МБАЛ „Юлия Вревска” с интелигентно видеонаблюдение от Konica Minolta

МБАЛ „Юлия Вревска” с интелигентно видеонаблюдение от Konica Minolta

МБАЛ „Юлия Вревска” с интелигентно видеонаблюдение от Konica Minolta

МБАЛ „Юлия Вревска” в община Бяла с интелигентно видеонаблюдение за контрол на достъпа и измерване на температура 

Болницата в Община Бяла - "Юлия Вревска" е с 120 годишна история, като предоставя здравни грижи на жителите на общините Бяла, Ценово, Две могили и Полски Тръмбеш. През годините болницата се е утвърдила като диагностично-консултативен и лечебен център за около 38 хиляди души.

Мениджмънтът на болницата се свързва с нашия най-дългогодишен и последователен партньор – Випимекс ООД с цел въвеждане на решение за интелигентно видеонаблюдение в критичните зони на здравното заведение. Випимекс ООД е на пазара от 26 години, популяризирайки марката Konica Minolta и увеличавайки пазарния ѝ дял на територията на България. 

Предизвикателства

Предизвикателства
В болниците и другите здравни заведения се извършват широк спектър от дейности, сред които животоспасяващи интервенции, които се налага да бъдат извършени бързо, като същевременно бъде гарантирана защитата на пациентите, персонала и имуществото по всяко време. Това е сред причините мениджмънтът на здравното заведение да потърси решение за видеонаблюдение с контрол на достъпа и измерване на температурата на посетителите и служителите.


Сред основните предизвикателства на болницата са:

  • Липса на превенция от служители /  медицински лица, които влизат в болницата и са с повишена температура
  • Нерегламентиран достъп на хора в отделения с ограничен режим, в следствие на използването на карти и четци, които могат да се използват от трети лица
  • Липса на контрол на достъпа при вход-изход на здравното заведение
  • Недостатъчно прецизен мониторинг на територията на  здравното заведение

Решение

Решение

Цялостно решение за видеонаблюдение чрез интеграцията на Mobotix със SAFR

 
Решенията, които бяха внедрени в болницата в Бяла посредством висококачествената видеоинфраструктура от немския производител на IP камери MOBOTIX са:
 

1. Контрол на достъпа с лицево разпознаване в зона с ограничен режим


Решението за контрол на достъпа с лицево разпознаване е съвременен начин за автоматично и надеждно осигуряване на достъп в зони с ограничен режим, като например хирургичното отделение на здравното заведение. Чрез използването на това решение се постига контрол на  човекопотока в помещения с ограничен режим на достъп, като се монтират камери близо до входа / изхода на отделението. Системата автоматично засича отделните лица, като в отделението се допускат само тези, които предварително са въведени в одобрен списък. Когато лице, което е неразпознато от системата се опита да влезе в отделението, то не бива допуснато. Това решава проблема с нерегламентирания достъп в отделението, като например достъп чрез чекиране с карти, използвани от трети лица. 

2. Контрол на достъпа с измерване на температура при входа на болницата


Второто въведено решение надгражда контрола на достъпа на входа на болницата с детекция на температурата на посетителите и работещите в болницата. Термалните камери MOBOTIX измерват изключително прецизно топлинното излъчване от обекти и хора и могат да изпратят автоматични уведомления, с цел да се реализират последващи превантивни действия. По този начин се повишава сигурността и се предотвратява достъпа до сградата на лице, което може да представлява потенциална опасност.
 

Ползи

  • Достъп до отделението на одобрен списък от служители на база снимки и предварително обучение на системата, премахвайки необходимостта от използването на карти и четци
  • Мониторинг на достъпа до болницата, съчетан с термален скрийнинг, което предотвратява допускането на служители с повишена температура да влизат в болницата 
  • Възможност за надграждане, въвеждане / изключване на достъп на лица
  • Получаване на алармени съобщения с цел реализиране на последващи превантивни действия

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Изпратете запитване