Изградете своя мост към успеха

| 16 март 2021

ACCURIOPRESS C4080

НОВАТА СЕРИЯ ACCURIOPRESS C4080 НА KONICA MINOLTA – МНОГО БИЗНЕС ВЪЗМОЖНОСТИ С ЕДНА ПРОИЗВОДСТВЕНА ПРЕСА


Konica Minolta, лидер в печатните технологии от световна класа, предлага на своите клиенти нова линия цветни дигитални производствени преси, серията AccurioPress C4080, включваща три модела. Серията се състои от AccurioPress C4080 (81 стр./мин. А4), AccurioPress C4070 (71 стр./мин. А4) и AccurioPrint C4065 (66 стр./мин. А4), по-лека версия на C4080, която може да преодолее разликата между офис и производствен печат със същото качество на изображението и на по-достъпна цена. Tези системи предлагат редица подобрения по отношение качеството, гъвкавостта, автоматизацията и устойчивостта в сравнение със своите предшественици от серията C3080, въведена през март 2018 г., от които компанията е продала над 7 000 броя в цяла Европа. Те са насочени към малки до средни търговски печатници, вътрешни печатни отдели и поддържат медии до 360 гр/м2, включително релефни хартии и хартии с покритие, както и предоставят като стандарт възможност за печат на пликове. AccurioPress C4080 е система за печат "всичко в едно” (all-in one), която ще спомогне за растежа на бизнеса чрез интелигентна автоматизация, изключително качество на изображението и разнообразие от приложения за печат. 
оне.png


Пускането на серията AccurioPress C4080 е още една важна стъпка в обогатяване и подобряване портфолиото цветни системи на Konica Minolta, т.к. осигурява лесен преход към дигиталния печат с вградени опции за довършителни работи, позволяващи продуктите да се опаковат и изпращат веднага след свалянето им от пресата. Усъвършенстваната автоматизация, високото качество и производителност и богатата гама от довършителни възможности, които предлагат тези преси, създават неподозирани възможности за печатниците да навлязат на нови пазари и да разработят нови потоци от приходи.
ту.png

Разширена автоматизация

Серията AccurioPress C4080 извежда автоматизацията на ново ниво с интегрирания модул за биговане и обрязване TU-510, представен заедно с производствената преса AccurioPress C14000 в края на 2019 г. TU-510 позволява производство на напълно завършена продукция с вградени модули за обрязване и разделяне и допълнителни опции за биговане, четиристранно обрязване на визитни картички, рязане на пощенски картички и перфорация (вертикална и хоризонтална). Освен това, TU-510 има опция произведе изцяло обрязани и биговани дълги листове до 1 300 мм до изходната тава. Предлага се и опционален стакер LS-507 с капацитет до 3 000 листа.

Новост за серията C4080 е опционалният интелигентен сензор IM-101, който определя вида и характеристиките на медията и гарантира, че са избрани правилните настройки, без уменията на оператора да влияят по някакъв начин на качеството на изпълнение.
IQ-501 пък от своя страна представлява напълно автоматизиран инструмент за управление на качеството в затворен цикъл, предлага реална настройка на цветовете и регистрацията в реално време, като същевременно позволява създаването на цветни профили без изисквания за специални умения на оператора. Регистрацията лице-гръб при двустранен печат се подобрява чрез трапецовидна корекция и потребителите могат да отпечатват и измерват свои собствени тестови диаграми за това.

Трите модула - TU-510, IM-101 и  IQ-501 предоставят на клиентите възможност да произвеждат напълно завършени, висококачествени, готови за директно опаковане и транспортиране продукти, без необходимост от квалифицирани оператори. Всичко това гарантира увеличено време на действие на машината, повишена производителност, ненадминато качество на изделията и съответно по-висока печалба за печатницата.


Качество на изображението и гъвкавост на медиите

AccurioPress C4080 осигурява изключително качество на изображението с разделителна способност 3 600 (еквивалент) x 2 400 dpi и може да отпечатва дълги листове до 864 мм двустранно. Пликовете могат да се отпечатват със стандартен фюзер с половин скорост или с пълна скорост благодарение на опционалния специален фюзер за пликове. Тук влиза в действие и интелигентният качествен оптимизатор IQ-501, който извършва автоматична корекция на плътността и регистрация лице-гръб преди печат. Увеличеният диапазон на медиите до 360 гр/м2 ще осигури широко портфолио от избор на хартия и приложения за печат.


Невероятна производителност и универсалност

AccurioPress C4080 / C4070 и AccurioPrint C4065 отпечатват със скорост съответно 81/71/66 стр./мин. и предлагат гъвкавостта на двустранния печат върху листове с дължина до 864 мм, позволявайки възможността за създаване на 8-панелна брошура с размер 216 x 279 мм. AccurioPress C4080 разширява приложенията като напр. печат върху пликове, без да е необходим допълнителен фюзер. Насладете се на несравнима производителност и гъвкавост с AccurioPress C4080 / C4070, предлагащи различни опции за довършителни работи, включително брошури, топло лепене, перфориране, телбодиране, обрязване и подреждане, за да отговорите на нуждите на клиентите и да генерирате нови потоци от приходи.


Избор на печатен контролер

Серията C4080 предлага избор на печатен RIP контролер: собствения IC-609 на Konica Minolta (за AccurioPress C4080 и C4070), AccurioPrint C4065 се предлага IC-607, който сега може да се похвали с увеличена скорост на извличане или EFI Fiery устройства (IC-419 и за всеки от трите или IC-317 за моделите „Press“). Мениджърът “Производствен печат“ Инес Венеман заяви, че изборът на тип контролер ще зависи от околните системи, като компаниите, използващи цветна технология EFI, другаде вероятно искат да останат в тази среда, докато потребителите на пакета AccurioPro на Konica Minolta или работния процес на Flux Pro ще получат по-добра интеграция чрез собствените контролери на Konica Minolta.
 

Нови аксесоари

Богатата гама от аксесоари на C4080 осигурява добавена стойност, като позволява на собственика на пресата да я конфигурира по начин, който ще допълва работния процес и ще обслужва неговите специфични бизнес нужди. Новите аксесоари включват:
  • TU-510 - Универсален модул за биговане и обрязване – вграденият модул включва тример за обрязване от четирите страни, сгъвачка и перфоратор. TU-510 поддържа  full bleed банери, дълги листове и специална опция за изрязване на визитни картички.
  • LS-507 - Голям стакер - поддържа тава за ръчно подаване на дълги листове и предлага на операторите предимството на разтоварването на готовата продукция, докато машината все още работи, още едно ново предимство, добавено към разширената линия на Konica Minolta AccurioPress.
  • IM-101 Intelligent Media Sensor - автоматично идентифицира и регистрира вида, теглото и типа хартия.
*Интервюто е публикувано в бр. 1/2021 на сп. "Полиграфия“, въпросите зададе Екатерина Николова