прецизна оценка на цвят от Konica Minolta

Идеал Стандарт - Видима АД се довери на измервателните уреди за прецизна оценка на цвят от Konica Minolta

Идеал Стандарт – Видима АД разчита на измервателните уреди на Konica Minolta като обективен и точен метод за оценка на цвят - при входящ контрол на доставни детайли и при оценяване на готови продукти.Разкажете ни накратко за компанията Ви – Идеал Стандарт- Видима АД.
 
„Идеал Стандарт – Видима“ АД е водещ производител на висококачествени решения за бани в жилищни и обществени сгради. Компанията се намира в гр. Севлиево и включва: Завод за санитарна арматура, Завод за санитарна керамика, Дистрибуционен център, Търговска организация, Център за споделени услуги и IT център.
„Идеал Стандарт – Видима” има богата 90-годишна история, а заводът за производство на санитарна арматура има повече от 70 години опит и традиции в производството на смесители. Общият капацитет от 6 млн. изделия годишно нарежда завода сред най-големите производители на санитарна арматура в Европа.  Заводът за санитарна арматура има две работни площадки в гр. Севлиево и с. Градница.
От месец февруари 2024г.  „Идеал Стандарт – Видима” е част от „Вилерой & Бох”.
 

Какви бяха предизвикателствата, които се опитвахте да преодолеете, избирайки измервателни уреди от Konica Minolta?
 
С навлизането на нови покрития с различни цветови варианти, като Magnetic grey, Sunset rose, Silver storm,  Matt black и Rose се изправихме пред предизвикателството да намерим обективен и точен метод за оценка на цвят както при входящ контрол на доставни детайли, така и при оценяване на готовия продукт на краен контрол. Имахме нужда от измервателен уред, осигуряващ надеждни резултати, които да представяме пред нашите доставчици и клиенти. Така се спряхме на уреда Konica Minolta - Portable Spectrophotometer CM-700d.
 

Защо избрахте именно Konica Minolta? Какви бяха критериите, които използвахте при вземането на решение за избор на измервателни уреди?
 
С такъв уред вече работеха нашите колеги в другия завод за санитарна арматура в гр. Витлих – Германия. Те ни го препоръчаха от една страна заради ефективната работа и надеждността на уреда, от друга страна - за да уеднаквим методите за измерване на цвят в двата завода в компанията.


Как са интегрирани във Вашата ежедневна дейност измервателните уреди?
 
Измерванията на цвят са част от дейността по входящ контрол на доставни материали, както и от контрола на цвета на готови изделия. Уредът на Konica Minolta e лесен за използване и с бързо действие. 

Бихте ли ни препоръчали и защо?
 
Да, със сигурност! Професионална консултация при закупуването; ефективна, бърза и надеждна работа на уреда; компетентно обслужване и поддръжка от страна на специалистите. Създадохме добри връзки с експертите от Коника Минолта България, на база на които обсъждаме нови проекти.Konica Minolta Измервателни уреди

Konica Minolta осигурява специално разработени оптични технологии, които прецизно измерват светлина и цвят. Измервателните уреди гарантират постигането на определени изисквания като качество на продуктите за по-малкo време и с по-малко усилия в различни направления като производство, изследвателска дейност. Клиентите по целия свят се доверяват и разчитат на нашите продукти, за да им помогнем да произвеждат свои собствени продукти с най-високо качество, поради което ние сме ангажирани и стоим зад ръчната изработка.

Научи повече

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Изпратете запитване