РеБранд предлага отличаване на всеки бранд с MGI от Konica Minolta

РеБранд предлага отличаване на всеки бранд с MGI от Konica Minolta

РеБранд предлага отличаване на всеки бранд с MGI от Konica Minolta

Успешното развитие на РеБранд в последните години обяснява потребността от добавяне на нови услуги за задоволяване на растящите изисквания на клиентите, което да  разграничи компанията от все по-агресивната конкуренция. Визионерството на собствениците отваря нови хоризонти пред екипа - РеБранд се сдобива с надежден партньор в лицето на Коника Минолта България, който спомага за предлагане на различно потребителско изживяване на крайните клиенти с помощта на MGI технологиите. 


За РеБранд

РеБранд е широкоформатна печатница, специализирана в производството и монтажа на материали за интериорен и екстериорен брандинг. Компанията стартира дейността си през 2007 година. Оттогава до днес изпълнява всякакви по вид и по мащаб проекти – от най-рутинните до много сложни и претенциозни. От изображения в квадратни сантиметри до рекламни пана с размер повече от декар. От брандинг на малки квартални магазинчета до задания за големи търговски вериги в цялата страна. Към момента печатните машини на компанията работят по 24 часа, 6 дни в седмицата, а екипът надхвърля 70 човека – професионалисти, способни да се справят с всяка поръчка и срок.
 
РеБранд е част от холдингова структура, която цели затваряне на цикъла на предоставяне на рекламни продукти и услуги – от дизайна, през производството и довършителните, до доставката и монтажа. Диференцирането на услугите в нови брандове и сайтове също е част от стратегията им за разширяване на портфолиото. Собствениците г-н Младен Маринов и г-н Любомир Николов са представители на рекламната индустрия и поради трудностите, с които се сблъскват в миналото от гледна точка на контрола при производството с цел предоставяне на качествен продукт на своите клиенти, вземат решение да влязат в света на полиграфията. „Нашият стремеж е да бъдем изключително лоялни и коректни към нашите партньори и клиенти“ – заявява г-н Младен Маринов, управител на РеБранд. Именно този стремеж ги води по пътя на успеха. Компаниите, част от групата, непрекъснато се развиват, инвестират в различни технологии, софтуерни решения, както и в служителите си чрез различни методи за повишаване на квалификацията им. Новаторски подход в развитието на портфолиото от предлаганите продукти и услуги, изпълнени обещания към клиента и грижа за екипа - това са ключови фактори за успеха на РеБранд.

Любомир Николов (отляво) и Младен Маринов - съдружници и управители на РеБранд

Амбициите, които двамата съдружници преследват, са високи, но постижими благодарение на нивото на професионализъм в екипа. До края на 2022 г. планират да стартират web-to-print портал, който със сигурност ще е най-мащабният проект от подобен тип в България и има потенциал да се превърне в най-големия web-to-print портал на Балканския полуостров. Това ще промени коренно работата с клиентите, като им осигури бърз, гъвкав и интуитивен начин за подаване на печатните задания. Web-to-print е задължителен фактор по пътя на дигиталната трансформация в печата и управителите на РеБранд разчитат на този факт.


Партньорството на РеБранд и Коника Минолта България

Групата, част от която е РеБранд, цели да предлага все по-широк спектър от продукти и да разширява компетенциите си в различни сфери на печата. За да успее да предложи иновативни решения, РеБранд непрестанно търси варианти за разнообразяване и обогатяване на машинния парк в производствените си звена. Това поставя и началото на партньорството с Коника Минолта България.

Провежда се среща, чиято цел е да се представят дигитални решения на Konica Minolta. РеБранд обмисля да поеме пътя на трансформация - навлизане в сектора на дигиталния печат, който се характеризира с по-малки тиражи, възможност за персонализация, кратки срокове, улеснена работа с машините, без необходимост от време за подготовка. Дигиталните решения осигуряват заемане на още една пазарна ниша и съответно привличане на нови клиенти, т.к. в широкоформатния печат името на компанията вече е знак за високо качество.
 
По време на срещата се случва нещо интересно – консултантите на Коника Минолта България показват мостри, обогатени на MGI, които изключително много впечатляват двамата управители на РеБранд. Те са чували за технологията на MGI, но мострите разкриват в цялост възможностите за забележителни ефекти.

Проектът за печатно дигитално решение прераства в предложение за дигитална технология за обогатяване на печата. Организирани са 2 демонстрации в обновения шоурум на Коника Минолта България на ул. Витошки камбани 9. След запознаване с предимствата на технологията, решението е взето – РеБранд се сдобива с MGI JetVarnish 3DS, който ще придаде добавена стойност на продуктите и услугите, предлагани от печатницата.

Сделката бързо е финализирана, т.к. след проведените разговори клиентът знае точно от какво има нужда, а доставчикът е наясно как да изпълни всички негови изисквания.


