Неудържимият ръст на мастиленоструйния печат

| 9 октомври 2022

Стремителното развитие на мастиленоструйното производство е безспорен факт. Konica Minolta продължава да помага на клиентите си в процеса на дигитална трансформация на пазарите за търговски и индустриален печат. Цифровата технология позволява достъп до много функции, които клиентите в търговския печат, опаковките и промишлените сектори търсят.


В рамките на три години глобалният пазарен дял на мастиленоструйната система B2+ на Konica Minolta се е утроил и вече възлиза на 10%. Очаква се цифрите да продължат да растат нагоре, тъй като мастиленоструйните печатни системи продължават да печелят нови позиции и всъщност са реалният двигател на ръста на дигиталния печат. В последните години мастиленоструйното производство се превърна в решение, предлагащо много предимства и висока степен на гъвкавост.

Отличената с награди B2+ UV мастиленоструйна листова серия на Konica Minolta - AccurioJET KM-1, дава възможност за високопроизводителен мастиленоструен печат и гарантира посрещане на по-широка гама от нужди. Именно поради факта, че има различни приложения и помага на клиентите да открият повече възможности за развитие, тя е известна като "швейцарския нож" в индустрията.

С над 30 инсталации само в Европа, Konica Minolta отчита, че нейната собствена клиентска база увеличава значително средния обем страници всяка година. Независимо дали става дума за печат на книги, опаковки, директен маркетинг, търговски печат или се използва като алтернатива на офсета, серията AccurioJET KM-1 демонстрира своята гъвкавост в множество продуктови линии. Печатната система също е постигнала акредитация на INGEDE за извличане на мастилото от хартията както за хартия без покритие, така и за хартия с покритие, което улеснява рециклирането на медиите.

Всички тези положителни характеристики са причини, поради които всички клиенти в нарастващото семейство потребители на AccurioJET KM-1 отчитат значителни скокове в средния обем страници.

Според проучване на Keypoint Intelligence, когато на печатниците е зададен въпросът в какъв тип оборудване за цветен цифров печат ще инвестират в бъдеще, мастиленоструйният е безспорният фаворит сред респондентите, като именно листовите мастиленоструйни системи са втори най-популярен избор с 34%.

Мегатенденциите, при които мастиленоструйните системи ще се надграждат, за да допринесат за все по-екологични и устойчиви решения, включват развитието на интелигентни опаковки, възможността за рециклиране на материали като метал, стъкло, гъвкави опаковки и твърда пластмаса. Това са изводите от доклад на Smithers „Бъдещето на цифровия печат за опаковки до 2026 г." Клиентите на Konica Minolta също преосмислят бъдещите възможности. “Възможностите за AccurioJET KM-1e на KM-1e за нас се крият в разширяването на гамата от висококачествени опаковки, както и добавянето на допълнителни продуктови линии, като например сгъваеми кутии за опаковъчния сектор“, каза Мануел Елдер, вицепрезидент в отдел "Опаковки" в Hama Германия. „Възможността за печат върху много и различни материали, например каменна хартия и пластмаса, също предлага големи възможности."

Като технологичен лидер с глобално покритие, но предлагащ услуги, съобразени изцяло с локалните особености, Konica Minolta се ангажира да работи в партньорство с клиентите, за да им помогне да преоткрият възможностите за дигитална трансформация и да се възползват от открилите се алтернативи.

"Възможностите са навсякъде. Работейки в тясно партньорство, ние помагаме на клиентите да се адаптират към динамиката на новото време", каза Хидетоши Омо, ръководител на Центъра за компетентност, KM-1 в Konica Minolta Business Solutions Europe „Нашият собствен клиентски опит е, че мастиленоструйните системи са изключително разрастващ се пазар, в който печатниците искат да инвестират.“

quotation marks

Отношенията ни с клиентите ни не касаят само продажбите на машини – ние подпомагаме клиентите си по пътя им към дигиталната трансформация и винаги сме там, когато имат нужда от нас. Като пример можем да изведем броя на сервизните ни инженери – гордеем се, че имаме 45 специализирани KM-1 и KM-1e специализирани специалисти в 17 страни в Европа.

Хидетоши Омо

Ръководител на компетентностния център KM-1, Konica Minolta Business Solutions Europe

Неудържимият ръст на мастиленоструйния печат

Вижте инфографиката