Е ПРИНТ - СМЕЛОСТТА ДА СЛУШАШ КЛИЕНТА

Е ПРИНТ - СМЕЛОСТТА ДА СЛУШАШ КЛИЕНТА

Е ПРИНТ - СМЕЛОСТТА ДА СЛУШАШ КЛИЕНТА

Е Принт избра AccurioLabel 230 в синхрон с изискванията на пазара


Печатница Е Принт

Е Принт е малка семейна компания, предлагаща широко портфолио от печатни продукти и услуги. Фирмата е на пазара от 1992 г. под името ЕТ Експрес Принт, като през 2003 г. се пререгистрира като Е Принт. С течение на времето компанията се специализира в основни дейности като офесетов, дигитален и широкоформатен печат, като предлага и широко разнообразие от довършителни и книговезки услуги. Е Принт е уважаван и доверен партньор и подизпълнител на множество други доставчици на печатни услуги в България.

В допълнение към печатните продукти и услуги Е Принт развива и търговска дейност с метални гребени и куки за календари, консумативи и машини. В унисон с тенденциите на пазара, компанията постоянно инвестира в обновяването и разширяването на машинния си парк с нови решения, като основната цел е предлагане на все по-широка гама от продукти, които са атрактивни за клиентите.
 
Една от основните насоки, която следва компанията, е постоянното развитие на портфолиото с оглед задоволяване на изискванията на пазара. Именно улавянето на тенденцията за търсене на етикети на ролка в къси и средни тиражи е причината Е Принт да реши да задълбочи дългогодишното си партньорството си с Коника Минолта България, като новата линия на отношения се крие в решението за ролен етикетен печат AccurioLabel 230.

 

AccurioLabel 230 - ново направление за Е Принт

Е Принт се сблъсква с все по-нарастващото търсене на автоматизация при лепенето на етикетите по време на производствения цикъл дори и при късите и средни тиражи, което налага търсене на решение за печат на етикети на ролка.
 
Партньорството между Е Принт и Коника Минолта започва в средата на лятото на 2020 г., когато Е Принт закупува с подкрепата на еврофинансиране дигитална листова производствена машина AccurioPRESS C3080 (предшественик на AccurioPRESS C4080). Вслушвайки се в търсенията на клиентите си, още тогава започват и разговорите по отношение на проучванията на печатницaта относно алтернативи в сегмента за етикетен печат на ролка.

С помощта на консултантския екип на Коника Минолта клиентът успява бързо да детайлизира изискванията към проекта, както и да улови предимствата на етикетната дигитална преса на Konica Minolta AccurioLabel 230 спрямо конкуренти решения на пазара. Изчистени са множество въпроси по отношение на технологията, изведени са предимствата като широкия диапазон от съвместими медии за печат и различните възможности за довършване и обогатяване на етикетите.


AccurioLabel 230 и AccurioPress C380 - част от машинния парк на Е Принт

Преговорите преминават през множество срещи фокусирани върху анализ на очакванията на клиента, детайлни калкулации на себестойността на различни видове етикети и цялостната възвръщаемост на инвестицията от конкретното решение. Въз основа на тях клиентът се убеждава в рентабилността на инвестицията в AccurioLabel 230, която да даде възможност на компанията да предложи висококачествени етикети в много по-къси срокове за изработка и с отлична себестойност при къси тиражи.
 

Димитър Димитров, управител на Е Принт
За мен Коника Минолта е коректен партньор, който бих препоръчал на всеки, който желае да се занимава с печат.“ казва г-н Димитър Йорданов, Управител на Е ПРИНТ.

През юни 2021 г. сделката е финализирана и се преминава към инсталация в производството на клиента от страна на сервизните инженери на Коника Минолта, които провеждат обучения на екипа и оказват подкрепа при имплементацията на решението.

Главният оператор на печатаната машина за етикети Стефан Йорданов, трето поколение печатар в семейството
Фокусът върху клиента е печелившата стратегия на Е Принт, която компанията следва от самото си създаване до днес. Развитието на палитрата от продукти и услуги е изключително важен фактор при грижата за клиента. Именно стремежът към посрещане на новите, динамично променящи се нужди на клиента е причината за инвестицията в дигиталната ролна машина на Konica Minolta. AccurioLabel 230 със сигурност разкрива безгранични възможности пред семейната печатница, всяка една от които Е Принт няма да пропусне да улови.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА
  • Откриване на решение за печат на етикети на ролка с безкомпромисно качество и същевременно конкурентна себестойност на отпечатъка
  • Нужда от детайлен анализ на пазара на етикети, позициониране и калкулация на възвръщаемостта на инвестицията
  • Необходимост от технология, която да е гъвкава и да позволява разширяване на функционалностите в бъдеще

РЕШЕНИЕ

РЕШЕНИЕ
  • AccurioLabel 230 – гъвкаво и конкурентно на пазара дигитално решение за печат на етикети на рола, предлагащо качество и скорост на печат, които напълно отговарят на високите стандарти на клиентите

ПОЛЗИ

ПОЛЗИ
  • Възможност за изработка на къси серии етикети с разширена персонализация
  • Разширяване на портфолиото от предлагани продукти и услуги
  • Производство на етикети в драстично по-къси срокове и при конкурента себестойност