Дигиталните машини на Konica Minolta подпомагат производствените процеси на ФИЛИКС-М

Дигиталните машини на Konica Minolta подпомагат производствените процеси на ФИЛИКС-М

Дигиталните машини на Konica Minolta подпомагат производствените процеси на ФИЛИКС-М

Дигитална ролна машина AccurioLabel 230 и листовата производствена система AccurioPrint C4065 подпомагат основната дейност на ФИЛИКС-М ЕООД

 

ЗА ФИЛИКС-М ЕООД


ФИЛИКС-М ЕООД е компания, създадена преди повече от 30 г. като фирма за ситопечат и изработка на щанцформи. С течение на времето обогатява портфолиото си от продукти и услуги в стремежа да отговори на променящите се пазарни изисквания и нужди. Дейността ѝ започва да се разраства, включвайки разработка и производство на гъвкави фолийни клавиатури и лицеви панели за различни видове електронни изделия. По-тясната специализация, инвестициите в иновативни технологии, екипът от професионалисти и натрупаната експертиза отреждат лидерско място на ФИЛИКС-М в областта си на българския пазар, като компанията успява да изгради широка мрежа от клиенти и в чужбина. Мисията ѝ е високата удовлетвореност на всички нейни партньори и клиенти, базирана на качественото и бързо изпълнение на всяка поръчка, съгласно индивидуалните изисквания и предпочитания на клиента, от дизайн и предпечатната подготовка, до изпълнението и довършителните процеси.

Компанията държи да работи с изключително с качествени материали, с доказан произход от водещи фирми на световния пазар. Една от формулите за успех на ФИЛИКС-М е добре сработеният екип - специалисти с дългогодишен опит и доказани професионални качества и умения, както и нови служители, всеки от които преминава специализирано вътрешнофирмено обучение, съпътствано с практически тренинг, до достигане на нужното професионално ниво и качество на работа.

Производството е организирано в две изключително добре оборудвани производствени бази и по отдели: ситопечат - ръчен и автоматичен; щанци и щанцоване; изработка на гъвкави фолийни клавиатури и панели; плотерно и лазерно рязане и гравиране. 

 

КОНИКА МИНОЛТА БЪЛГАРИЯ И ФИЛИКС-М ЕООД


Важен фактор за качеството на производството и на клиентското обслужване е непрекъснатото усъвършенстване и обновяване на технологиите, както и оборудването с нови високотехнологични машини. Компанията винаги е преследвала целта си да рационализира производствените си процеси, да повиши качеството и да запази ангажимента си към удовлетвореността на клиентите. Необходимостта да се адаптира към променящите се интереси на клиентите и пазарните изисквания ги подтиква да търсят постоянно иновативни решения. Това е поводът и за срещата на представители на ФИЛИКС-М и Коника Минолта България. 

Преди около година мениджърите на пловдивската компания, специализирана в ситопечат, клавиатури от гъвкаво фолио и лицеви панели, решават да продължат своя път на технологична трансформация с добавяне на дигитално ролно решение, което да им даде повече възможности за вътрешна организация на производствения процес и избягване на етапа с изнасяне на операции към подизпълнители за някои по-специфични и авангардни продуктови линии. По време на демонстрация на етикетната машина на Konica Minolta AccurioLabel 230 в демо центъра на Коника Минолта България представителите на ФИЛИКС-М откриват и впечатляващите възможности на AccurioPrint C4065. Ставайки свидетели на потенциала на базовия модел листова дигитална преса, те решават да инвестират в двете машини, която комбинация ще допринесе за оптимизация на работните им процеси. Дигиталните технологии ще им позволят да произвеждат печатни материали, които да влагат в готова продукция или да спомагат налагането на нови артикули в портфолиото на компанията.