„С помощта на съвместния ни проект, свързан с инсталирането на MGI JetVarnish 3DS, открихме надежден партньор, на който можем да разчитаме. Дори и при по-сложни и нетрадиционни поръчки, които трябва да минат на машината, екипът от професионалисти на Коника Минолта България е винаги в готовност да помогне.“ – заявява г-н Маринов, управител на компанията.

Преди физическата доставка на оборудването е направен анализ и съвместно с консултантите от Konica Minolta е взето решение къде и кога да се инсталира машината. За да гарантира, че операторите могат да използват системата умело и професионално, се провежда обучение на служителите, което продължава повече от месец. За управителите на РеБранд подготовката на терен и последващите консултации са допълнително доказателство за това, че Коника Минолта България е правилният партньор и те могат да бъдат уверени, че всичко, което е обсъдено, ще бъде осъществено в срок и изпълнено качествено. На всеки един етап ясно са дефинирани следващите стъпки и съответните отговорности.

Политиката на Коника Минолта България и клиентски ориентираният подход дават сигурност на РеБранд, че консултацията, сервизната поддръжка и грижата за клиента са гарантирани. Обученият екип от експерти на Konica Minolta е с РеБранд не само по време на придобиването и инсталацията, но и след това. 
MGI JetVarnish 3DS в действие


DIGITAL LIQUID FOIL - услугата на РеБранд, с който печатните материали се отличават и привличат вниманието на всички

 
Digital Liquid Foil е името на услугата, събираща ефектите, които се получават от работата на MGI JetVarnish 3DS. РеБранд умело се възползва от многобройните предимства на MGI технологията на ежедневна база. Креативността, професионализмът и желанието на екипа да върви напред, съчетани с MGI JetVarnish 3DS, носят впечатляващ краен резултат, който не се ограничава само в нанасяне на фолио и обогатяване с лак. Поради факта че рекламата е част от дейността на холдинга, екипът много точно е уловил смисъла на полагането на лак или фолио върху даден отпечатък. „Ако крайният продукт е с Digital Liquid Foil, той е в пъти по-красив и въздействащ, но това се случва, когато лакът и фолиото са използвани по-правилния начин. В рекламата нищо не трябва да се прави самоцелно. Трябва да е умерено и много премислено.“

Освен за операторите на машината, за дизайнерите и за предпечата също е важно да се обучат да подготвят файлове с маските за фолиото и лака. Сега вече всички се справят с тази задача. Клиентите на холдинга, които са виждали каталозите с мостри, вече сами изискват част от техните продукти да са обогатени. Тези, които идват за първи път в офиса, остават впечатлени, когато видят крайния резултат и богатството от възможности, които технологията предлага. Налагането на услугата Digital Liquid Foil е процес, който изисква усилия и от страна на търговската сила. Добре обучените търговци напълно разбират как да консултират клиентите относно начините за открояване на техните продукти. Маркетинг екипът също много успешно успява да промотира новата услуга в портфолиото на компанията. „И все пак най-добрата реклама на Digital Liquid Foil са физическите мостри. Нито една  продуктова снимка или видео не може да придаде усещането на допира, ефектите при играта със светлината, когато говорим за MGI“ – убеден е г-н Маринов.
Физическите мостри са най-добрият инструмент за промотиране на технологията

Партньорството между Коника Минолта България и РеБранд създава ефектни луксозни опаковки, списания, покани, картички, брошури, постери и превръща контакта с тях в невероятно преживяване. РеБранд са изключително доволни от своята инвестиция, 2 години след вземане на решение да включат MGI в машинния си парк: „Готови сме да помислим за надграждане на MGI JetVarnish 3DS. По-големият формат ще ни донесе повече възможности за по-мащабни проекти.“ – категоричен е г-н Маринов.

quotation marks

MGI промени качеството на нашите услуги и добави този липсващ щрих на дигиталния печат, който спомогна, за да достигнем до най-високото ниво.

Младен Маринов

Управител на Ре Бранд Принт ООД

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА
  • Разширяване на портфолиото на холдинга, включващо и услуги, свързани с персонализирани дигитални решения
  • Изграждане на предложение в зависимост от изискванията на клиента и пазарните обстоятелства
  • Необходимост от технология, която да осигури конкурентно предимство

РЕШЕНИЕ

РЕШЕНИЕ
  • MGI JETVARNISH 3DS - иновативна технология, в допълнение с авангардното ноу-хау в областта на дигиталното обогатяване на печата

ПОЛЗИ

ПОЛЗИ
  • Предлагане на продукти с добавена стойност
  • Разширяване на работния процес и затваряне на цикъла с довършителни операции
  • Отговаряне на високите изисквания и очаквания на клиентите
  • Конкурентно предимство, осигурено от иновативната MGI технология, която превръща крайния продукт в уникално изделие