ИНОВАТИВНИ УСЛУГИ ОТ ПЪРВИЯ ОНЛАЙН ЦЕНТЪР ЗА ПЕЧАТ В БЪЛГАРИЯ

PRO360 logo

ИНОВАТИВНИ УСЛУГИ ОТ ПЪРВИЯ ОНЛАЙН ЦЕНТЪР ЗА ПЕЧАТ В БЪЛГАРИЯ

ИНОВАТИВНИ УСЛУГИ ОТ ПЪРВИЯ ОНЛАЙН ЦЕНТЪР ЗА ПЕЧАТ В БЪЛГАРИЯ

PRO360

КОГАТО ЖАЖДАТА ЗА ПОДОБРЕНИЯ И ИНОВАЦИИ ВОДИ БИЗНЕСА КЪМ УСПЕХ

PRO360 е „Иновативен онлайн център за широкоформатен и дигитален печат“.

Екипът на PRO360, проектира и създава първия онлайн център за печат, иновативна за България услуга, стъпвайки на дълги години отит в сферата на инвестиционното проектиране и съвместната работа с проектанти, инженери, архитекти, конструктори, геодезисти и технически експерти в строителството. Центърът на практика представлява дигитално продължение на работния процес като принтиране, сканиране и копиране на всички видове формати чертежи, техническа документация, скици, схеми, както и рекламен дигитален печат.

Разработена е електронна платформа с Уеб базиран софтуер за приемане и управление на поръчки AccurioPro Flux Ultimate в партньорство с Коника Минолта България, която е първата в страната и е безплатна за всеки регистриран потребител. Нейните предимства са:

 • Бърза и лесна конфигурация на поръчката
 • Печат, чрез виртуален принтер директно от компютъра на клиента
 • Прием  24/7 на онлайн поръчки от регистрирани потребители
 • Автоматично ценообразуване
 • Визуализация на изпратения файл, чрез преглед
 • Лесна повторна поръчка, от архив
 • Онлайн проследяване на статуса на поръчката
 • Довършителни дейности и офис консумативи
 • Доставка до адрес или офис на куриер срещу минимална такса


Идеята - дигитално продължение на офиса на проектанти, инженери, архитекти и технически специалисти

Проектът PRO360 е резултат от амбицията на собствениците да улеснят работата на професионалистите, чието ежедневие е свързано със създаване и обработка на техническа документация. Хората, които стоят в основата на идеята, също са проектанти и изключително добре разбират предизвикателствата, с които се сблъскват техните колеги. Целта е създаването на електронна платформа, която да даде възможност на всички потребители да имат достъп до онлайн център за широкоформатен и дигитален печат. След регистрация е важно всеки потребител да има личен профил, от който да избира продукти и услуги за печат, да прикачва файлове за печат без ограничения, да избира количества и довършителни дейности по поръчката, да е налице автоматично ценообразуване, да може да проследява статуса на поръчката онлайн и да я получава на адрес срещу минимална такса. Идеята за това какво трябва да се случи е кристално ясна, но стои въпросът за начина ѝ на реализация.

Проучват се различни възможности, провеждат се многобройни срещи. Една от тях е с консултантите на Коника Минолта България, която се състои в резултат на препоръка от доволен клиент. След детайлно обяснение на идейния проект се оказва, че софтуерът AccurioPro Flux на Konica Minolta е именно това, което ще даде старт на първия в страната национален онлайн център за широкоформатен и дигитален печат.

Освен търсеното автоматизиране на повтарящи се задачи, централизираното управление на всички печатни машини, както и сървърната среда, която позволява да се получават задачи за печат в клиентската мрежа, AccurioPro Flux Ultimate включва и лесен за използване онлайн интернет магазин за печат с възможност за онлайн поръчки 24/7.


Всички тези възможности на софтуерното решение на Konica Minolta удовлетворяват напълно изискванията на PRO360 за постигане на завършен цикъл за управление на задания за дигитален печат, с фокус върху поръчки за техническа документация.

След предварителен анализ от страна на Коника Минолта България и демонстрация на AccurioPro Flux Ultimate, специално конфигуриран според нуждите на PRO360, е взето крайното решение от страна на PRO360. Високото ниво на предлаганa персонализация на софтуера също изиграва съществена роля при избора му. Поради факта че центърът е финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкуренто-пособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, при оферирането, инсталацията, обучението трябва да се спазват редица стриктни изисквания. Освен изрядно представената документация Коника Минолта България подпомага своя партньор и с консултации, за да мине безпроблемно одобрението на проекта.Комплексно решение в лицето на един партньор

Базисен за осъществяването на проекта е софтуерът за приемане и менажиране на поръчки 24/7, който да бъде свързан към печатната инфраструктура в центъра за печат и да може да я управлява в цялост. „Софтуерът за приемане и менажиране на поръчки AccurioPro Flux Ultimate, който ни предложи Коника Минолта, отговаряше на всички наши изисквания, с големи възможности за потребителите и за управление на поръчките и машините в центъра за печат. Що се отнася до самата техника, имахме нужда от широкоформатната мултифункционална лазерна система за инженерен печат, офисни машини за печат, копиране и сканиране, както и от производствена система за дигитален и рекламен печат.“ – обяснява инж. Веселин Георгиев, главен инженер-проектант в PRO360.

