Konica Minolta разширява своето сътрудничество с M-Files, за да внесе интелигентното управление на информация на целия европейски пазар

| 30 януари 2020

Konica Minolta, световен лидер в управлението на документи, днес обяви своето засилено технологично сътрудничество с M-Files, компания за интелигентно управление на информация. След първоначалния успех в 14 европейски държави, двете компании разшириха своя съюз, за да внесат интелигентното си решение за управление на информацията на целия европейски пазар. По-задълбоченият съюз ще даде възможност на потребителите да се възползват от съществуващите решения за управление на документи на Konica Minolta, усъвършенствани от интелигентната платформа за управление на информация от следващо поколение на M-Files. Паневропейското партньорство ще влезе в сила този месец.


„Нашето засилено партньорство с M-Files е още едно доказателство за нарастващата нужда от интелигентни решения за обработка на документи, които дават възможност за гъвкавост на бизнеса и подкрепят стратегически инициативи за дигитална трансформация в предприятията“, коментира Катя Ник, Продуктов маркетинг мениджър - управление на информацията в Коника Минолта Бизнес Солюшънс Европа. „Радваме се, че си партнираме с M-Files и очакваме ефективно и дългосрочно сътрудничество в полза на нашите съвместни клиенти.“


M-Files е единствената интелигентна платформа за управление на информация, която организира съдържанието въз основа на неговата същност, а не на мястото му за съхранение. Потребителите могат да се свързват със съществуващите мрежови папки и системи, за да ги направят по-интелигентни с вградените възможности на работния процес и разширените инструменти за търсене и филтриране. По този начин решението за управление на информация се вписва идеално в портфолиото от бизнес процеси на Konica Minolta.


Партньорството започна със съвместни проекти в 14 европейски държави, които показаха висок потенциал: 

Например Astrup AS, водещият доставчик на метали и пластмасови полуфабрикати в Норвегия, успя да извлече значителни ползи от решенията. Осъзнавайки необходимостта от дигитализиране на своите баркод-етикети, те внедриха M-Files, който беше инсталиран от Konica Minolta. M-Files разпознава входящите документи и генерира цифров печат - съпоставим с цифров баркод. Решението съхранява всички документи за лесно извличане и свързва данните с въпросната ERP система. В резултат на това, дигитализираният процес подобри работата, като я направи по-бърза и по-ефективна.
Успешно внедряване на подобно решение бе реализирано и с най-големия производител на готови бетонови смеси в Норвегия: M-Files замени старата и остаряла ИТ система, улеснявайки рационализираните работни процеси. В допълнение, подобренията в процесите на планиране доведоха до повишена ефективност.
Тези два примера подчертават високата производителност на решението на M-Files и неговите предимства. Въз основа на тази положителна обратна връзка, Konica Minolta и M-Files се вдъхновиха да разширят своето партньорството и да осигурят интелигентното решение за управление на информацията в цяла Европа.


„Гордеем се с непрекъснатото разширяване на нашето бързо развиващо се партньорство с Konica Minolta“, казва Скот Ериксън, старши вицепрезидент по продажбите, световен канал в M-Files. „Тясната ни връзка с Konica Minolta засилва нашия ангажимент да подкрепяме водещи организации в индустрията и публичния сектор, както и компании от всякакъв мащаб, включително малки, средни и големи предприятия.“


Партньорството с M-Files е още едно силно допълнение към визията на Konica Minolta към свързаното работно място, което включва Konica Minolta Workplace Hub. „В Konica Minolta непрекъснато се стремим да открием начини да направим нашите клиенти по-продуктивни чрез технология“, казва Катя Ник. „Сътрудничеството с M-Files е перфектен пример за това как можем да помогнем на нашите клиенти да подобрят работното място на своите служители. Използването на M-Files, в комбинация с продуктите на Konica Minolta наистина дава възможност на организациите да обединяват хора, процеси и технологии “, заключава тя.