Принтид Пейпър Трейд ЕООД с AccurioPress C12000 и MGI JETVARNISH 3D One

Принтид Пейпър Трейд ЕООД с AccurioPress C12000 и MGI JETVARNISH 3D One

Принтид Пейпър Трейд ЕООД с AccurioPress C12000 и MGI JETVARNISH 3D One

Продуктите на Принтид Пейпър Трейд ЕООД - перфектно качество на печат и невероятни завършващи ефекти с решенията на Konica Minolta


Принтид Пейпър Трейд ЕООД от 2013 г. развива своя бизнес в областта на полиграфията, като бързо намира своята ниша и се специализира в производството на тефтери, ученически тетрадки, блокове за рисуване и други печатни продукти. С течение на годините печатницата разширява дейността си, като прибавя нови производствени мощности и работи изключително с аналогови технологии.

Принтид Пейпър Трейд ЕООД, както и всички компании в областта на полиграфията, започват да долавят новите пазарни тенденции, породени от големите предизвикателства за печатната индустрия, които се наблюдават през последните години. Блокирането на икономическите дейности и въвежданието на ограничения водят до намаляване на пазарното търсене на традиционните приложения за печат, намаляване на тиражите и повишено търсене на технологии за добавяне на стойност към печата. Новите пазарни закони и промяната в потребителските изисквания са причина собствениците да обърнат своя поглед към дигиталните системи, които осигуряват по-голяма гъвкавост в производствения процес и биха могли да освободят ресурси за допълнителни операции.

Продуктовото портфолио на Принтид Пейпър Трейд ЕООД включва и луксозни планери с изящен дизайн и вдъхновяващи тактилни ефекти


ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

 

 1. Дигиталните печатни технологии се превръщат в задължителен актив за всеки един представител на полиграфическата индустрия - дигиталната технология позволява голяма гъвкавост, необходима за предоставяне на висококачествена продукция, която може да бъде персонализирана или доставена в кратък отрязък от време, без да се добавят непосилни разходи за ресурси. Принтид Пейпър Трейд ЕООД започва да търси най-подходящите дигитални решения, които се отличават с отлично качество на печат и висока производителност. Една от компаниите, към които се обръщат за предложение, е Коника Минолта България. AccurioPress C12000 e системата, която след тестове с различни субстрати, сравняване на качеството на печат и тестване на доказаната автоматизация на производствения процес, печели пред конкурентните предложения.
   

 2. Добавянето на стойност с обогатяване на печата е задължително условие за успех в пазарната ниша, която печатницата заема  - красивият дизайн и атрактивността на елементите с лак и фолио категорично отличават продуктите от конкурентните. Компаниите, които предлагат обогатени печатни продукти, могат да разчитат на по-добро пазарно позициониране и да изискват по-висока цена. Изследвания показват, че когато крайният клиент може да докосне даден артикул, вероятността да го закупи се увеличава с 22 процента, а да го оцени по-високо – с цели 24 процента.

  Премиум продуктите на Принтид Пейпър Трейд ЕООД, част от които са планерите, тефтерите и тетрадкитe Victoria`s Journals  изискват довършителни операции, които да придадат завършен ефектен вид и да осигурят запомнящо се клиентско изживяване. MGI JETVARNISH 3D One се оказва идеалното попълнение в машинния парк на Принтид Пейпър Трейд ЕООД.


РЕШЕНИЕ


За успешното развитие на дейността на печатницата собствениците решават в полза на хрибридно решение - производствената печатна система AccurioPress C12000  и дигиталната система за полагане на 2D/3D UV лак - MGI JETVARNISH 3D One.

Принтид Пейпър Трейд ЕООД след дълги проучвания избира AccurioPress C12000 - представител на серията AccurioPress C14000 - първата серия в сегмента за тонер базиран печат с голям обемВключва множество иновации, насочени към автоматизация и издръжливост. Моделът C12000 е със скорост на печат 120 А4 страници в минута или 69 A3 страници в минута. Производителността ѝ на час е 3882 А3 страници за час, което означава, че с пиково натоварване машината може да покрие и най-кратките производствени срокове. Поради натоварения производствен цикъл в печатницата това е един от решаващите фактори за избор на технология. 

Автоматизацията също изиграва роля за вземането на решение по придобиването. Машината е оборудвана серийно с модула за контрол на качеството IQ-501, който осигурява напасване на лице/гръб, линеаризация и профилиране на машината в рамките на няколко минути. Модулът дава обратна връзка на контролера на машината за всякакви отклонения в наситеност, отместване или дефекти в отпечатъка, като контролерът прави корекции в реално време, без да има нужда от каквато и да е намеса на оператора. Размерът на входния модул с вакуумна технология с увеличения си размер до 330x900 мм, както и теглото на поддържани медии до 450 гр/м2 са важни параметри за печатницата, т.к. продуктовата им гама изисква голямо разнообразие на поддържаните субстрати. Освен това при максимален размер и тегло дори при автоматичен двустранен печат скоростта се запазва, което при разширяващото се портфолио от продукти на печатницата е важно предимство. Резолюцията на печат на 2400 x 3600 dpi за прецизна детайлност и градация в изображенията позволява крайните продукти да се отличават с изключително качество. Машината поддържа печат на релефни, синтетични медии, което позволява разширяване на продуктовата гама, без да се търсят външни подизпълнители. Използва се изцяло ново поколение тонер за матиран отпечатък, който доближава качеството на отпечатъка още по-близо до офсета. Системата е оборудвана с модул, който разпознава каква медия е заредена за печат, с което се избягва риска от човешка грешка. Не на последно място машината е съвместима и с нови модули за автоматизация при довършителните процеси, което позволява надграждане на предлаганите решения.

