Коника Минолта България разкрива силатa на обогатения печат в серия от събития, посветени на дигиталните технологии

| 16 февруари 2024

Представители на медиите, дизайн общността и на компании от бранша станаха свидетели на това как обикновеният отпечатък се превръща в уникален краен продукт


В свят на високи технологии и непрекъсната трансформация, Konica Minolta изгражда мост между иновациите и производствената реализация, което беше демонстрирана на живо в серия от специални събития от 13 до 15 февруари вкл. в шоурума на Коника Минолта България. По време на срещите бяха представени последните постижения на Konica Minolta – глобален лидер в професионалния печат, подчертавайки ангажимента ѝ към иновациите и удовлетвореността на клиентите. Пред участниците се проследи цялостен процес по създаване на уникален краен печатен продукт - бързо и лесно изцяло с дигитални технологии. Събитието демонстрира високотехнологичните възможности на решенията на компанията, които подобряват и преобразяват бизнес процесите.
 

От концепция до реализация

Събитията се откриха с презентация относно дейността на Konica Minolta и в частност за постиженията на българското представителство с фокус върху следните области:
 

  • Иновации - Коника Минолта се ангажира да поддържа и развива индустрията, като предлага интуитивни и напредничави решения, които отговарят на динамично променящите се нужди на пазара. С презентация на широката гама от решения в областта на професионалния печат, компанията демонстрира своя ангажимент към иновациите.
 
  • Персонализирани решения и креативност - Коника Минолта България подчертава значението на персонализацията и креативността в печата, като представя решенията за обогатяване на печата от серията MGI. Това позволява на печатните специалисти и дизайнери да предоставят изключително персонализирани и уникални продукти на своите клиенти.
 
  • Устойчивост и отговорност - всички решения на Konica Minolta са проектиране да подпомагнат усилията за намаляване на отпечатъка върху околната среда чрез ефективност и оптимизация на ресурсите.
 
  • Образование и развитие на таланти -  важността на образованието и развитието на уменията в областта на печата е основен приоритет на Коника Минолта България. В рамките на Fly High Community, общност, която помага на своите членове, като ги подкрепя с ключова информация, бизнес инструменти, стратегически насоки и практическа помощ, Коника Минолта България работи за повишаване на уменията, знанията в областта на технологиите и управленските подходи. Планирани са нови инициативи, които да излязат извън рамките на клиентската общност,  като предложи възможности за обучение и развитие, подготвяйки следващото поколение полиграфисти и дизайнери за бъдещите предизвикателства на индустрията.

 

От концепция до реализация - демонстрация на завършен производствен процес

Демонстрационната част стартира с отпечатването на файлове за опаковки на AccurioPress C7090. Участниците имаха възможността да видят как се прилага защитен слой ламинат с Amiga 36 и как се добавят специални ефекти с AccurioShine 3600. Прецизното, но компактно решение за рязане и биговане с автоматично подаване и голям капацитет Plockmatic ColorCut SC6500 завърши процеса и достави на изхода абсолютно завършен продукт, който привлича поглед на потребителите от пръв поглед. Всеки етап беше внимателно пресъздаден, като се демонстрира прецизността и качеството, които могат да бъдат постигнати с технологиите на Konica Minolta. След демонстрацията гостите имаха възможност да обменят идеи относно посоките на развитие на полиграфическия бранш.
 

Фокус върху обогатяването на печата

Ключов момент от демонстрацията беше подчертаването на значението на обогатяването на печата – процес, който трансформира обикновения лист в изключително атрактивен и висококачествен печатен продукт. Това включва полагането на UV лак и фолио, които добавят стойност и осигуряват по-различно потребителско изживяване.В шоурума на Коника Минолта България може да се види най-малкия представител от серията системи за облагородяване - AccurioShine 3600.
 

За професионалистите от индустрията

В 2 от дните на събитията участници в събитията бяха професионалисти в полиграфическия бранш, включително собственици и производствени директори на печатници. Целта беше да се предостави задълбочено разбиране за иновативните решения на Коника Минолта и тяхното приложение в реална производствена среда.

Konica Minolta е насочена към иновации и ексклузивност в печатната индустрия. Събитията показват не само технологичните постижения на компанията, но и нейната роля като лидер в областта на печатните решения. Шоурумът на Коника Минолта България на адрес гр. София, ул. Витошки камбани 9, остава отворен за всички, които искат лично да се убедят в изключителното качество на решенията, предлагани от компанията.
 

 


ЗАЯВЕТЕ ДЕМОНСТРАЦИЯ