Технологииите са ключът към справяне с настоящата криза

| 14 май 2020

Как новите решения помагат на организациите за противодействие на негативните ефекти от кризата с Covid-19

Отвъд човешката загуба, настоящата ситуация се отразява негативно върху бизнеса в целия свят. Компаниите и институциите реагираха бързо и отговорно, като дадоха приоритет на безопасността на своите служители, клиенти и партньори. Впоследствие, установените работни потоци и производствени вериги бяха напълно свалени или спрени в рамките на няколко седмици. За да се възстановят от този безпрецедентен шок, докато продължават да осигуряват най-високото ниво на безопасност на своите служители, организациите ще трябва да последват нови, иновативни пътища. Технологиите са ключът за това, както и изборът на надежден партньор в ИТ услугите.Konica Minolta предоставя както необходимото ноу-хау, така и необходимите инструменти, които варират от сигурни решения за отдалечена връзка, до печатащи устройства с минимален физически контакт и интелигентни видеорешения за идентифициране на потенциални рискове за здравето и сигурността.


„Настоящите промени ни показаха болезнено колко сме уязвими - като личности, като организации и като общества“, казва Олаф Лоренц, Генерален мениджър, DX Branding Division в Konica Minolta: „Този вирус обърна нашата сила като глобално свързано общество срещу нас. И все пак съм сигурен, че ще успеем да се противопоставим на този ефект, разчитайки на другата ни силна страна - нашата изобретателност и постоянния ни стремеж към иновации." Технологиите са ключът за справяне с настоящите предизвикателства, гарантирайки безопасността на работната сила, като същевременно осигуряват непрекъснатостта на бизнеса и помагат да останем свързани по-добре от всякога в историята.


От централизиран бизнес до продуктивна, децентрализирана мрежа за сътрудничество


Тъй като делът на служителите, чиято дейност позволява да работят от вкъщи непрекъснато нараства, режимът home office представлява възможност за значителна част от работната сила. Европейската комисия прогнозира увеличение на тези служители с 50-60% до 2030 г. Много отдели във всички видове организации, от малкия бизнес до големи корпорации и институции, могат ефективно да работят независимо от мястото и времето. Разбира се, ако имат необходимите инструменти. „Докато някои организации в миналото не са били склонни да възприемат мобилната работа,  отчитаме разбираем скок в търсенето на такива решения“, казва Лоренц: „В почти всички случаи основната пречка за въвеждането на решения за отдалечена връзка не е това. По-скоро това е проблем на фирмената култура, който изисква физическо присъствие." Положителният опит и най-добрите практики за отдалечена работа в индустриите ще намалят подобни колебания, тъй като почти всички бяха част от най-големия проект за Home office в световен мащаб през последните месеци.


Konica Minolta помага на клиентите да разгърнат потенциала за дигитализация в организацията, като им предоставя именно решения, съответстващи на техните специфични нужди . Основният пример за мощна ,цялостна платформа е Workplace Hub - комплексно решение, което не само осигурява нужната ИТ инфраструктура, но и представлява набор от специални инструменти за колаборация. Поддръжката се осигурява от Konica Minolta, както и постоянното управление на лицензите и актуализациите. Платформата за сътрудничество WorkplaceGo се предлага като част от Workplace Hub или в самостоятелна версия и улеснява работата в цялата организация или с външни партньори - включително интеграция на Microsoft Office 365 и приложения на трети страни. Като облачно -базирано решение, Microsoft Office 365, например, е създаден, за да направи децентрализираната работа и сътрудничеството възможни. С Microsoft Teams виртуалните срещи и лесната работа в екип заедно по един документ могат да бъдат истинска полза за бизнеса, независимо от обстоятелствата като настоящата криза. За ефективно и безопасно споделяне на документи в организацията, независимо от устройството, местоположението и времето, Konica Minolta предоставя също различни инструменти. "Такива решения ви позволяват да получите най-доброто представяне от служителите си - където и да са", обяснява Лоренц.


Защита на служителите в офиса с интелигентни решения


Въпреки създалата се ситуация, служителите на много компании трябва да присъстват физически в офисите, тъй като дейността им го изисква. "Където служителите не могат да работят от вкъщи, нашият подход е да предложим иновативни решения, които да сведат до минимум рисковете", казва Лоренц: "В офис пространството, например, всички печатащи устройства Konica Minolta могат да бъдат достъпени и дистанционно, свеждайки до минимум физическия контакт с принтерите."


В търговията на дребно или в публичния сектор, на работните си места трябва да бъдат много хора, което е най-видимо в сектора на здравеопазването. Тук интелигентните видео решения, като MOBOTIX устройствата на Konica Minolta, могат да осигурят безопасна и сигурна работна среда: Термалните сензори на тези камери са в състояние да отчетат повишение в телеснaта температурa. Това може да се използва като индикатор за предприемане на допълнителни предпазни мерки. В допълнение, те могат да служат за защита на сградите във времена на отдалечена работа.


Ангажираност за преодоляване на кризата в световен мащаб


Като глобална компания със силно диверсифицирано портфолио, Konica Minolta подкрепя много глобални инициативи. В Италия, Konica Minolta работи за подобряването на здравната система, съвместно с Istituto Italiano di Tecnologia - изследователска база в Генуа, и болницата Casa Sollievo della Sofferenza в Сан Джовани Ротондо, Фоджа. Заедно са разработени роботи за подпомагане на мониторинга на пациентите за освобождаване на част от времето на медицинския персонал. Освен това седмичните доклади, публикувани от лабораторията за научноизследователска и развойна дейност на Konica Minolta в Рим, са широко приет и използван източник от италианските медии. В Австралия Konica Minolta използва своите 3D-принтери за производство на лични предпазни средства и вентилатори за медицински персонал, докато Konica Minolta Business Solutions (UK) Limited участва в инициативата C19 Business pledge за справяне с кризата, заедно с 200 компании от различни индустрии.


В Съединените щати, филиалът на Konica Minolta Ambry Genetics работи върху предоставянето на тестове за служителите на първа линия и техните пациенти. Ambry цели да предоставя няколко хиляди PCR теста седмично. Освен този ангажимент, Konica Minolta, Inc. и нейните китайски филиали дариха многофункционални принтери (MFP) и медицинско оборудване на стойност 1,2 милиона долара в доставките си в Китай. Продуктите бяха дарени на хора, страдащи от настоящата криза.


„Всички сме заедно в тази предизвикателна ситуация. Konica Minolta се ангажира да предаде своите знания и услуги, за да улесни настоящата ситуация за бизнеса и служителите. Със своето разнообразно портфолио от решения, ние можем да допринесем по много различни начини и да помогнем на компаниите в тези несигурни времена. Предоставяйки инструменти, които подпомагат работата отдалечено, и други интелигентни решения като MOBOTIX камери и интелигентни принтери, ние се стремим да подкрепим оптимално всеки клиент в тази ситуация “, заключва Олаф Лоренц от Konica Minolta.