В резултат на тези  клиентски нужди се достига до партньорство на няколко нива и освен софтуерното решение, Коника Минолта България предоставя и част от печатната инфраструктура - AccurioPress C3070, bizhub C450i и широкоформатната машина KIP 7170K, които се отличават с високо качество, забележителни технически характеристики и безкомпромисна сервизна поддръжка.


Амбициозни цели за постъпателно бизнес развитие на PRO360

Собствениците и служителите на първия в България онлайн център за широкоформатен и дигитален печат,  базиран в гр. Сливен, са проектанти с дългогодишен опит в сферата на инвестиционното проектиране. По време на индивидуална или съвместната работа с техни колеги: проектанти инженери, архитекти и експерти в строителството, те се сблъскват с един и същ основен проблем - печатът и окомплектоването на проектите, които са крайният резултат на техния труд – проектирането.

В копирните центрове услугите като разпечатване, копиране и сканиране на всички видове формати на чертежи, техническа документация, проектна документация, скици, схеми и др. материали са свързани с трудна комуникация и загуба на време.

Това дава тласък на раждането на изначалната концепция за PRO360: “Използването на електронната платформата за онлайн печат дава възможност на потребителите да се концентрират в същината на професията си – проектирането, а ние поемаме на финалния етап подготовката на крайния продукт – готовата проектна документация.“ – инж. Веселин Георгиев обяснява основната цел, която е обединила идейните генератори на проекта.

Град Сливен е избран неслучайно за седалище  в ролята си на естествен географски център на страната. От Сливен PRO360 покрива непосредствено с професионална услуга един много широк периметър - Ямбол, Бургас и Черноморието, Стара Загора, Хасково, Казанлък, Габрово и редица малки общини. Много добре развитата система от куриерски услуги гарантира и получаване на готовите проекти за един ден на територията на цялата страна.

 „За първите два месеца на пазара PRO360 вече изпълнява поръчки от цялата страна на проектанти от всички инженерни специалности, проектантски бюра, архитекти и архитектурни бюра, строителни и надзорни фирми, производствени фирми, свързани с производството на материали и системи в строителството.“ – коментира  инж. Веселин Георгиев, главен инженер-проектант в PRO360.


Стартираната онлайн платформата за широкоформатен печат включва широка гама продукти за разпечатване, копиране, сканиране, довършителни дейности и офис консумативи. Всеки потребител сам избира продукта за черно-бял, цветен или смесен печат, задава му настройки за брой копия, довършителни дейности като сгъване, подлепване и окомплектоване в папка или класьор в избрания от него цвят само с един клик. Това става чрез т.нар. „виртуален принтер“ – софтуерно решение, внедрено за първи път в страната ни от PRO360, което в основата си е платформата AccurioPro Flux Ultimate на Konica Minolta. Ценообразуването на поръчката се извършва едновременно с конфигурирането на поръчката. PRO 360 на практика представлява дигитално продължение на работния процес като предлага принтиране, сканиране и копиране на всички видове формати на чертежи, техническа документация, проектна документация, скици, схеми. Експерти и служители от общинските администрации, с които вече работи PRO360, оценяват високо най-вече възможността да изпращат огромни по обеми и различни по формати документи до размер А0+, които получават окомплектовани и подвързани на бюрото си. Това пести време, особено на служители и специалисти от по-малките общини, на които не се налага да пътуват, за да разпечатат и окомплектоват нужната им документация.

Но амбициите на собствениците не спират дотук.

Следващата стъпка е предоставяне на услугата „Рекламен печат“. Реално се предлагат всички популярни формати на рекламно-информационни материали, стикери и др. търговски и рекламни материали. PRO360 работи и с граждани, имащи нужда както от „традиционни“ услуги като печат, сканиране, копиране, запис на носител, така и от по-нестандартни услуги – печат на грамоти, покани, визии за подаръци при специални случаи.

Качествената печатна инфраструктура като допълнение на широкообхватния софтуер на Konica Minolta дава сигурност на PRO360  да върви напред и да предоставя все по-иновативни и атрактивни услуги на своите бъдещи и потенциални клиенти.


ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД КЛИЕНТА

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД КЛИЕНТА
 • Ясна, но нетрадиционна бизнес идея
 • Нужда от комплексен софтуер за приемане и управление на поръчки 24 часа на ден и 7 дни в седмицата, комбинация  от бърза и лесна конфигурация на поръчката, автоматично ценообразуване, онлайн проследяване на статуса и лесна повторна поръчка от архив на вече изпратени поръчки за печат

ПРЕДИМСТВА

ПРЕДИМСТВА
 • Готово работещо решение с изключително лесна следпродажбена поддръжка
 • Дигитална свързаност, осигурена от AccurioPro Flux Ultimate, на техниката в центъра за печат директно с устройството на потребителя, където и да се намира той, посредством т.нар. виртуален принтер
 • Автоматизация и изключително бърза обработка на големи поръчки
 • Минимизиране на грешки и оптимизиране на разходи
 • Гъвкавост и увеличена гама от предлагани услуги, увеличена клиентска база и географско покритие на действие поради онлайн базирания бизнес модел
 • Оптимизиран печат с печатаните системи на Konica Minolta

РЕШЕНИЕ

РЕШЕНИЕ
 • Комплексно решение от софтуер AccurioPro Flux Ultimate, производствена машина AccurioPress C3070, bizhub C450i за високоскоростен цветен печат и широкоформатна машина KIP 7170K
 • Централизирано управление на печатната инфраструктура