ПО-СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ЗА ПОЛСКИЯ ГИГАНТ COLOURS FACTORY С ACCURIOJET KM-1

ПО-СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ЗА ПОЛСКИЯ ГИГАНТ COLOURS FACTORY С ACCURIOJET KM-1

ПО-СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ЗА ПОЛСКИЯ ГИГАНТ COLOURS FACTORY С ACCURIOJET KM-1

Най-голямата компания в Полша в областта на web-to-print и в рекламния печат инвестира в мастиленоструйна преса B2+ с цел намаляване на разходите и увеличаване на печалбите си


Colours Factory е основана на 18 март 2005 г. Създателите ѝ Виолета Вишневска и Камил Нагорка вече имат дългогодишен опит в печатарската и рекламна индустрия. В рамките на няколко години компанията се присъединява към групата на водещите печатници в страната и става лидер в областта на рекламния печат.


В момента това е най-бързо развиващата се печатница в Полша. Това се потвърждава от ежегодно получаваните награди за Business Gazelles или Forbes Diamonds, които отиват само за компании, които отчитат най-динамичното развитие. Постоянните инвестиции в най-новите технологии със сигурност дават възможно най-добрите конкурентни предимства на печатницата.


Colorus Factory е мултибранд от 7 компании в 4 европейски държави. Фирмата е със седалище в Пила, където в момента работят над 700 души. Компанията използва множество технологии за печат, включително офсетов, дигитален и широкоформатен печат, и е посветена на рекламната индустрия. Компанията разполага с най-модерните печатни машини в Полша, а общата производствена, складова и търговска площ на комплекса е 16 000 кв.м. Успешно изпълнява множество поръчки в областта на рекламно-издателския печат, външната реклама, процеси на ремоделиране и производство на POS материали, както и услуги, свързани с книгоиздаването.


Постоянното развитие, въведените иновации и непрекъснатото подобряване на качеството на предлаганите услуги позволяват на компанията да изгради силна позиция на пазара и да се превърне във водещ доставчик на печат за много сектори на икономиката. Дистрибуторската мрежа и услугите за печат, предлагани от Colours Factory, обхващат не само страната, но и цяла Европа.


В началото на март 2021 компанията решава да инвестира в закупуването на AccurioJet KM-1. Colours Factory е компания, която постоянно разширява портфолиото си от продукти и услуги, които предлага на своите клиенти. Освен това каналите за продажба също се развиват. „Самата технология, мастиленоструен UV печат, ни убеди да закупим машината AccurioJet KM-1“, казва Марек Крушка, Директор "Производство и развитие в Colours Factory. "Благодарение на него успяхме да съкратим сроковете за изпълнение на поръчките, като същевременно запазихме високото качество на отпечатъците, което беше изключително важно за нашите клиенти. По-рано тествахме други устройства и в сравнение с машините на конкурентите Konica Minolta AccurioJet KM-1 определено се оказа едноличен победител. За нас това е предимно допълващо решение, което ни позволява да диверсифицираме производството поради естеството на крайния продукт и ни дава възможност да насочим поръчката към печатна машина, която е оптимална за нейното изпълнение ”


Лукаш Крашински, Мениджър "Индустриален печат" в Коника Минолта Бизнес Солюшънс Полша, добавя: „Клиентът оцени и техническите параметри на устройството AccurioJet KM-1, включително уникалната Dot Freeze технология, която осигурява перфектно възпроизвеждане на цветовете (потвърдено от Fogra 53 сертификат) за много широк спектър от материали. Голямо предимство е и лекотата на работата с устройството, което позволи да се внедри в пълно производство за кратко време. Струва си да се отбележи, че машината може да се справи и с по-трудни, дебели материали, картон и синтетични повърхности, което е още едно предимство".


Инвестицията в AccurioJet KM-1 добавя допълнителна мощ към модерния машинен парк на Colours Factory, където производственият капацитет е над 1,5 милиона листа на ден. Новата преса Konica Minolta AccurioJet KM-1 е поставена в специална климатизирана сграда в печатницата. Използвайки енергоефективна UV LED технология и възможността за печат върху по-широка гама от обикновена хартия, както без покритие, така и с покритие, Colours Factory планира да спести значителна сума годишно от текущи разходи. Също така очаква да се осигури непрекъснатост на производството, приблизително 24-часовото производство, срещу същата сума. Друго важно предимство е, че UV печатът е по-устойчив на надраскване процес. 


"Доброто обслужване за нашите клиенти означава професионализъм и създаване на партньорства за нас, така че сътрудничеството е удоволствие, а не необходимост. Приветстваме това ново партньорство с Konica Minolta и се радваме да работим в тясно сътрудничество, докато се адаптираме към новия свят, в който всички живеем. Въвеждането на AccurioJet KM-1 в модерния ни машинен парк за офсетов, широкоформатен и дигитален печат ще ни даде повече възможности за пълно изпълнение на технологично разнообразни поръчки на едно място. Това е в отговор на нарастващите очаквания на нашите клиенти, тъй като ние продължаваме да развиваме нашето присъствие в в областта на web-to-print. Многофункционалността и надеждността на KM-1 допълнително ще гарантират последователността на всички материали с най-висок клас печат, независимо от вида на субстратите"  - заключва Марек Крушка, Директор "Производство и развитие" в Colours Factory.

 

KM-1 - по-малко разходи и по-големи печалби

Научете каква е причината Colours Factory да избере AccurioJet KM-1 и каква е степента на важност на една от големите печатници в Европа на възможността за персонализацията на печата днес, бързината и готовността за внедряване на малки обеми.

Искате да научите повече за мастиленоструйната UV технология на Konica Minolta?

Свържете се с нас и нашите експерти ще ви информират за всичко, което ви интересува