Konica Minolta e лидер в сигурността на печатa според Quocirca

| 28 февруари 2022

Последният доклад определя водещите доставчици и подчертава важността на сигурността на печата за всички организации, независимо от техния размер

В последния си доклад „The Print Security Landscape, 2022“[1] анализаторът на индустрията Quocirca класифицира Konica Minolta като лидер в областта на сигурността на печата, поради цялостното продуктово портфолио и експертен опит: „Quocirca вярва, че отвъд традиционните предложения за сигурност на печата, дълбокият опит на Konica Minolta в ИТ услугите я отличава силно от някои от нейните ключови конкуренти, особено на пазара на малките и средни предприятия.” В същото време в доклада се подчертава важността на сигурността на печата за повечето организации, като се отбелязва, че две трети от анкетираните за доклада организации са готови да увеличат бюджетите си в тази област.



quotation marks

Това, че сме обявени за „лидер“ в областта на сигурността на печата, отразява нашата водеща позиция на пазара. Благодарение на нашия стратегически фокус, ние разполагаме с широкия опит и решения, за да предоставим сигурен и надежден печат за нашите клиенти.

Олаф Лоренц

Ръководител на отдел за международен маркетинг, Konica Minolta Business Solutions Europe

Следователно Quocirca счита Konica Minolta за лидер в сигурността на печата, сред избрана група доставчици „със силна стратегическа визия и цялостно предлагане на продукти и услуги за сигурност на печат“.  
 
Бизнес моделът „Обслужване на едно гише“: Стандартизиран автопарк от доставчик на управлявани услуги за печат (MPS) увеличава сигурността на печата
Според доклада 68% от организациите са претърпели загуба на данни поради несигурни практики за печат през последните 12 месеца. Тези загуби на данни струват на организациите средно над 632 000 британски лири (~ 758 160 евро[2]) при пробив. Прави впечатление, че 73% от компаниите, работещи със смесен парк от печатни устройства, съобщават за пробиви, в сравнение само с 58% от компаниите със стандартизиран парк от печатни. По този начин, според Quocirca, преминаването към управлявана печатна инфраструктура от един доставчик с цел по-добро контролиране на сигурността на данните, може да бъде много полезно. Тази уместност се засилва допълнително, когато се види, че според проучването на Quocirca 84% от компаниите, използващи управлявани услуги за печат, са най-уверени в своята сигурност на печат, в сравнение с само 49% за потребителите, които не са MPS.
 
Според Quocirca това „демонстрира как MPS може да помогне на организацията да смекчи риска и да вдъхне увереност в тяхната позиция за сигурност“. Konica Minolta е в състояние да предостави решения на „едно гише“ за сигурен печат. Доставчикът на услуги, свързани с дигиталното работно място предлага обширни управлявани услуги за печат включващи консултации, внедряване и поддръжка на многофункционални устройства Konica Minolta до софтуерни решения, които добавят сигурност и ефективност към печата.
 
Например, многофункционалните устройства от bizhub i-Series идват с опционалната антивирусна система BitDefender. Тестовете за сигурност, извършени от NTT DATA, не откриха никаква уязвимост и доказаха високата сигурност на устройствата Konica Minolta. Стартирайки през февруари 2022 г., облачното решение Shield Guard предлага дистанционно наблюдение и управление на сигурността на устройствата, осигурява автоматични известия и коригиране и позволява на организациите да контролират състоянието на сигурността на множество печатни устройства отвсякъде. Shield Guard работи с портфолиото bizhub SECURE на Konica Minolta, което предлага три различни нива на обслужване за нуждите на всеки отделен бизнес.
 
Сигурност на печата: ключова тема за ИТ решенията през 2022 г
Като цяло, последният доклад на Quocirca подчертава голямото значение на сигурността на печата за организациите. Около 70% от анкетираните лица, вземащи решения в областта на ИТ, очакват да увеличат разходите си за сигурност на печата през 2022 г. „Konica Minolta ще остане предпочитан партньор за организациите и внедряването и управлението на тяхната защитена среда за печат“, заключава Олаф Лоренц. „И с нашите оптимизирани услуги за печат, Konica Minolta освобождава организацията от управлението на тяхната печатна среда и им позволява да се съсредоточат върху основния си бизнес.“


[1] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce,  https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
[2] As per 11 January 2022

 

The Quocirca Print Security Landscape 2022

Изтеглете доклада