MGI JETVARNISH 3D One е индустриалното решение на Konica Minolta, което позволява нанасяне на текстури и елементи с различни дебелини на UV лака само с едно преминаване на медията, което ускорява значително довършителните процеси в Принтид Пейпър Трейд ЕООД. Освен това безупречното нанасяне на лака е подсигурено от модул с изкуствен интелект (MGI AIS Scanner), който сканира в реално производствено време всеки постъпил лист в машината, анализира го и прилага необходимите корекции, така че слоят с лак да е на точното място, както е предвидено във файла, подаден на машината. Работи с ключови точки, които се определят по алгоритъм от софтуера. Затова не се налага наличието на специални марки за регистъра. Освен това се характеризира с висока производителност, ниска себестойност на копието, възможност за 2D и 3D лаково покритие между 21 и 116 микрона с едно преминаване на медията през машината, печатащи глави Konica Minolta и UV LED изпичаща секция.


MGI JETVARNISH 3D One и AccurioPress C12000 в производственото помещение на Принтид Пейпър Трейд

 

ПОЛЗИ

 • Качество на печат, съизмеримо с офсeтовоAccurioPress C12000 позволява на Принтид Пейпър Трейд ЕООД да отпечатва без проблеми малки и средни тиражи на тетрадки и тефтери с конкурентни производствени стойности (120 стр/мин.). Автоматичната калибрация, профилиране и контрол на цветове са гаранция за поддържане на много висок стандарт. 
 
 • Ефекти на обогатяване на печата, недостижими за аналогови технологии - в сферата на дейност на печатницата е изключително важно да има елементи за "разкрасяване" и обогатяване на печата. Вложените времеви и финансови ресурси, свързани с използваните аналогови технологии до момента в печатницата, се оказват несъизмерими в сравнение с тези, които се разходват при работа с MGI. Дигиталната технология позволява на печатницата бързо и лесно да улавя настроенията на аудиторията, да слуша клиентите и да експериментира с всякакви ефекти с лак и топъл печат в зависимост от пазарната динамика. Технологията се е доказала не само за малки и средни тиражи, т.к. големите не са това, което бяха преди години, вкл. и в издателския бизнес.
 
 • Сервизно обслужване - комбинацията от екипа висококвалифицирани инженери и системите за отдалечено наблюдение осигуряват на Принтид Пейпър спокойствие и сигурност, че машините ще бъдат в изправност по всяко време. Когато системите не просто подпомагат бизнес дейността, а са в нейната основа, следпродажбените услуги са определяща част от всяко бизнес партньорство.
 
 • Затваряне на производствения цикъл - преди включване на дигиталните машини на Konica Minolta в машинния парк на Принтид Пейпър Трейд ЕООД се използват подизпълнители за някои печатни и довършителни операции. Контролът на качеството вече е вътрешен процес и дава на управленския екип увереност и по-лесно спазване на договорените с клиентите срокове и параметри.
 
 • Непроменени производствените процеси - дигиталните системи не налагат изменения в производствения цикъл на печатницата. Аналоговите системи, които са силно застъпени в Принтид Пейпър Трейд ЕООД са безпроблемно допълнени от цифровите машини. Комбинирането им само спомага за съчетаване на предимствата на двата вида технологии, което носи безспорни ползи на печатницата.   
 
 • Гъвкави финансови условия - партньорството с Коника Минолта предоставя на Принтид Пейпър достъп до изключително гъвкав финансов модел, трудно откриващ се на българския пазар, който е специално изготвен и съобразен с конкретния клиент.


Принтид Пейпър Трейд ЕООД и Коника Минолта България влизат в партньорство по повод търсене на комбинирано решение, което да даде повече свобода и смелост при новите проекти на печатницата. Последваща стъпка за надграждане на дигиталните решения в печатницата е идеята на мениджърския състав за включване на масиленоструйното решение на Konica Minolta с формат B2+ AccurioJet KM-1e  в производствения парк в бъдеще, което със сигурност ще разгърне съвсем нови и необятни възможности пред амбициозния екип на Принтид Пейпър Трейд ЕООД. 

"Доброто обслужване и надеждността на техниката са основните фактори, които служат за основа на успешното ни партньорство с Коника Минолта България. Вярваме, че с MGI JETVARNISH 3D One и AccurioPress C12000 поставихме началото на дългосрочни и ползотворни и за двете страни взаимоотношения." - заявява г-н Калоян Краев, директор "Производство" в Принтид Пейпър Трейд.

Изпратете запитване