УСТОЙЧИВИ ПЕЧАТНИ И ВИДЕО РЕШЕНИЯ ВЪВ ФК "ИНТЕР МИЛАНО"

УСТОЙЧИВИ ПЕЧАТНИ И ВИДЕО РЕШЕНИЯ ВЪВ ФК "ИНТЕР МИЛАНО"

УСТОЙЧИВИ ПЕЧАТНИ И ВИДЕО РЕШЕНИЯ ВЪВ ФК "ИНТЕР МИЛАНО"

 

Преди няколко месеца ФК „Интернационале Милано“ официално се сбогува със старата си централа в търговския център “Galleria Vittorio Emanuele II” и се премести в „The Corner” - комплекс, собственост на групата Generali в миланския квартал Порта Нуова. Модерният и иновативен дизайн на сградата отразява амбицията и визията на клуба за бъдещето и е от съществено значение работните практики и вътрешната конфигурация на офисите също да олицетворяват тази визия. Така ФК „Интер Милано“ усети необходимостта от оборудване на своите офиси с функционална и технологично напреднала инфраструктура. Като официален доставчик на дигитално работно място на ФК „Интер Милано“ Konica Minolta успя да изпълни това изискване и да създаде интегриран и интерактивен дигитален офис.

Дигитален офис за новата централа

Инфраструктурата за печат и сканиране на документи на ФК „Интер Милано“ бе напълно обновена, за да подобри организационната ефективност, да създаде работна среда за сътрудничество и да насърчи „по-интелигентен“ начин на работа. Около 40 от най-новите многофункционални устройства са инсталирани в новите офиси и спортни центрове. Интер избра многофункционалните устройства bizhub на Konica Minolta заради техния персонализиран и лесен за използване интерфейс, високи стандарти за сигурност и защита на данните и възможността за контрол на достъпа чрез софтуера за управление на печата YSoft SafeQ. Проактивното наблюдение на отдалечени периферни устройства се разглежда като допълнително предимство от клуба, тъй като важно условие бе да разполага с 24-часова поддръжка. Друг важен фактор бяха съображенията им за околната среда.

quotation marks

Технологиите, които внедрихме заедно с Konica Minolta, ни позволиха да опростим нашата ИТ инфраструктура и да я направим още по-ефективна.

Алесандро Антонело

Главен изпълнителен директор, ФК „Интер Милано“, Италия


Вземайки предвид зелените политики на ФК „Интернационале Милано“, Konica Minolta предложи програмата си за въглеродна неутралност “Enabling Carbon Neutrality” - услуга, която позволява на клуба да компенсира емисиите на CO2, произведени от печата, чрез инвестиции в проекти за екологична устойчивост, предприети и одобрени от ClimatePartner. Компактният размер, тихата работа и дизайнът на машините отговарят напълно на изискванията на клиента.


Konica Minolta се погрижи и за сигурността на периметъра и контрола на достъпа до обекта с помощта на 46 смарт видеокамери “Mobotix” за преброяване на хората, влизащи и излизащи от сградата. Inter избра „Mobotix“ на Konica Minolta не само заради тяхната репутация за надеждност, способността за висококачествен видеозапис и ниските им изисквания за поддръжка, но и защото те не предоставят на клиентите само видеокамери - те предоставят интегриран хардуер и софтуер, способни да създадат единна интелигентна система.


Създаване на партньорство


Това ново сътрудничество демонстрира уважението и взаимното доверие между двете страни, чиито корпоративни политики са насочени към развитие на множество области - от спорта до околната среда и от корпоративната социална отговорност до вниманието към работното място, поставяйки ги на печелившата линия на непрекъсната модернизация.

Във ФК „Интернационале Милано“ са доволни от резултатите на проекта и са готови за по-нататъшно технологично развитие с помощта на решенията на Konica Minolta. Ние в Konica Minolta се радваме, че е футблоният клуб избра именно нас, за да си сътрудничим по този проект и се надяваме, че това е само началото на едно дълго и успешно партньорство, което ще бъде от полза и за двете страни.
„Технологиите, които внедрихме заедно с Konica Minolta, ни позволиха да опростим нашата ИТ инфраструктура и да я направим по-ефективна“, казва Алесандро Антонело, главен изпълнителен директор на ФК „Интер Милано“. „Това не само ни спестява пари, но и ни дава по-голям контрол върху изключително чувствителен ИТ домейн, с който трябва да се борави внимателно.“

ПОЛЗИ

ПОЛЗИ
 • Подобрена организационна ефективност
 • Работна среда, основана на сътрудничествo
 • Насърчаване на „по-интелигентен“ начин на работа
 • Проактивен мониторинг на отдалечени периферни устройства
 • Ограничен отпечатък върху околната среда, благодарение на компенсирането на въглерода чрез сертификати
 • 24/7 наблюдение
 • Възможност за запис на видео с високо качество
 • Създаване на единна интелигентна система с интегриран хардуер и софтуер

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА
 • Целта беше внедряване на функционална и технологично напреднала ИТ инфраструктура

РЕШЕНИЕ

РЕШЕНИЕ
 • 40 мултифункционални устройства bizhub, използващи софутер за управление на печата YSoft SafeQ
 • Активиране на услуга за въглеродна неутралност: компенсиране на въглеродни емисии чрез сертификати
 • Внедряване на 46 видеокамери Mobotix