Дигиталните устройства на Konica Minolta - част от упешната история на копирните центрове на Мегалан

Дигиталните устройства на Konica Minolta - част от упешната история на копирните центрове на Мегалан

Дигиталните устройства на Konica Minolta - част от упешната история на копирните центрове на Мегалан

Офис машини за висок обем от серията bizhub на Konica Minolta и производствени машини от серията AccurioPrint предлагат на клиентите на Мегалан високо качество на печат и бързина на изпълнение на поръчките.


Иновативни идеи: основи за успеха

Иновативната идея за интернет клуб Мания, където жаждата за знания и новите технологиите се срещат, е в основата на 25-годишната успешна история на "Мегалан" ООД. Собствениците на дружеството в далечната 2005 г. улавят нарастващата необходимост от създаване на компютърни зали, провокирана от интереса от страна на студентската общност към новите технологии. След предоставяне на възможността да създадат своите курсови работи и документи на компютър, логично се поражда и търсенето на копирни услуги. Съсредоточени върху потребностите на академичните среди собствениците на Мегалан, успяват да превърнат нуждата от качествени копирни услуги в свой бизнес модел, който бързо се превръща във водеща марка на пазара.

Диян Тунджев и Борислав Йосифов, управители на Мегалан, чертаят бъдещите стъпки на компанията


Развитие: сърцето на бранда

Една копирна машина в началото и визия за пълно клиентско обслужване служат като катализатор за бурното развитие на Мания Принт. През 2005 г. година Мания Принт се обособява като отделен бранд, като в момента мрежата от копирни центрове включва 6 обекта в София, един в Пловдив и един в Бургас. За това време марката успява да се наложи като пазарен лидер. Денонощните копирни центрове предоставят на клиентите висококачествени услуги, изпълнени в бързи и коректни срокове от любезни и компетентни служители. Мания Принт вече разполага с над 100 копирни машини и технологии за различни довършителни операции, което подпомага налагането ѝ като водещ бранд в широкоформатния печат. С времето фирмата се усъвършенства до степен, че успява да предложи на клиента всичко нужно - от услуги за копиране, принтиране и сканиране, до операции като рязане, сгъване и пълно окомплектоване на чертежи. Със собствена концепция за работа с клиентите, Мегалан се утвърждава като компания, която не само следва промените, но и ги предвижда, подобрявайки всяка стъпка от потребителското изживяване.

Паралелно с развитието на бранда Мания Принт и на всички останали дейности на Мегалан ООД, е разработен и уникален софтуер, който обслужва всички бизнеси в рамките на групата. Това е плод на дългогодишен труд, който имплементира в себе си всички необходими инструменти за успешното ръководене на бизнес, проследяване и анализиране на резултатите, оценяване на служителите и още много други. Това е софтуер, който непрестанно се развива и разширява, за да отговаря на динамичните промени в бранша, както и на експанзията на бранда.

Приветливата атмосфера в копирните центрове на Мания Принт в комбинация с висококачествени услуги също допринасят за потребителското изживяване


Силата на партньорство

В търсенето на партньори, които да отговорят на високите изисквания, породени и от денонощната работа на обектите, собствениците на Мегалан избират като един от своите основни доставчици Коника Минолта България. Високоскоростните печатни устройства и безупречната поддръжка укрепват основите на един успех, който преодолява времето и технологичните предизвикателства. За Мегалан ООД от съществено значение са високото ниво на сервизно обслужване, бързото време за реакция и гъвкавостта, които осигуряват спокойствие, че клиентите на Мания Принт ще имат достъп до печатните услуги по всяко време и във всеки един обект.

С внедряването на листовите машини на Konica Minolta във всички офиси значително се съкращава времето за производство на крайните продукти. Изборът на машини за по-високи обеми на печат значително оптимизират процеса на работа и ефективността. Освен това с внедряването на широкоформатната машина KIP заедно с онлайн модул за сгъване се въвежда нов етап от окомплектоването на чертежите, напълно се механизира процеса, значително се съкращава ръчния труд и се вдига производителността. Най-последното попълнение в Мания Принт са 2 цветни устройства от производственото портфолио на Konica Minolta - AccurioPrint C4065, с които позволява да се увеличи портфолиото от предлагани услуги на клиентите.
 