 

ТЕХНОЛОГИИТЕ НА KONICA MINOLTA

 

AccurioLabel 230 - ролна дигитална технология, която дава свобода 


AccurioLabel 230 е много успешен продукт за Konica Minolta в световен мащаб, като вече на пазара се налага изключително бързо и наследникът ѝ AccurioLabel 400. Това е един от най-бързо развиващите се сегменти за Konica Minolta. AccurioLabel е доста популярна серия и успехът ѝ е продиктуван от търсенето от страна на клиентите на машина, към която да прехвърлят своите краткосрочни задания. Другият фактор, който стимулира търсенето, е стремежът към автоматизация с помощта на променливи баркодове/QR кодове и т.н. АccurioLabel 230 e идеалното решение за дигитален печат на етикети със скорости до 23,4 м/мин, ширина от 330 мм, без сложни настройки и предлага скорост и гъвкавост на производството в най-високите цветови стандарти, със Simitri HDE тонер технология и като опция ES-101 Overprinting Kit за бял надпечат, както и за двустранен печат.  

AccurioLabel 230 поддържа широк спектър от медии (самозалепващи хартии, полипропилен, полиестер и др.) без необходимост от предварително третиране на субстрата или използване на специално подготвени такива. Това разшиява хоризонта на приложенията ѝ в посока производството на лимитирани серии етикети за различни продукти в изключително кратки срокове. 

Отличното качество и скорост на печата, разширена интеграция към съществуващи работни потоци и технологии, ефективността са факторите, които се оказват решаващи за ФИЛИКС-М ВООД.


СПЕЦИФИКАЦИИ

 • Технология: електрофотография на сух тонер
 • Разделителна способност: 1 200 x 1 200 dpi x 8 bit; 1 200 x 3 600 dpi еквивалент
 • Ширина на хартията: 250 - 330 мм
 • Макс. размер на отпечатаното изображение: 320 x 1195 мм
 • Възможни субстрати: самозалепваща и обикновена хартия, PP, PET, YUPO
 • Грамаж на медия: 81 - 256 гр/м2
 • Максимална скорост на печат върху повечето субстрати: 23.4 м./мин. 
 • Интегрирана Web guide система (BST) за управление на подаването и извеждането
 • Възможност за свързване с  избрани довършителни устройства
 • Вътрешен контролер Konica Minolta Controller IC-6058
 • Решение за дигитален монтаж на файловете и създаване на щанц форми AccurioPro Label Impose

 

AccurioPrint C4065 - компактен, но производителен AccurioPrint C4065 
има компактен дизайн, който заема по-малко място на производствената линия на клиента, което има значение при взимане на решението от страна на ФИЛИКС-М. Размерът му обаче е обратно пропорционален на гъвкавостта и производителността, които може да предложи.

Машината има скорост от 66 страници/минута (цветен печат) или 81 страници/минута (черно-бял печат) и работи с медии до 360 г/м2. Приложенията ѝ включват двустранен печат на пликове и банери. Позволява гъвкавост, защото работи с различни видове хартия за различни приложения, включително промоционален сектор, покани, книги, корици на книги за редакционния сектор и др.

Благодарение на интелигентния медиен сензор за определяне на спецификациите на медията (опционален модул), може да позволи безрискова работа с различни носители, минимизирайки грешките и автоматизирайки операциите чрез автоматизиран анализ на типа хартия и нейното тегло.
 

Николай Андреев, консултант "Производствен печат", Коника Минолта България

„Щастливи сме, че спечелихме като партньор ФИЛИКС-М ЕООД - компания, която знае към какво се стреми и как да го постигне. Нейното име е знак за стандарт в сферата, в която работи. Без съмнение, AccurioLabel 230 бележи окончателното ѝ навлизане в света на дигиталния печат на етикети с цена, еквивалентна на решение от базово ниво, но с ресурсите, качеството и производителността на средномащабно производствено оборудване. Тази машина ще даде поле за проява на креативност и ще разкрие още повече възможности пред ФИЛИКС-М", подчертава Николай Андреев. "Убеден съм, че  и AccurioPrint C4065 от своя страна също ще подпомогне дейността на ФИЛИКС-М, т.к. представлява висококачествено оборудване за печат, предлагащо още повече гъвкавост и качество на производствените процеси“, добавя той.

Свържете се с нас