PRINTSPIRATION DESIGN CONTEST е отворен за участие!

PRINTSPIRATION DESIGN CONTEST е съвместен конкурс на Коника Минолта България и  Българската дизайн група (БДГ) за корицата на Дизайн Годишника на БДГ. Основната цел е годишникът да е облечен със силно въздействаща корица, обогатена с лак и фолио, която ще осигури едно незабравимо преживяване на всеки един, който държи в ръцете си първото издание на Дизайн Годишника на БДГ.


Приканваме всички с дизайнерски поглед и арт същност да се включат. 

За да имате по-широко поле за изява може да регистрирате до 2 дизайн проекта. Изисква се дизайнът да включва обогатяване под формата на 2D/3D лак и фолио

Крайният срок за подаване на проекти е 31.12.2022 г., а голямата награда е Apple iPad Pro 12 с писалка Apple.

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА

Предмет на конкурса е изготвянето на графична творба под формата на корица за Дизайн Годишника на Българската Дизайн Група, която трябва да съдържа само заглавието, а именно: Bulgarian Design Group Yearbook (на лицето на корицата). Всички останали реквизити (лога, ISBN номер и др.) ще бъдат добавени последващо. Размерът на готовото изделие е 24 х 24 см.

ВАЖНО: Дизайнът на корицата трябва да съдържа и проект за обогатяване на печата, което ще бъде направено с технологията MGI JetVarnish. Дизайнът може да включва минимум обогатяване под формата на 2D/3D лак и/или фолио, като е позволено дизайнът да съдържа един или няколко цвята - златно, сребърно, синьо, червено фолио по преценка на дизайнера. 

Всеки участник може да представи до два проекта в Конкурса.

Проектите трябва да бъдат изпратени чрез платформата WeTransfer (wetransfer.com) и линкът трябва да се постави в специалното поле във формата за кандидатстване в долната част на страницата, комуникираща конкурса, до 31 декември 2022 г.

Подробно може да се запознаете с Правилата на конкурса. За всякакви въпроси може да пишете на marketing@konicaminolta.bg
 

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ФАЙЛОВЕТЕ

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ФАЙЛОВЕТЕ
 1. Форматът на Дизайн Годишника е 240 х 240 мм със 7 мм гръбче. Дизайнът на корицата трябва да бъде проектиран в чист размер от 490 mm x 250 mm, включително първата и четвъртата страница на корицата и гръбчето на корицата.
 2. Дизайн-файловете трябва да бъдат направени дигитално или възпроизведени и записани в цифров вид в CMYK в pdf формат с резолюция 300 dpi.
 3. Маските за обогатяване, използвани в дизайните на конкурса, трябва да бъдат подготвени в съответствие с детайлните правилата за файловете на MGI в съответствие със следните спецификации: 
  • Формат на файла .tiff; 
  • Цветност Grayscale; 
  • Резолюция 360 dpi; 
  • Bit depth 8 bit.
 4. Приложените файлове за участие трябва да включват:
  • визуализация на корицата с приложените обогатявания;
  • дизайн на корицата за печат;
  • правилно проектирани маски за обогатявания, изработени в съответствие с правилата за приготвяне на маски за технологията на MGI JetVarnish.

ВИЖТЕ КАК ДА ПОДГОТВИТЕ СВОИТЕ ФАЙЛОВЕ ЗА ОБОГАТЯВАНЕ НА ПЕЧАТА

Във видеото ще проследите основните стъпки за подготвяне на файловете за полагане на фолио и лак с MGI JetVarnish

ДЕТАЙЛНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ФАЙЛОВЕТЕ ЗА ФОЛИО И ЛАК

Може да се запознаете с подробно описание на начина на подготвяне на файловете с маските за фолиото и лака, които ще се полагат чрез MGI JetVasrnish. 

 

Изтеглете файла

ПРИМЕРЕН ФАЙЛ С МАСКИ ЗА ФОЛИО И ЛАК

Може да изтеглите примерен файл, който ще ви помогне да разберете по-добре теоретичните изисквания за файловете. 

 

Изтеглете файла

Форма за участие в конкурса
"Корица на Дизайн Годишник на БДГ 2022"