Бъдещето: визия за автоматизация

Мегалан вижда бъдещето на бранда в интеграцията на интелигентни системи и процеси, които заместват ръчния труд. Внедряването на софтуер за самообслужване е следващата стъпка към дигитализацията на услугите, която ще даде възможност на клиентите да управляват своите задачи, а на Мегалан - да се фокусира още повече върху иновациите и качеството на обслужване. Това може да послужи и за седващ етап във взаимоотношенията с Коника Минолта България.
 

Сътрудничество с Коника Минолта България: синергия между технология и визия

Печатните устройства на Konica Minolta в обеките на Мегалан са над 20, включващи високоскоростни модели от офис серията bizhub и няколко машини от производствената серия AccurioPrint, както черно-бели, така и цветни със скорост на печат до 95 А4 стр./мин.

Дигиталните високоскоростни устройства на Konica Minolta предоставят идеалното решение за организации, изискващи много печат. Те интегрират различни бизнес приложения, за да организират операциите без разочароващо забавяне на устройствата и допълнителни разходи.

Машините на Konica Minolta са създадени да растат с изискванията на ползвателите. Част от предимствата на дигиталните устройства на Konica Minolta са: 
 

  • Високо качество на изображението - плътни и наситени цветове, ясни детайли, отчетлив текст
  • Мащабируемост  - с нарастването на натоварването те могат да бъдат мащабирани, за да отговорят на сменящите се нужди, като е възможно да се добавят модули за различни довършителни операции
  • Екологичност - всички устройства отговарят на всички екологични стандарти
  • Дълъг живот на експлоатация
  • Тонер Simitri®, който направи революция в монохромния и цветен печат
  • Оптимизация на разходите - консумацията на тонер е по-малка при отпечатване на цветни документи като брошури, презентации, доклади, бюлетини и др. 

В основата на всяко сътрудничество освен качеството на продуктите лежи доверието и визията за бъдещето. Взаимният успех се изгражда не само на основата на водещите технологии, но и на дълбоките партньорски взаимоотношения, които надхвърлят традиционните бизнес рамки. Консултациите и готовността на Коника Минолта България да реши по-сложни казуси  издигат взаимоотношенията на ново ниво.

За Мегалан гъвкавостта и бързината на реакция са критични компоненти в динамичния пазар на печатните услуги. Мрежата от висококвалифицирани инженери на Коника Минолта България, разпръснати из цялата страна, осигурява национално покритие, което гарантира, че всяка нужда на клиента е адресирана своевременно и ефективно. 

Инвестицията в технологии от последно поколение, като AccurioPress C4065, не е еднократна стъпка, а продължаваща стратегия, която изисква предоставяне на гъвкави финансови условия, които да отговорят на нуждите на бизнеса на партньора. 
 

Партньорството на Коника Минолта България и Мегалан - история на успеха

За повече от две десетилетия, Мегалан ООД и Мания Принт проправиха пътя на иновациите и утвърдиха своята репутация като лидер в областта на копирните услуги. Партньорството с Коника Минолта България укрепи тази позиция, като внесе нови възможности и постави нови стандарти за качество и ефективност. Дейността на Мегалан и Мания Принт не е просто пример за растеж, тя е история за превръщането на предизвикателствата във възможности, за адаптацията към бързо променящия се пазар и за непрекъснатия стремеж към иновации. С всеки изминал ден, Мегалан и Мания Принт продължават да пишат своята история на успеха, доказвайки, че с правилните партньори и технологии, перспективите за развитие на печатните технологии са изключително обещаващи и вдъхновяващи.

quotation marks

С нарастване на обема на работа стигнахме до извода, че машините на Konica Minolta могат да устоят на натоварването, което има при нас. Освен това се убедихме, че Коника Минолта България е надежден партньор, който може да подсигури адекватната поддръжка на тези машини. С денонощния ход на работа за нас е от изключително значение сервизното обслужване на устройствата и те да не спират да работят.

Радослава Ефтимова

Мениджър Копирни Центрове, Мегалан ООД

Свържете се с нас